Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 090 tematów w tym forum

1. Tdai 1120 vs Arcam sa30 1 2

• 29 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
  2. Tdk boombox 3

• 2 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 17,4k wyświetleń
  3. TEAC A-H500i - problem

• 2 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 478 wyświetleń
  4. Teac AX 800 DC

• 2 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
  5. Teac AX-505

• 9 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
  6. Teac CD-3000

• 0 odpowiedzi
    • 694 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,8k wyświetleń
  7. TEAC DR-H300, jakie monitory

• 4 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 35 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
  8. Teac H300 czy Teac H500

• 0 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 857 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 497 wyświetleń
  9. Teac w850r

• 0 odpowiedzi
    • 621 wyświetleń
  10. technic sh-eh560

• 1 odpowiedź
    • 589 wyświetleń
  11. Technics

• 2 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
  12. Technics - Computer Drive

• 2 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 560 wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  13. Technics czy Magnat

• 2 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 781 wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Tak, tak. Tęsknienia do młodości. Żeby młodość wiedziała, a starość mogła. Nie wmówisz staremu wydze, że tak daleko sięgasz pamięcią😁  Fink spadł na psy/ostatnia płyta. Ostatnio łażę tylko na rockowe/bluesowe/folkowe live. I w jedno miejsce. I coraz mi bliżej tam do tego stolika, gdzie suwaczkami i myszką gość głośności ustawia. Tam stopa jest zawsze mięsista, pełna wybrzmień, lekko napięta i gdzie nie stanę wśród niewielkiego tłumu, dobrze słyszalna. No cuda. Fink w marcu. Natrzaskam tyle dobrych zdjęć, że nie tylko na forum o mnie usłyszysz.
    • W czasie przeglądania forum, parę razy wpadło mi w oko twierdzenie, że są kolumny grające "szeroko". Myślałem, że to może będzie miało jakiś wpływ. Z drugiej strony, bardzo często myślę, że kombinuję, jak koń pod górę, zamiast cieszyć się z dobrze grającego zestawu.
    • Na czarodzieja może żona się prędzej zgodzi , dobry pomysł 😉
    • Dobre   @Pochrap Co do " znikania " kolumn to najprostsza rzecz jaką można uzyskać. Wystarczy ustawić kolumny w trójkąt równoboczny w oparciu o punkt odsłuchu. Zrobić korektę odległości , dogięcia i voila'. Fakt , że dużo łatwiej jest z monitorami , bo te kolumienki winny stanąć w rozsądnej odległości od ściany tylnej i bocznych. Pytasz co zmienić , w oparciu o to co masz , by było lepiej. Na mój chłopski rozum , to naprawdę wyłącznie ustawienie. Zmiana sprzętu niewiele wniesie. Gdybyś np. miał problemy z basem , to zmiana kolumn , ominięcie modu pomieszczenia , korekcja DSP , no coś byśmy kombinowali. Ale na " znikanie " ,to niestety tylko pozycjonowanie zostaje lub czarodziej  
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...