Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 218 tematów w tym forum

1. Wzmacniacz do Dali Grand

• 4 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 969 wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 674 wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 9,7k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,3k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  2. Tandberg TL 2520

• 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
  3. Kolumny do Onkyo TX-7320

• 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 661 wyświetleń
  4. Zestaw stereo za 6-8 tys zł

• 3 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
  5. Wybór amplitunera ONKYO

• 5 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  6. Metz ax4960

• 0 odpowiedzi
    • 695 wyświetleń
  7. Kef LS50 1 2

• 28 odpowiedzi
    • 9,4k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 5,7k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 894 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  8. Słaby dźwięk w nowym domu

• 16 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 823 wyświetleń
  9. Zestaw stereo

• 9 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,2k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Jakoś tak jeszcze bardziej audiofilsko się zrobiło.
    • Ja pewnie dużo nie wniosę do dyskusji bo moje sprzęty dość leciwe, ale może dzięki temu wszystko hula jak powinno. Onkyo 12 letnie HDMI CEC on, passthrough AUTO , działa z TV Samsung i turborekorder ADB Canal plus (też ma z 10 lat) , Mede8er (ale odpalam jego pilotem), Xbox one , PS, Himedia Q10 - chociaż w tej ostatniej musiałem wyrwać jeden z pinów z kabla HDMI - można znaleźć w sieci który to. Moim zdaniem tutaj dużo zależy od softu TV bo to tam decyduję czy chcę włączyć konsolę czy C+ czy coś innego.  Ale po przychodzie z Himedią wiem że to soft urządzeń zew. jest przyczyną. Ale też przechodziłem jakieś kombinacje typu podłączenie Canal+ przez component bo i tak idzie tylko 1080i aby pogodzić blokadę HDCP ze względu na dwa odbiorniki.  
    • No i zawisły. Słucham dopiero parę godzin , więc może to nie być w pełni miarodajne , ale .... Większe zmiany o dziwo słyszę na lampie ,niż na tranzystorze.  Wysokie poszły do góry. jeszcze mnie nie wkurzają na szczęście , ale niewiele brakuje. Przez to poprawiły się mikro detale , są wyraźniej słyszalne. Bas ? Szczerze to nie wiem jeszcze. przed panelami nie miałem z tym pasmem problemu i teraz też nie mam. Scena się nie zmieniła wg. mnie . Nadal za kolumnami , dosyć zwarta. Wokal jest może ciut wyraźniejszy, puściłem trochę metalu i wokal słyszę jakby czytelniej , ale ręki nie dam sobie za to uciąć   Jest jeszcze coś. Może to śmieszne , ale jak teraz słucham to wydaje mi się , że te panele też grają   Oficjalnie mówię , ze niedawno przechodziłem dość szczegółowe badania i nic nie wykazało   W sobotę zrobię pomiary REW-em , zobaczymy co wyjdzie , choć cudów nie oczekuję.  P.S.  Kurde , wpiąłem pod lampy ten kabel za 10 kafli , to te zmiany , to może jednak nie panele ...    
    • Marcin, moze są zamkniete. Dlatego prosilem Romka o test. Mnie sie to nie udalo, wiec zarzucilem projekt na magnesach neodymowych. Ale textolit i teflon mi zostaly wiec wczesniej czy poźniej coś popelnię.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...