Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

18 170 tematów w tym forum

• 0 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  1. Sprzęt audio do 1000/1500

• 5 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 879 wyświetleń
  2. Zestaw stereo

• 6 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,2k wyświetleń
    • 28 odpowiedzi
    • 6,8k wyświetleń
  3. TV, rock/metal, gry - max 4000

• 13 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,8k wyświetleń
    • 18 odpowiedzi
    • 8,1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
    • 44 odpowiedzi
    • 14,9k wyświetleń
  4. Jaki przedwzmacniacz??

• 18 odpowiedzi
    • 5,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  5. kolumny do NAD c325bee 1 2 3

• 54 odpowiedzi
    • 18k wyświetleń
  6. Onkyo tx-8250 problem z MQA 1 2

• 29 odpowiedzi
    • 9,9k wyświetleń
    • 38 odpowiedzi
    • 9,8k wyświetleń
  7. Dobór subwoofera

• 8 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  8. Dobór wzmacniacza do kolumn

• 1 odpowiedź
    • 1,1k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 6,5k wyświetleń

• Ostatnie posty

• @sszsszagi zacznijmy od podstaw. Bardzo dobrze ujął to Roman / @RoRo /, Kino czy stereo ? Można rzecz jasna połączyć oba te przekazy, ale zwykle ceną jest kompromis. Kolumny masz , jakie masz . Pytanie czy chodzi Ci o jakość dźwięku czy głośność ? Jak jakość to możesz coś wskórać pozycjonowaniem kolumn , załączam schematy. Jak ma się amp. nie wyłączać , to musisz odciążyć amplituner . Mniejsza głośność niestety przy tych wszystkich wpiętych kolumnach. A tak jeszcze , kolumny są 4 Ohmowe , jak masz ustawioną impedancję w Yamaszce ?
    • Dzień dobry, Czy jest sens wymiany MR780 na MA900? Kolumny to Heco Aurora 1000, źródłem jest Chromecast Audio połączony z MR780 optykiem, streaming z Tidal. Pomieszczenie 40m2. Powyższy zestaw gra juz u mnie 5lat+ i w sumie mi odpowiada, ale pomyślałem czy zmiana wzmacniacza na MA900 nie pozwoliłaby lepiej wykorzystać możliwości Heco? Wiem, ze żadne urządzenie z wymienionych powyżej nie jest wybitne, ale nie oczekuje też jakiegoś skoku jakości - fajnie by bylo jakby nowy wzmacniacz lepiej trzymał w ryzach niskie tony przy głośniejszym słuchaniu.
    • No nic. Mam już trochę dość tego kombinowania. Chciałbym mieć to już za sobą  Wymyśliłem sobie, że linii tweeterów nie zostawię poziomo, tylko skręcę je w stronę przeciwległych siedzeń, czyli tutaj o 32°. Nie wiem tylko o ile przekręcić tylne atmosy. W środek byłoby to, aż 42°, więc mam wrażenie, że wyglądałoby to po prostu źle. Myślałem o delikatnym przekręceniu o 10° w stronę środka. Wystarczy?  
    • Czy kiedy się wyłacza, amplituner jest mocno ciepły? Pracuje w jakiejś zabudowie czy stoi na górnej pólce?
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...