Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 713 tematów w tym forum

• 33 odpowiedzi
    • 6,8k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 961 wyświetleń
  1. zestaw do 4 000 zł 1 2

• 26 odpowiedzi
    • 7,2k wyświetleń
  2. Zestaw stereo z Rotel Ra-11

• 11 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  3. Używany CD do Nada C375Bee

• 9 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  4. Tani zestaw stereo - pomoc

• 4 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  5. Dylemat: HK 3490 + ....

• 24 odpowiedzi
    • 5k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 152 odpowiedzi
    • 20,1k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 42 odpowiedzi
    • 5k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  6. Zestaw stereo

• 2 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  7. CXA60 + transporter CD

• 5 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
  8. Mini wieża do salonu

• 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
    • 25 odpowiedzi
    • 7,1k wyświetleń
    • 57 odpowiedzi
    • 8,2k wyświetleń
    • 50 odpowiedzi
    • 11k wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 5,5k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
  9. Denon pma 720 ae

• 10 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
    • 59 odpowiedzi
    • 6,4k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Kilka fotek zakupionych wczoraj Acoustic Research. Kupiłem spontanicznie, bo to raczej rzadkie paczki, coraz trudniej takie dostać, są w dobrym stanie i cena była okazyjna. Odsłuchiwałem wczoraj do 'późnych godzin wieczornych', znaczy do 3 w nocy:) Wiem już ze koniecznie muszę pogrzebać w zwrotnicach, sprzęt ma ponad 40 lat i zapewne elektrolity powysychały.  O brzmieniu będę mógł coś więcej napisać po renowacji, ale tak na szybko: Tom Jones, Sheryl Crow czy Norah Jones brzmi dobrze, tak jak smooth jazz, bossa nowa i ogólnie wokale. Dźwięk jest rozdzielczy i detaliczny, delikatny, słychać wyraźnie palec przesuwający się po strunie gitary. To obudowy zamknięte i pomimo 10" wooferow basu ewidentnie brakuje, brakuje tez nasycenia, gęstości, mam nadzieje ze tutaj pomoże modyfikacja zwrotnicy.   
    • Errata do mojej wczorajszej, pożal się, "recenzji". Dzisiaj zorientowałem się, że w ustawieniach Node'a jakimś przypadkiem ustawiłem zmienny tryb wyjścia. Był on ustawiony na ok. 20%. Sygnał wysyłam coaxialem z Node'a do przetwornika wbudowanego w Romie. Cała ta kombinacja powodowała, że musiałem mocniej kręcić gałką volume. Dodatkowo przy wyjściu variable dźwięk był z pewnością kastrowany. Kiedyś robiłem eksperymenty z wyjściem variable i końcówkami mocy, nie za dobrze to wychodziło... Dzisiaj po ustawieniu wyjścia Node na fixed, Roma 96DC+ nagle odzyskała swoją moc i wszystko się zgadza. Doszło więcej powietrza, spójności i generalnie ze wszystkim lepiej. Coś mi nie grało, żeby aż tak mocna była różnica dla wzmacniacza między 706 S3 i X18. Więc dzisiaj na spokojnie zacząłem wszystko sprawdzać po kolei, i bingo! Ech, człowiek całe życie się uczy. Pewnie kiedyś spróbuję mocniejszego wzmacniacza do X18, jakkolwiek po dzisiejszym dniu mi przeszło. Ale wczoraj byłem już lekko "pobudzony";)
    • Świetnie zrealizowany album. Muzycznie bardzo różnorodnie stylistycznie, teksty wiadomo, Tadeusz Gajcy.  Dla mnie bomba! 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...