Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 767 tematów w tym forum

1. Monitory - help!

• 4 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  2. krell

• 4 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
  3. pomoc w wyborze małej wieży

• 7 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  4. jaki amplituner??

• 5 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  5. Wzmacniacz do 500 zł

• 3 odpowiedzi
    • 6,4k wyświetleń
  6. TEAC DR-H300, jakie monitory

• 4 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
  7. Jaki wzmacniacz?

• 10 odpowiedzi
    • 9,1k wyświetleń
  8. wzmacniacz do 200 !

• 1 odpowiedź
    • 2,1k wyświetleń
  9. stereo do 3000zł

• 5 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
  10. MICROLAB SOLO 7C PYTANKO.....

• 5 odpowiedzi
    • 5,6k wyświetleń
    • 27 odpowiedzi
    • 9,1k wyświetleń
  11. Harman/Kardon

• 16 odpowiedzi
    • 6,8k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  12. Problem z Genius SP-HF2000X

• 2 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  13. Sprzęt audio do dużego salonu

• 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
  14. 5.1, 2.1, 2.0, 4.1 ?

• 4 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
  15. Problem z zestawem :/

• 1 odpowiedź
    • 1,8k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 9,9k wyświetleń
  16. B&W vs Paradigm

• 2 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  17. amplituner do 400 zł

• 2 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  18. szybkie pytanie szybka odpowiedz

• 3 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  19. AKG 530 vs Sennheiser 595 vs AKG 601

• 4 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  20. sony czy yamaha

• 13 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
  21. sprzęt do 1500zł

• 1 odpowiedź
    • 1,8k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Nie zakaz a restrykcje to raz. Dwa to, że w tych firmach dalej będzie liczył się zysk. Restrykcje tego nie zmienią.  Numery w totka najbliższe losowanie poproszę. Podzielę się.  Pewnie nie wie dlatego teraz niektórych, w środku Europy, rozgrzewa dyskusja nt. chińskich aut wchodzących na nasz rynek.    
    • Niestety ale też tak mam. Choćbym nie słyszał żadnej różnicy w dzwięku,to cyferki mi zrobią różnice.
    • Panowie, dzisiaj już wiem coś więcej. Od wczoraj do dziś przewaliłem wszystkie kombinacje. Wniosek jest taki: najlepszy efekt złagodzenia niskich uzyskałem na najtańszej RTF 12AX7, sprzedający opisał je tak: ,,jak brzmią? w mojej aplikacji dość ostrą, ale szczegółową górą i nieco misiowatym basem (RCA Clear Top czy ECC82 od Siemensa to to nie jest, ale to nie ta półka; grają natomiast zdecydowanie lepiej niż JJ z obecnej produkcji - te u mnie (w klonie Conrad Johnson PV12) grały mega misiowatym basem i szeleszczącą górą, a po jakiś 100 godzinach triody w jednym z JJ-ów postanowiły się rozjechać; RFT przeżyją je bez problemu)” ale… zabrało magię średnicy. I teraz tak, idzie to usłyszeć, oczywiście problemem jest czas kiedy przy tranzystorze przepięcie kabli zajmuje chwilę i możemy słuchać nadal i ocenić zmiany, tutaj troszeczkę to zajmuje i ta pamięć brzmienia może nam delikatnie umknąć.  Finalnie oceniam to tak, że fabryczne lamy są dobrane świetnie, w zestawie grają tak, że jest miód. Teraz pytanie ile wniosłyby zmiany lamp mocy, bo coś zawsze wniosą, czy to idzie wyłapać… ile w tym przekonania że jest lepiej lub gorzej… Póki co jest plus taki że jak padną sterujące, mam co wpiąć by grało. Jeżeli chodzi skończą się mocy, już wiem że pójdę w Genalex/Gold Lion, z tego co wyczytałem najlepiej oceniane z teraźniejszej produkcji. Chyba że macie jakieś refleksje, bądź inne nabyte doświadczeniem warte do polecenia.    Na koniec dodam, że Epos ES14, może i nie drogie, choć docenione paczki dają od siebie coś więcej niż Lintony. Ale to wszystko zależy od tego co się kręci na CD. Ogólnie jestem pod wrażeniem tych monitorów mając je już ponad dekadę i nie pomyliłem się z decyzją by je zatrzymać. Uwierzcie mi, tam gdzie jest za duszno, Epos to wyrównuje, pozycje rockowe brzmią bardzo dobrze i na tych i na drugich, wokalnie jest świetnie na obu, elektronika w zależności od ustawienia kolumn względem odsunięcia od ściany tylnej, ale również zacnie. Yhhh, to się nigdy nie skończy… Milej niedzieli życzę wszystkim pozytywnie zakręconym 😉
    • Nie jest, co nie zmienia faktu, że takie stawki są odrealnione. To jest pokłosie braku chętnych do pracy fizycznej, co powoduje tak drastyczne windowanie stawek tych, którym się chce.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...