Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

18 080 tematów w tym forum

• 2 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  1. Wymiana głośników

• 8 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  2. wymiana głośników

• 0 odpowiedzi
    • 825 wyświetleń
  3. Wymiana głośników

• 0 odpowiedzi
    • 810 wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,6k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  4. Wymiana głośników w kolumnie 1 2 3

• 53 odpowiedzi
    • 34,5k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  5. wymiana głośników..?

• 11 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 36 odpowiedzi
    • 8,2k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,3k wyświetleń
  6. Wymiana KD na Stereo

• 4 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  7. Wymiana KEF R3 Meta 1 2

• 26 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  8. Wymiana Klipsch RP 250

• 12 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  9. wymiana kolumn

• 3 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń

• Ostatnie posty

• W podobnej cenie masz Wireworld Starlight 10, z tego co czytam powinien przypaść Ci do gustu.
    • A kto to jest Sylwek czy Szymon?
    • Które to zdjęcie, jest wyłącznie w Twojej wyobraźni.  Nie kombinuj, wystarczyłoby proste przepraszam, ale nie, nadal brniesz. No wreszcie. Wygrałeś, można się rozejść 😁 To jak, podasz wymiary tego schowka na szczotki? Praw fizyki nie przeskoczysz.
    • Nie chcę zaczynać kolejnego wątku o kablach, zwłaszcza, że piszę o konkretnych modelach w konkretnym systemie ze źródłem w postaci transportu cd.  Konkretnie coax łączący Atolla z DAC  - do tej pory Mogami HD 2964.  Porównałem 3 kable (przy czym jeden tylko jako ciekawostkę, trochę drogi): TCI Adder 2 oraz bardziej rozwiniętego brata Adder 2 SE, a ciekawostką był HiDiamond Silver Digital. Adder 2 wyraźnie poprawił jakość, wersja z SE może ciut dołożyła, a może nie - tu wiele zależało od plyt, raz słychać było spory skok w górę na obu, a czasem nie bylo zbyt duzej różnicy do Mogami.  Żeby zobrazować co się poprawiło konkretnie, a więc o jakiej skali mówię. Uwydatnilo się źródło basu (kontrabas, stopa) - nie ma wiecej masy, nie jest niżej, po prostu lepiej, realniej brzmi instrument. Z drugiej strony szmer i szelest, błysk talerzy nie kończył się  (u Erskine'a trwał nieprzerwanie) oprócz tego tła pojawiło się też subtelne uwydatnienie najlzejszych uderzeń. Scena bez zmian, natomiast zwłaszcza na Adder 2 SE generowane były całe masy alikwotów, zwłaszcza gdy grały talerze, wibrafon czy elektro piano. Nie każdy to lubi, ja tak. Czy to dużo? W dobrej jakości nagraniach o dużej naturalnej separacji instrumentów np jazz, to sporo, w  graniu ostrym (np Faith No More) oraz słabych realizacjach (J.L.Ponty Enigmatic...) słychać to ledwo ledwo. Ciekawostkę tj HiDiamond dostałem do porównania, więc posłuchałem namiastki hajendu (przynajmniej jak na mój portfel). Nie wiem co uzasadnia cenę 1600 zl za metr tego kabla. Nawet w porównaniu do optyka z MediaMarkt nie było różnicy. Nic, zero, null... Rozumiem, że płaci się za wygląd i naprawdę świetną nazwę.... A TCI spoko. Jeden zostanie. Adder 2 cena 360 pln, Adder 2 SE cena 650 pln. Mogami HD chyba 120 pln... Optyk noname ok 40 pln, HiDiamond Silver Digital - 1650 pln.   Konkludując TCI Adder 2 (SE) polecam.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...