Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

18 015 tematów w tym forum

1. monitory studyjne

• 1 odpowiedź
    • 1,4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,1k wyświetleń
  2. ONKYO TX-8250 & YAMAHA R-N602 1 2

• 42 odpowiedzi
    • 25,7k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  3. Yamaha AS-3000

• 5 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  4. Kolumny nova 8

• 5 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 6,5k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  5. wzmacniacz Kenwood KA-3500 + ???

• 12 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 51 odpowiedzi
    • 23,6k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 72 odpowiedzi
    • 14,7k wyświetleń
    • 21 odpowiedzi
    • 7,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 27 odpowiedzi
    • 5,8k wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  6. Wkładka

• 2 odpowiedzi
    • 962 wyświetleń
  7. Dali 450 + ??? może NAD?

• 2 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Obiecuje , że jak opanuje już wszystko i poustawiam to zrobię pomiary. Na razie się zaprzyjaźniamy z urządzonkiem . Zaskoczyła mnie. Jest o wiele bardziej czytelna niż np. Dirac Live mimo , że możliwości więcej. DBX łączy się z siecią natychmiast , nic nie rwie , wszystkie kliknięcia na laptopie mają błyskawiczne przełożenie na pracę urządzenia i są wyświetlane równolegle na ekraniku DBX-a.  Fajne jest to , że wszelkich zabiegów na dźwięku można dokonywać na żywo. Jest do dyspozycji 75 presetów , a więc sporo. Przy kilku systemach w chałupie przydatna rzecz. Zrobiłem już pomiar ale na niewłaściwym ustawieniu i wyszły bzdury. Ustawiłem system jako kolumny dwudrożne / a w menu mamy 40 możliwości / , a to wg firmy Harman / czytaj Samsung / oznacza , że podłączone są dwa wzmacniacze , jeden do wysokich , drugi do średniotonowych przetworników . Zmieniłem już to na właściwe / kolumny pasywne / i jest ok. Kolejnym przydatnyą funkcją jest możliwość szybkiego wyłączenia poszczególnych kanałów. Przydatne przy pomiarach choćby REW-em oddzielnie suba i kolumn. DBX automatycznie wykrywa podłączenia tak wejścia jak i wyjścia , sygnalizuje czerwonymi diodami pod wskaźnikami. Ktoś tak zaprojektował aplikację , aby można było błyskawicznie przechodzić między funkcjami , włączać lub wyłączać zbędne. Plansza na ekranie / załącznik/ pokazuje nam drogę sygnału , i o tym przez co będzie przechodził sygnał decydujemy na bieżąco. Widać , że to sprzęt pro , liczy się czas reakcji realizatora . Jak dotąd oceniam na plus. Wiesz co mnie najbardziej zaskoczyło ? Prostota obsługi. Obawiałem , się , że będzie jak z RME , milion przycisków , a każdy z poczwórną funkcją. A to jest precyzyjne jak cholera , ale też przyjazne człowiekowi.
    • Super Tomek. Na Twoje problemy z ustawieniem ( i z wolnym czasem ;))) to ustrojstwo jest strzalem w 10. Mam nadzieję, ze uda Ci się dzieki niemu przekonać się duzą cześc forumowiczow, ze do podlaczenia subwoofera i jego zgrania, jednak jest potrzebne coś takiego.
    • Może rozwiązaniem byłby mały kontroler pasywny do monitorów aktywnych (typowo biurkowy) skoro wymagania nieduże lub jakiś interface i do tego jakieś monitory aktywne np. Yamaha hs5, adam audio t5v itp. Do tego cd player i powinno być ok
    • już po 1 godzinie ten głośniczek był wykupiony bo faktycznie w momencie jak @Top Hi-Fi & Video Design wystawiało tą informację to był na stanie....także takie oferty trzeba od razu kupować. Siostra tez szuka od dawna czegoś dobrego a taniego 🙂no i właśnie godzinę później sprawdzałem i było po zawodach...
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...