Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 712 tematów w tym forum

• 5 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 780 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  1. Rotel&onkyo

• 3 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  2. Opinie pionier sa9900

• 0 odpowiedzi
    • 825 wyświetleń
  3. Reality 360 Head Phones

• 0 odpowiedzi
    • 845 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 979 wyświetleń
  4. Problem z wyborem kolumn

• 13 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 6,1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 932 wyświetleń
  5. wymiana onkyo 8670 na...

• 1 odpowiedź
    • 893 wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  6. Wzmacniacz zamiast Yamaha R-N803D

• 8 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  7. Wzmacniacz do Klipsch R-28F

• 5 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  8. Kino domowe do 5tys

• 4 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  9. 24 bit 192kHz

• 1 odpowiedź
    • 1,2k wyświetleń
    • 20 odpowiedzi
    • 34k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,1k wyświetleń
  10. Dali opticon 8

• 14 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 778 wyświetleń
  11. Konsola, telewizor, słuchawki

• 2 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
  12. Stereo do 32m2

• 1 odpowiedź
    • 1,1k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Cześć, od lat, mimo kliku prób zmiany wzmacniacza, ostatecznie lądują kolejne modele Arcama. Były po drodze m.in. Musical Fidelity, Hegel, Cambridge Audio, klika DIY ale to co praktycznie od razu było słyszalne to brak niskich tonów przy cichym słuchaniu. Większość z nich zaczynała grać po podkręceniu głośności, co w moich warunkach jest możliwe bardzo rzadko ze względu na pozostałych cżłonków rodzinki. Trzy ostatnie A29, AVR600 i obecny A39, mają klasę G co przy ograniczonej mocy powoduje,  że grają w klasie A lub, jak komentują niektórzy audiofile, "symulują granie w klasie A". I tu chyba jest ta mocna strona Arcamów, która powoduje, że trafiają w mój gust a w szczególności radzą sobie z niskimi częstotliwościami przy niegłośnym odsłuchu. Było tak przy parowaniu z KEF Q7, Monitor Audio GS10 Signature i obecnie z Seas Bragi.  Nadszedł moment, w którym korci mnie znowu chęć zmiany i rozważam Arcama SA20, A25, biorę również pod uwagę PA240 a także odzywa się gdzieś sentyment do Yamahy, której kilka amplitunerów miałem w młodości, tutaj biorę pod uwagę AS2100 oraz 5si lub 6si Musical Fidelity, który był ostatecznie jedynym konkurentem Arcama, kiedy pierwszy raz kupiłem Arcama Alpha 7 plus wiele lat temu - takie sentymenty...  Powyższe propozycje nowe lub z drugiej ręki mieszczą się w zakładanym budżecie 6-8 tyś. ale nie w każdym przypadku mam możliwość odsłuchu w domu, w swojej konfiguracji, zwłaszcza sprzęty używane. W przypadku nowych jest możliwość wypożyczenia lub zakupu z możliwością zwrotu, choć nie przywykłem do takich praktyk i obawiam się jakiegoś przypadkowego uszkodzenia sprzętu, który chciałbym zwrócić a musiałbym wypożyczyć ich kilka jeśli chciałbym mieć porównanie.  Czy mieliście do czynienia z wymienionymi wzmacniaczami aby podpowiedzieć czy jest sens rozważać zmianę A39, na któryś z nich aby nie strzelić sobie w kolano, lub macie propozycję innych, które mogłyby sobie poradzić przy cichym odsłuchu. Jestem świadom, że tylko odsłuch da "namacalne" efekty ale być może mieliście podobne dylematy i macie już własne doświadczenia. Pozdrawiam serdecznie, Krzysiek
    • Witam, czy ktoś z Państwa kupował w/w wzmacniacz z Chin, np. aliexpress lub innego źródła? Czy naliczyli dodatkowe opłaty? Czy są duże szanse, że paczka już gabarytowa, bo wyjdzie ponad 30kg zostanie zatrzymana przez urząd celny? Zauważyłem, że parę osób z Polski zamawiało w ten sposób Shanlinga
    • Ładne ujęte i podzielam tę opinię. A Classic, no cóż, im wyższy model tym bardziej robi się  "klasycznie".  Cokolwiek to znaczy.  Adam miłych odsłuchów.
    • Pomozesz znalesc taką przelotke?Bylem w Brico i Mrówce i nie maja tego niestety.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...