Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 158 tematów w tym forum

• 27 odpowiedzi
    • 11k wyświetleń
  1. pioneer VSX-859RDS

• 2 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
  2. Problem z PS3

• 1 odpowiedź
    • 2k wyświetleń
  3. KD Jamo

• 2 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
  4. Monitor Audio bx5

• 6 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
  5. zestaw- budowa

• 7 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  6. HK BDT 20

• 2 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
  7. kino domowe za 3000

• 7 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
  8. Kino domowe Onkyo

• 7 odpowiedzi
    • 7,5k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 5k wyświetleń
  9. Pierwsze kino domowe dla laika.

• 1 odpowiedź
    • 2,1k wyświetleń
  10. pomoc w wyborze sub-a

• 3 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  11. Sprzedam kino

• 2 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  12. amplituner+glosniki

• 6 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 5,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
  13. amplituner, dvd, kolumny

• 2 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  14. Amplituner AV - co kupić ???

• 2 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  15. jaki amplituner

• 7 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
  16. Kino domowe 5.0 do 4000zl 16m2

• 2 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  17. HK BDP 10

• 0 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Co prawda z jutuba, ale muza nonstop piękna  
    • Witam, planuje podwieszany sufit z płyty Fermacell, na gotowo 6cm obniżyć. Potrzebuje do oświetlenia. Czy jeśli zostawię pusty w środku, bez wełny to nie podbije sobie zbytnio rezonansu? Wiem, że takie coś może wystąpić, ale odjąć grubość płyty to realnie będę miał jedynie 4,75 pustej przestrzenni, a w tym jeszcze profili 2,7cm. Nie chce jednak nabroić z akustyką. Choć nie jest to dla kina domowego, a zwyczajnego życia. Ewentualnie mogę podkleić taśmami akustycznymi profile, wieszaki. Co o tym myślicie? Czy taka niewielka pusta przestrzeń, będzie bardzo odczuwalna? Trudno znaleźć info co do tak niewielkiego podwieszenia. Na tym forum są ludzie, którzy temat ogarniają i proszę o pomoc.
    • Errata do Yamahy NP-S303. Przysiadłem dziś do testów, i dzieją się "cuda" Wprost nie da się odpalić jakości bezstratnej w ustawieniach apki Spotify, bo pojawia się komunikat, że to urządzenie obecnie obsługuje jakość do poziomu "bardzo wysoka", czyli do  320kb/s. Ale kiedy wrócę do odtwarzania na telefonie, włączę bezstratną transmisję, i ponownie włączę odtwarzanie przez Yamahę, to na dacu pojawia mi się sygnał cyfrowy 24bit/44,1khz. Czyli transfer danych odpowiada bezstratnej jakości dźwięku.   A kiedy wyłączę Yamahę, i odpalę jakąkolwiek płytę CD, to sygnał na wejściu daca wraca do wartości charakterystycznej dla Cd... (16bit/44,1khz) Kiedy odtwarzałem cokolwiek wcześniej, różnica była pomiędzy Spotify a CD była zawsze oczywista na korzyść CD. Teraz jakość dźwięku z (bezstratnego, na wyjściu cyfrowym) Spotify i CD mocno się zbliżyła. A teoretycznie tak być nie powinno. Wygląda jakby po analogu grał stratnie. A na wyjściu cyfrowym jest bezstratnie. To bez sensu, bo powinno grać tak samo w obu trybach. Sam nie wiem, co o tym myśleć. Ale na wszelki wypadek proponuję poszukać jednak innego streamera do Spotify, niż Yamaha. Sam muszę przetestować jakikolwiek inny, nowszy streamer, żeby dojść do jednoznacznych wniosków.  
    • Chyba bardziej zięciowi Dla niewiast wszystko gra tak samo
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...