Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 350 tematów w tym forum

• 7 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
  1. Denon vs Marantz

• 3 odpowiedzi
    • 5,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 6,2k wyświetleń
  2. HDMI v Component ???

• 5 odpowiedzi
    • 5,4k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 5,8k wyświetleń
  3. Problem z dźwiękiem

• 2 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  4. Pioneer vsx-d510

• 2 odpowiedzi
    • 6,5k wyświetleń
  5. zakup kina i kolumn

• 5 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  6. Sprzęt onkyo

• 13 odpowiedzi
    • 7,1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
  7. Kilka pytań... 1 2

• 29 odpowiedzi
    • 11,5k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
  8. głośniki 5.1 problem

• 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
  9. Podstawa kina domowego

• 10 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 5,6k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
  10. Jaki amplituner do 1200zł

• 9 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
  11. Denon AVR-1602 szybka ocena

• 1 odpowiedź
    • 2,4k wyświetleń
  12. prosze o pomoc

• 2 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
    • 24 odpowiedzi
    • 13,9k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
  13. Amplituner KD do 1000zł

• 15 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Dlatego nie warto się denerwować kwestiami na które nie mamy cienia wpływu.
    • Tak, to chyba jedyny sposób weryfikacji ale przecież większości ludzi się nie chce - przecież tak pięknie gra... więc o co chodzi... A ja mam wszystko przeciwko,  po prostu się nie zgadzam. Tak jak mam dosyć napompowanych, naciągniętych i oklejonych rzęsami manekinów, które kiedyś tam ponoć urodziły się jako istoty ludzkie, a które wmówiły już ludzkości, że to normalne działanie. Albo fotek z portali różnych, wyretuszowanych do granic absurdu, a robiących z mózgów i mentalu naszych dzieci papkę i degradujących ich poczucie wartości. Tak będzie też z muzyką. Po co latami uczyć się grać na skrzypcach albo zdobywać doświadczenie  klubach, na salach koncertowych, grając dla samej satysfakcji na kiepskiej gitarze. Sztuczna półinteligencja ogarnie temat w 3 minuty i będziemy zadowoleni - wszyscy.  Niestety już jest pozamiatane. Nikt nad tym nie panuje....
    • Podwieszę się pod wątek kolumn aktywnych. Czy ktoś ma jakiekolwiek doświadczenie z Acoustic Energy AE1 ACTIVE...? Wiem, że był tu test pasywnych w wydaniu rocznicowym, chyba niezbyt pochlebnie brzmiały wnioski końcowe.... Brzmienie to jedno i mi na czuja akurat pasuje to co mają do zaoferowania. Pytanie jednak o dwie inne kwestie, które mogą je na starcie zdyskwalifikować z innych przyczyn niż brzmienie. Każda z tych kolumn ma własny wzmacniacz 50 W w klasie A/B - czy to się będzie waszym zdaniem bardzo grzało, tzn. bardzo, czyli jakoś tam niebezpiecznie. I związane z tym drugie pytanie, bo właśnie miejsce ustawienia jest trudne (i przy okazji kiepsko będzie z wentylacją ). Mają stanąć wciśnięte naprawdę w kąt, blisko ściany bocznej i tylnej, w dodatku dość wysoko na półce, a nie standach. Wiem, że mają własną regulację basów i trebli (+/- 2dB ) dla każdego zakresu osobno, co producent podaje właśnie jako argument przemawiający za dużą elastycznością w ustawieniu , no ale jednak tu warunki są dość ekstremalne, zwłaszcza, że te wzmacniacze A/B...
    • Jeszcze wpadły mi w oko KEF Q11? Jakieś sugestie i opinie>
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...