Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 697 tematów w tym forum

• 0 odpowiedzi
    • 539 wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  1. Wzmacniacz do 3-4 tys

• 0 odpowiedzi
    • 459 wyświetleń
    • 33 odpowiedzi
    • 7,1k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 495 wyświetleń
  2. Pilot do CD Denon

• 0 odpowiedzi
    • 385 wyświetleń
  3. Zestaw stereo pod stream

• 0 odpowiedzi
    • 615 wyświetleń
  4. Monitory Philips MCD-908

• 0 odpowiedzi
    • 621 wyświetleń
  5. Kolumny stereo

• 5 odpowiedzi
    • 990 wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 138 odpowiedzi
    • 13,1k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  6. Stereo do 4000zl

• 5 odpowiedzi
    • 674 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 743 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 584 wyświetleń
  7. Kolumny do Onkyo TX8270

• 11 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
  8. Wymiana kolumn na mniejsze

• 8 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 851 wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 604 wyświetleń

• Ostatnie posty

• Nie wiem jak na tym albumie, ale słuchając go miałem czasem wrażenie, że on gra trochę jak najwyższej klasy ludzki metronom. Nawet na płycie jego projektu / zespołu Protocol (pewnie kojarzysz) wydawało mi się chwilami, że muzyka zyskałaby z gorszym, ale bardziej spontanicznym bębniarzem. Philips to chyba największy perkusista sesyjny swojego pokolenia i Porcaro przed śmiercią wskazał go na swego następcę w Toto, ale w prostej muzyce opartej na bluesie jakoś niezbyt się odnajdował, jakby brakowało mu żywiołowości (np. niektóre numery na coverowym "Through the Looking Glass" Toto). Tak na głos myślę, nie chcę ujmować niczego mistrzowi.   Anthony Jackson oczywiście zawsze świetny. A u mnie tymczasem... saksofon. Gato Barbieri  - z budżetowej serii Verve "Finest Hour", ale nagrania z lat 70-tych czyli ciekawego okresu. Dużo znanych nazwisk, w tym kilku gigantów. Słucha się.      
    • Są ludzie (nie ja, ja Holo nie słuchałem), którzy dźwięk Springa odbierają jako na dłuższą metę męczący. Nie rozumiem dlaczego - przecież to bardzo muzykalne i uznane urządzenie. Tak przynajmniej pisali na Head-Fi, że sprzedali i kupili coś innego bo byli zmęczeni po dłuższym słuchaniu.  Przy dzisiejszym postępie w przetwornikach wgl nie widzę sensu wydawania powyżej 1000€ na osobny DAC.  Pisał tu na forum niedawno posiadacz hajednowego przetwornika sprzed 10 lat, że gra to tak samo jak współczesny DAC zintegrowany w streamerze. Tak wygląda postęp w Digital Audio.  Jedyny wyjątek bym zrobił dla Rockna, Aqua i Audio-gd. Ta ostatnia firma - ze względu na pięknie rozwiązane zasilanie przetwornika. W cenie nieco ponad 2000€ to naprawdę imponuje.   Sekcja zasilania R8HE Mk3 ładnie widoczna tu:  
    • W każdym razie,  nie warte swojej ceny. Choc bardzo ładna z tego daca zabawka. Denafrips tez ładne.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...