Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

18 066 tematów w tym forum

1. Miniwieża za ok800zł

• 2 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
  2. Tannoy Mx3 opinie

• 0 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  3. wzmacniacz

• 7 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  4. Stereo "docelowe"

• 16 odpowiedzi
    • 5,9k wyświetleń
  5. Pytanie

• 6 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
  6. zestaw do 15 000zl

• 2 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  7. jbl es 100 !

• 21 odpowiedzi
    • 6,4k wyświetleń
    • 23 odpowiedzi
    • 5,8k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  8. Jakie kolumny wybrać?

• 18 odpowiedzi
    • 5,7k wyświetleń
  9. Teraz czas na...

• 19 odpowiedzi
    • 7,2k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
  10. DENON PMA 320

• 1 odpowiedź
    • 4,1k wyświetleń
  11. Wybór kolumn

• 16 odpowiedzi
    • 18,7k wyświetleń
  12. kolumny - rock ,metal

• 10 odpowiedzi
    • 7,5k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  13. hk6500, czy ra840bx4?

• 4 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
    • 31 odpowiedzi
    • 13,4k wyświetleń
  14. Wzmacniacz do KEF IQ50

• 5 odpowiedzi
    • 7,4k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Jak gdzies znajde stare Clear Topy ECC83 to kupie.Mullarda tez.Ale jesli nie uslysze róznicy, a pewnie tak bedzie, to zostawię Clear Topy a Mullard zostanie na zapas jakby te pierwsze padły😉.
    • Płacić grubą kasę po to, aby nie usłyszeć różnicy? Mnie Mullardy zawiodły. Prawdziwe. Zbyt ciepłe i basowe brzmienie. Nie używam od dawna , choć w zapasie leża. Moim zdaniem Mullardy są przereklamowane. No, ale to TYLKO moja opinia.  Zobacz ile teraz kosztują prawdziwe Mullardy i to uzywane. Dopasowane NOS to cena razy dwa Dla obliczeń - 1DKK to średnio 0,57 zł. https://www.dba.dk/14632684
    • Super. Przed "vector average" zrób jak na zdjęciu lub cross corr align i vector sum bez dodawania dB.  
    • Witam, szukam pomocy w ustawieniu kolumn w pokoju, nie powiem dokładnie ile m2 jest w salonie gdzie sie znajdują ale zgaduje, że około 16m2, na obrazku załączonym po lewej stronie w dolnym rogu rysuku znajduje sie sypialnia obok łazienka ( opisze je skrótami niżej ) zestaw to denon dra 800h z kolumnami heco aurora bez suba, a niebieski prostokąt to jest biurko po prawej kanapa a czarny prostokąt to blat kuchenny ( salon z aneksem ) jak i stół z krzesłami, mam taki problem, ponieważ nie jestem w stanie ułożyć kolumn tak aby gdzieś mniej więcej tam gdzie jest czerwona kropka był sluchalny bas. Bas czuć i słychać najbardziej w rogu pomieszczenia po prawej dolnej stronie jak i przy blacie. Czytałem o pułapkach bassowych, które mogły by pomóc. Jestem totalnym laikiem w audio. Wcześniej używałem komputerowych głośników edifier s730, które znajdowały się na biurku a subwoofer pod biurkiem. Czy macie jakieś pomysły jak ułożyć kolumny aby jednak gdzieś w tym środku pokoju był ten bas słyszany?  Ł - łazienka  Prz - przedpokój Syp - sypialnia S - Salon z aneksem 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...