Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 640 tematów w tym forum

• 0 odpowiedzi
    • 650 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 720 wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 23 odpowiedzi
    • 5,1k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 7,8k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 30 odpowiedzi
    • 5k wyświetleń
  1. tx-8250

• 7 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 921 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  2. Problem z sygnałem

• 16 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
  3. Jakie kolumny do pokoju

• 2 odpowiedzi
    • 933 wyświetleń
  4. Kolumny na święta 1 2 3 4

• 78 odpowiedzi
    • 14,4k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
  5. Nad c356 bee

• 23 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
    • 43 odpowiedzi
    • 8,1k wyświetleń
  6. Wybór odtwarzacza CD 1 2

• 28 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
  7. Kolumny do Pioneer a70da

• 9 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
  8. Dac z przedwzmacniaczem

• 5 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
  9. Xindak 6950

• 8 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Użytkownik @S!N! nie potrafi zrozumieć jednej prostej rzeczy: Ludzie mają różne preferencje brzmieniowe, więc to co jednemu brzmi wybitnie, innych może zwyczajnie nudzić. Zrozumienie tej prostej prawdy, pozwala przestać napinać się jak plandeka na Żuku.    
    • Dasz namiar skąd i za ile? No i super. 👍
    • Siedzisz dość daleko. Ustawienie TV w rogu... uhh, no ale rozumiem. By wykrzesać jak najwięcej z tego co masz, rozstaw głośniki szerzej, pierwszy na lewo od drzwi a drugi symetrycznie z drugiej strony. Wysokość głośników zaplanuj na wysokośći uszu. Dokupienie centralnego po tym zabiegu nie jest złym pomysłem, to kanał który przekasuje bardzo dużo informacji.
    • Nie słuchałem, ale według p. Adama z sopockiego Topa gra to razem wybitnie. Ja miałem tylko przyjemność słuchać 509z z niższym modelem monitorów ProAka. Blisko neutralności (naprawdę bardzo delikatne ocieplenie), szybko, dynamicznie, precyzyjnie (lokalizacja źródeł), scena raczej między kolumnami za to ładnie idąca w głąb. Charakter basu taki, jak napisał Michał - zejście / rozciągnięcie bez podbicia górnego podzakresu. Góra bardzo czysta i szlachetna, ale też dość hojnie serwowana. Średnica bez pompowania źródeł pozornych (szczuplejsza niż z mojego Kratosa). Z ProAkami bardzo dobrze grał ten Luxman, natomiast z AP Tempo nie zgrywał się kompletnie. Zbyt twardo, sucho, chłodno, jasno, ostro, analitycznie - a przynajmniej ja tak odebrałem ten tandem.  Ponoć do D2R najlepiej pasują Luxmany w klasie A. Nie miałem okazji tego sprawdzić i może to i lepiej, bo nie wiadomo, jak by się to skończyło. Pewnych rzeczy nie da się "odsłyszeć".  Klasa A jest niczym femme fatale, która wciąż mnie kusi. Jeszcze się jej opieram, ale jak długo to potrwa?  
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...