Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 643 tematów w tym forum

1. opinie

• 0 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
  2. Zestaw stereo 2500 - 3000

• 22 odpowiedzi
    • 14,5k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
  3. 2.1 Zestaw za ok.1000zł

• 21 odpowiedzi
    • 10,1k wyświetleń
    • 29 odpowiedzi
    • 16,3k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 11,8k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,7k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 7,3k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 8,6k wyświetleń
  4. AUDIO DO 2500 ZŁ - NOWE

• 10 odpowiedzi
    • 6,1k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 5k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
  5. Problem z denon DCD 1510ae

• 3 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,3k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 3,6k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 7,8k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 6,8k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 6,2k wyświetleń
  6. Paradigm 9v5 czy inne?

• 16 odpowiedzi
    • 6,7k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 3,3k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Hej Czy testował ktos lub ma  zestaw Yamaha rx-v4a +  sub Yamaha NS-SW100  ? kupiłem nowy i sub zupełnie mi nie gra   Nie mam pojęcia co robie źle odnośnie podłączenia, bo w przypadku tego sprzetu jest to banalnie proste i nie ma mozliwosci pomyłki.
    • Fajny All in one od T+A, w stylu retro. Tylko ta cena trochę nie na każdą kieszeń. https://fidelity-hh.de/product/t-a-symphonia-alle-farben-52777/?varid=52707  
    • Zamiast pisac x różnych wątków na temat każdego z komponentów lepiej wrzucić plan pomieszczenia w którym ma ten system stać, budzet plus oczekiwania. 
    • Pytanie czy na pewno będzie rozbudowa, bo jeżeli nie to lepiej wzmacniacz/amplituner stereo Lepsze/gorsze to trudny osąd. Miałem Onkyo TX-NR686 a później Marantz-a SR5013 (pierwszy to starszy "odpowiednik" 7100 a drugi Cinema 60 z pominięciem jednego "pokolenia" no i te nowsze mają bardziej współczesną funkcjonalność chociażby standard HDMI). W mojej opinii do kina lepsze było Onkyo - bardziej żywiołowe, energiczne, robiące efekt WOW, można było nieraz "podskoczyć na fotelu", Marantz był łagodniejszy, stonowany co nie znaczy że nie było efektu, był ale w mniejszej skali. W muzyce (stereo) przewagę moim zdaniem miał Marantz, dzięki temu że był bardziej "równy" odsłuch stawał się przyjemniejszy. Onkyo grało tzw. V-ką, ale są też zwolennicy takiego brzmienia. W przypadku 7100 i Cinema 60 pewnie można się spodziewać podobnych różnic brzmieniowych, natomiast Onkyo ma "w pakiecie" system korekcji Dirac Live co może być jego przewagą. Reszta różnic w funkcjonalności zależy od potrzeb nabywcy. TX-RZ840 to starszy model (topowe Onkyo o ile pamiętam model z 2018/2019 roku) na pewno brzmieniowo i klasowo lepszy od NR7100, ale starsze HDMI (nie pamiętam w jakiej wersji) oraz inne różnice technologiczne. Nie ma Dirac-a ale AccuEQ, który od dawna nie jest "chwalonym" systemem korekcji/kalibracji. Dziś "odpowiednikiem" 840-stki jest RZ70. Reasumując trudno jednoznacznie wskazać lepszy/gorszy każdy ma inne upodobania i preferencje, ja wybrałbym z tej dwójki (Cinema 60 i NR7100) do kina Onkyo bo podoba mi się jego charakter brzmienia. Natomiast najlepszą metodą wyboru jest wybrać się do salonu na odsłuch, oczywiście najprawdopodobniej odbędzie się on w trybie stereo (nie wiem czy któryś z salonów oferuje odsłuchy przynajmniej w 5.1) ale będziesz miał nakreślony jakiś obraz.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...