Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 585 tematów w tym forum

• 12 odpowiedzi
    • 6,8k wyświetleń
  1. Pianocraft 840 czy 810 ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  2. Kolumny do 1200

• 8 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  3. Wzmacniacz do Magnat Monitor 2k

• 3 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  4. zestaw do acoustic/blues/jazz

• 10 odpowiedzi
    • 5,1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 26 odpowiedzi
    • 11,3k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 12,2k wyświetleń
  5. Zakup taniego amplitunera

• 2 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  6. Problem z Kenwood Kr-930

• 2 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  7. Sprzęt Audio

• 12 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
  8. Pomoc w wyborze kolumn :)

• 4 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 6,9k wyświetleń
  9. b&w dm 7 MK II

• 1 odpowiedź
    • 2,7k wyświetleń
  10. Kolumny do HK3480

• 1 odpowiedź
    • 2k wyświetleń
  11. kolumny mission m35

• 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
    • 23 odpowiedzi
    • 12,7k wyświetleń
    • 29 odpowiedzi
    • 11,9k wyświetleń
  12. Końcówka mocy do Denona AVR2809

• 5 odpowiedzi
    • 5,4k wyświetleń
  13. Kolumny i wzmacniacz do 2500 zł.

• 19 odpowiedzi
    • 8,3k wyświetleń

• Ostatnie posty

• https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,32061372,zbadali-anomalie-wyborcze-pisza-co-jest-nie-tak-z-analiza.html https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,32061034,ukradli-wybory-no-to-zobaczcie-naukowcy-zbadali-co-bylo-nie.html
    • Kłaniam się nisko!  Remont o którym wspominałem zbliża się wielkimi krokami. Najważniejsze, że wiem już co zrobimy i jak to wpłynie na układ głośników  Więc.. Sufit nie będzie podwieszany także głośniki ATMOS będę montować bezpośrednio pod nim. Zostaną poprowadzone w ścianie kable. Budżet jaki chce przeznaczyć na parę głośników to max 2500zł. Z tego co do tej pory przejrzałem to wpadły mi w oko :  Monitor Audio Bronze AMS Triangle Borea BRA1 Zastanawiam się tylko czy mocując je bezpośrednio na suficie bez żadnych uchwytów uzyskam odpowiedni kąt i kierunek?  Kolejne głośniki to SURROUND - i tutaj mam pytanie do ekspertów. Czy przy posiadaniu frontów i centralki Focal Theva najlepiej widziane byłoby dokupienie głośników tego samego producenta? Czy mogę np zaopatrzyć się w Monitor AB FX ? W Focalach przeraża mnie trochę ich rozmiar   Kolumny będą zamontowane przy ścianie w narożnikach. Zapewne na uchwycie ponieważ po prawej stronie mamy okno i nie widzę innej możliwości niż uchwyt kierunkowy. Odległość od centralnego miejsca na sofie do głośników wyniesie około 2 metry więc całkiem sporo. Boję się, że przez to te detale dźwiękowe mogą nie dolecieć do ucha... Obok sofy będzie stał też fotel więc jeśli tutaj będzie siedziała osoba to już zmieni się percepcja odsłuchu ponieważ do jednego głośnika zrobi się 1 metr, a do drugiego z 3metry... Mam nadzieję, że Atmosy to po części zrekompensują... Kable do tych głośników będą poprowadzone w listwie przypodłogowej i wypuszczone dopiero w narożnikach po ścianie.  Amplituner Denon AVR - X2800H  Subwoofer Magnat RS 12  Głośnik centralny Focal Vestia  Głosniki przednie Focal Theva Pozdrawiam
    • Jak ktoś ma świra na punkcie polityki, czy też raczej konkretnej partii/polityków, to tak to później wygląda.
    • Warto zawsze wrzucać takie relacje. Nawet jeśli mało kto pisze to masa ludzi podziwia sprzęt i Twoja pracę. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...