Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 203 tematów w tym forum

1. zywontosc plyt CD i pojawiajace sie na nich smugi

• 3 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
  2. kable i zaciski

• 7 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
  3. hh

• 4 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  4. PC E810

• 6 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  5. Sprzet do baru

• 3 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
  6. Bezprzewodowy mikrofon nagłowny

• 4 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
  7. Instalacja głośników w suficie

• 6 odpowiedzi
    • 8,5k wyświetleń
  8. HK 3490 czy warto to kupić ???

• 11 odpowiedzi
    • 30,6k wyświetleń
  9. Zestaw audio do 1000zł.

• 10 odpowiedzi
    • 6,1k wyświetleń
  10. Radio - jakość ?..

• 3 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
  11. Mini wieża

• 2 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  12. Dobór amplitunera

• 3 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
  13. Amplituner do 200 zł

• 15 odpowiedzi
    • 9,8k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
  14. Kolumny podstawkowe do 300zl

• 0 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  15. Wieża

• 12 odpowiedzi
    • 9,4k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 9,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń

• Ostatnie posty

• @tomek72 dzięki za rzeczową odpowiedź. Dwie kwestie - Faktycznie w instrukcji jest  7.1.2 ale tylko dla głośników High Left i High Right, orientujesz się czy można mieć zamiast przednich wysokich to tylne wysokie (mam taką preferencję ze względu na ustawienie kanapy) , i czy to ustawienie da ATMOS z dwoma głośnikami czy to jakiś niepełny DTS X tylko się robi....  Bo mi sie zawsze wydawało że jest tylko para ze środka sufitu trochę przed słuchaczem ale nie daleko odsłuchu , albo już 4 z odpowiednimi kątami i odległościami albo 6 dla większych sal (to denon i marantz) Ja jadąc na XT32 nie mam pojęcia czym jest Virtulaizacja , jak włączam z dekodera SAT jakiś program gdzie leci tylko stereo to mi ampli automatycznie dobiera Dolby ProLogic II X czy jakoś tak i mam udawne 7.1 ale to na prawdę spoko działa, na reklamach produktów wszystko lata doookoła głowy .  W netflixie jest podobnie ale od 2 lat coś tam poprawili i mam z większości filmów Dolby Digital EX gdzie również jestem zaskoczony rozdzieleniem dźwięków tylnych bocznych i tylnych za kanapą - tylko o ile pamiętam tylne za kanapą są połączone wtedy, ale efekt i tak jest super.  W innych przypadkach DTS HD MASTER czy Dolby true HD wiadomo wszystko śmiga natywnie, ampli sam automatycznie dobiera ścieżkę .  A do powyższego w codziennym użytkowaniu to RZ-50 to właśnie odpowiada wirtualizacja? Pamiętam że w RZ-830/840 użytkownicy preferowali tryby THX do ścieżek 2.0....
    • Jeśli będziesz miał możliwość warto odsłuchać zasilanie od Teac. Myślę że króliczka nie dogonisz póki nie wymienisz również kolumn, w porównaniu z innymi grają z pod grubego koca...
    • Teraz mam problem tego typu ze nie sprawdzilem czy marantz ma triggera zeby sie wlaczyl razem z ampli… czy mozna to podlaczyc pod rca remote control i do triggera w integrze kablem Rca-jack? Jesli tak to w ktorej pozycji dac przelaczynik? P.S. po pierwszym odsluchu (dwie piosenki po cichu bo ludzie jeszcze spia 😂) nie zauwazylem przepasci pomiedzy integra drx a marantz. Ale jak juz jest to dam mu szanse pograc dluzej 🙂  
    • Myślę że systemy dzielone są po to by w pierwszej kolejnosci stosować je w kompletach ,chyba że czegoś nam brakuje więc sięgamy po inny element  ale porównywalnie klasowo lub wyzszy. Pre w Ultra to dodatek i niczego specjalego bym od niego nie wymagał.  Zdecydowanie tak.  
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...