Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 647 tematów w tym forum

• 1 odpowiedź
    • 948 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 535 wyświetleń
  1. Coś nowego do salonu 1 2

• 30 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 6,6k wyświetleń
  2. Co po Audiovector R3 Signature 1 2

• 48 odpowiedzi
    • 9,4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 631 wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 30 odpowiedzi
    • 5,7k wyświetleń
  3. Magnat Transpuls 800A

• 2 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  4. Wieża

• 8 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  5. Jakie kolumny do 24m

• 15 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  6. Streamer/DAC z Airplay

• 16 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
  7. Zestaw stereo 8-10k pln

• 21 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  8. Kolumny do YAMAHA R-N303D

• 4 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,3k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 33 odpowiedzi
    • 15,6k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
  9. Wzmacniacz pod Buchardt S300 1 2

• 45 odpowiedzi
    • 5,9k wyświetleń
  10. Yamaha CD 303

• 12 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 534 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 872 wyświetleń
    • 36 odpowiedzi
    • 8,8k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Cześć Mam problem z ustawieniem scen w amplitunerze yamaha rx-v6a (gra z zestawem 5.1 monitor audio bronze 5g). Problem polega na tym, że w ustawieniach scen mam wszystko prócz głośności na "enable" czyli powinno zapisywać ustawienia, jednakże dla filmów w ustawieniach głośników ustawiam na "USE" i crossover na 80 hz a dla muzyki nie chce używać suba, wystarczy mi bass z frontów. Wyłączam zatem suba, z automatu zmienia mi ustawienie frontów z small na large, zapisuje scene jako słuchanie muzyki. Wracam do poprzedniej sceny i ustawienia głośników są ze sceny "słuchanie muzyki". Nie działa zatem zapisywanie ustawień głośników. Próbowałem wyłączyć ypao volume, equalizery itp. ale niestety nic nie pomaga.   Ktoś wie jak to obejść? Nie chce mi sie za każdym razem wchodzić w ustawienia i włączać/wyłączać suba... 
    • Obserwowałem z ciekawości Sapphire 23, aukcja skończyła się dużo poniżej kwoty, którą obstawiałem. W audio-mix mają te kolumny chyba najtaniej, 3000zl za parę. A w aukcji "rynek" wycenił je na 2200. Fajna cena. 
    • Witam. Wiem, że temat wałkowany w kółko i pewnie karzecie mi szukać info na forum... Ale wiem, że są maniacy, którzy chętnie udzielą informacji. Salon połączony z kuchnią około 40m2. Miejsce na sprzęt jest z boku pokoju, nie w centrum. Jest to wnęka 160cm na 60cm. Nie są to warunki ekstra, ale tego nie przeskoczę.  Wybór padł na zestaw stereo Yamahy A-S301 + CD S303 + NOTA 260 - muzyka głównie rock, metal, czasami jazz, blues, klasyka, elektroniczna.  Z płyt CD. Plus kiedyś rekreacyjnie podłączenie do ekranu czyli muzyka z Youtuba itp. Wyczytałem, że głośniki mają stać minimum 20cm od ściany, ale pytanie: - czy ściany boczne nie będą miały wpływu na jakość dźwięku - jeśli bym się rozstawił na szerokości tych 160cm ? - czy ten zestaw do dobry wybór, czy kombinować z głośnikami ? - czy kupować podstawki pod głośniki ?  Audiofilem nie jestem, ale kiedyś z zwykłego "kasprzaka" przeskoczyłem na mini zestaw Denona i usłyszałem niektóre kawałki jakby na nowo, szczególnie linie basu;) Teraz jest okazji, żeby staruszka Denona odstawić i w nowym domu postawić nowy sprzęt.   
    • Witam posiadam już od dwóch lat albo i więcej już dokładnie nie pamiętam słuchawki meze 99 neo i pady wyglądają już tragicznie, jakość dźwięku spadła nie czuć już basu. Żeby poczuć bas muszę docisnąć nauszniki do głowy a przede wszystkim ścisnąć je dłoniom tak jakbyście ściskali gumową piłeczkę. Czy wymiana padów przywróci bas? bo jeśli nie to będę musiał myśleć nad nowymi słuchawkami.  Macie jakieś polecane pady? Tutaj znalazłem takie nie powiem drogie ale czy warto? https://allegro.pl/oferta/pady-dekoni-elite-owcza-skora-do-meze-99-neo-noir-16221409919 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...