Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 951 tematów w tym forum

• 0 odpowiedzi
    • 816 wyświetleń
  1. Wybór kolumn 1 2

• 48 odpowiedzi
    • 7k wyświetleń
  2. Denon Ceol n10 1 2

• 30 odpowiedzi
    • 12,8k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  3. Wzmacniacz do 5tys zl

• 17 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 7,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  4. Co wybrać.?!?!?!

• 3 odpowiedzi
    • 949 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 787 wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  5. Yamaha HTR3064

• 2 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,4k wyświetleń
  6. Topping MX3 + ...

• 3 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
  7. Rotel RA-12 + Elac FS 217

• 3 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 727 wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 6,7k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Anouar Brahem, piękna płyta. Po przesłuchaniu innych, tylko ta została 😇  A ten koncert Garbarka, też niczego sobie 😉 
    • Masz konkretnie sprecyzowane oczekiwania. Do tego wybrałeś fajne propozycje kolumn, zdecydowanie warto ich posłuchać. Z tych trzech osobiście stawiam na AV i B&W. Bałbym się pakować Goldów 100 do pokoju o powierzchni 12m², zwłaszcza przy otwartym porcie BR.  Od siebie dorzucę jeszcze wspomniane już wcześniej PMC, najlepiej z numerkiem 22 na końcu. To pełniejsze brzmienie na basie niż model 21, ale nadal czytelne, precyzyjne, z nieprzeładowanym dołem. Zdecydowanie warte posłuchania są też Paradigmy z serii Founder 40B. Zwinne, szybkie, czyste, bardziej zrównoważone, dają fajny wgląd w nagranie, ale nie idą przy tym w jakąś nadmierną skrajność i kliniczność. No i koniecznie do sprawdzenia najnowszy wypust od Perlistena - "budżetowa" seria producenta A z modelem A3m. Dość wysoki monitor, ale to nadal kolumna podstawkowa. Podejrzewam, że po rabacie spokojnie do wyrwania w założonym budżecie. Odrzuciłbym z kolei przywoływane tutaj Dali i Chario. Mam wątpliwości czy przypasują Ci pod względem charakteru basu - miękko, sporo ilościowo w średnim jego podzakresie, zwłaszcza w modelach Rubicon/Delphinus. To fajne kolumny, ale całość nastawiona jest raczej na przyjemność z odsłuchu, szeroko rozumianą muzykalność, a nie na precyzję i wydobywanie najmniejszych niuansów z nagrań na których Ci najbardziej zależy.
    • Na lewy i prawy jest mniej więcej tyle samo miejsca ~30cm (zmierzyłem dokładnie). Czy monitory czy podłogowe nie mam pojęcia. Szafkę dobiorę do głośników więc wydaje mi się, że i jedne i drugie wchodzą w grę. Jak najbardziej jestem fanem używanych  p.s. Kiedyś bawiłem się AI Gemini i wymyślił taki zestaw do kina plus muzyka (trochę ponad budżet, ale mogę kupować stopniowo i trochę go przekroczyć):  Przy kupnie nowego: Yamaha V6A Polk Audio Monitor XT (Front: XT20, Centralny: XT30, Tył: XT15) Jeżeli uzywki to: Amplituner: Używana Yamaha RX-V685 – kino 5.1 i wyjście Pre-Out. Wzmacniacz Stereo: NAD C326BEE lub Yamaha A-S500 – pod Pre-Out i on napędza fronty w muzyce. Kolumny: Używany zestaw 5.0 Monitor Audio Bronze lub Dali Zensor Ale, że nie do końca ufam w bezbłędną trafność jego wyborów  To stwierdziłem, że najlepiej będzie spytać specjalistów. (Ma w ogóle sens to co zaproponowało AI?)
    • Na marginesie Rodziców...  Pozdrawiam 😉
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...