Cała aktywność
Strumień aktualizowany automatycznie
- Ostatnia godzina
-
MarcinBest zaczął obserwować Niezbędne audiofilskie dodatki, czyli kable i inne akcesoria
-
MarcinBest zaczął obserwować Przewody, wtyki bananowe, uchwyty itp
-
ja również na poprawę nie liczę ale liczę na to że nie będzie gorzej i u mnie przy wbt nie jest gorzej przynajmniej ja tego nie słyszę. Jak powyżej napisałem robiłem próbę z wtykami i bez i nie słyszę różnicy. I taki był mój cel wygodę natomiast mam super Wysłane z mojego SM-T815 przy użyciu Tapatalka
-
Poszukuję osoby (może być odpłatnie oczywiście), która pomoże mi w skompletowaniu kina domowego high-end w oparciu o nowe lub używane elementy (z allegro, olx itp) przy uwzględnieniu łącznego budżetu. Sam musiałbym pewnie miesiąc na czytanie testów poświęcić żeby wiedzieć co najlepszego dostanę za określone pieniądze. Najlepiej ktoś z Warszawy. Przy sprzęcie używanym wskazana wspólna osobista inspekcja 🙂 Jeżeli chodzi o budżet to trudno mi sprecyzować, z jednej strony jak najmniej chciałbym wydać, z drugiej jestem gotowy na kwotę powyżej, której spada przyrost jakości. Kilkanaście-kilkadziesiąt tysięcy raczej, jeżeli byłaby okazja to oczywiście mogę dołożyć. Zakup byłby prawdopodobnie w styczniu. PS. Chciałbym wybrać duże kolumny przednie żeby nadawały się również do stereo, rozumiem, że żeby grały dobrze konieczny będzie dodatkowo wzmacniacz stereo?
-
Maciej Travels dołączył do społeczności
-
Hej, Czy ktoś jest użytkownikiem Polka rti a5? Mało jest opinii na ich temat...
-
Wzmacniacz + chromecast + dac + kolumny. Tak wygląda połączenie. Poproś @MobyDick o wskazanie wzmacniacza z daciem smsl. Są takie maleństwa, które spokojnie dają radę. Pisałem o dacach, które nie mają wzmacniacza. Ale są godne polecenia. Pozdrawiam
-
Gacek1970 zaczął obserwować Sonus Faber
-
Mam i ja , razem z zestawem Denon PMA-QS10 i Denon DCD-QS10 +Astell&Kern ak240 Kable Chord Odyssey X.Cd i Astella połączyłem ze wzmacniaczem kablem zbalansowanym robionym na zamówienie w Sonus Oliwa.
-
Gacek1970 dołączył do społeczności
-
Hubert Wróblewski zaczął obserwować Jakie kolumny do Denon AVR X3500H
-
Witam. Jakie kolumny w okolicach 3 tys polecacie do amplitunera Denon AVR X3500H? Pokój w okolicach 20 m2. Myślałem o Dali Zensor 5 lub 7. Który zestaw lepszy w tym połączeniu? Z góry dzięki za pomoc 😃
- Today
-
Przy tej wielkości pomieszczenia celował bym jak najbardziej w kolumny podłogowe jeżeli stereo to np. heco aurora 700 jeżeli chodzi o elektronikę to wybór jest spory natomiast ciekawym rozwiązaniem jest Yamaha rn803d może nie ma HDMI arc ale gra zdecydowanie lepiej od tego Onkyo.
-
Pozycja nr 5 w mojej sygnaturze, ale nie chce tu opisywac wrazen odsluchowych (nie jestem w tym dobry i powiem krotko albo cos mi sie podoba jak gra lub nie) poniewaz kazdy chwali swoj sprzet i dla niego gra najlepiej.
-
Dzięki za info. Na razie na prezent poszły Bleudio. Dam znać jak wrażenia. Dziękuje za pomoc w wyborze.
-
Moga ale nie musza byc za slabe to juz kwestia indywidualna. Moim zdaniem w tej wielkosci pomieszczenia lepiej sprawdza sie podlogowki. Zawsze mozesz zatkac bas-reflex gabka. Tutaj musisz sie okreslic jakiego gatunku muzycznego sluchasz?
-
Tak z ciekawości, napisz proszę jakie masz głośniki, CD ,streamer. Jak ci się to sprawuje, jeśli możesz oczywiście 🙂
-
To mnie zmartwiłeś tym, że appka do d... , dużo gorsza niż Onkyo Controller? Chyba skończy się na tym, że kupię jakiegoś zewnętrznego daca.
- 718 odpowiedzi
-
- amplituner sieciowy
- wzmacniacz sieciowy
- (i %d więcej)
-
To tez racja u mnie czy w salonie sie sprawdzi a u Ciebie w domu nie.
-
W pierwszym poscie tego tematu napisales, ze chcesz zmienic amplituner na wzmacniacz wiec jakies propozycje padly. Pozniej mowisz o wymianie kolumn i szczerze to tez jest slaby punkt tego zestawu. Tutaj musisz podjac meska decyzje co chcesz wymienic w pierwszej kolejnosci poniewaz budzet jest ograniczony.
-
Dzięki za propozycję ale wolę chyba wypożyczyć i posłuchać w domu. Żeby nie przestrzelić znowu. Najpierw muszę skończyć w nim remont bo na razie jest sajgon🙂. Będę coś cierpliwie szukał 🙂
-
Uczciwiej byłoby napisać, że niebawem wychodzi nowa wersja wzmacniacza, dlatego możecie dać lepszą cenę dla starej. W przeciwnym wypadku klient może czuć się trochę oszukany, jak w krótkim czasie po zakupie widzi już nowszy model, a jego jest na wyprzedaży za X PLN mniej. Druga sprawa, to śmiesznie to wygląda, jak w każdym wątku polecany jest ten Cambridge
-
Slowa klucz "nie wykorzystasz" to malo powiedziane na tym amplitunerze ktory ma autor tematu. Mozesz do mnie podjechac i zobaczysz jak gra A-S701 z Ledzin masz blisko do Myslowic.
-
Jak jesteś z Warszawy to mój znajomy właśnie sprzedaje cxn v2. Dźwięk i wygląd świetny, appka straszna dźwięk na pewno lepszy niż z lapka.
- 718 odpowiedzi
-
- amplituner sieciowy
- wzmacniacz sieciowy
- (i %d więcej)
-
Tylko tu nie masz odtwarzacza CD, ale posluchac nie zaszkodzi. Pioneer (kiedys wedlug mnie gral o wiele lepiej) to w tej chwili to samo co Onkyo tz. ten sam koncern po przejeciu go. Denon to jest calkiem inne granie niz Yamaha i dostepny tylko jeden amplituner stereo z tymi funkcjami ktorych potrzebujesz. Druga sprawa jakby to gralo z Mission QX-2 i cena ponad budzet.
-
Bogdan, myślisz o jednym ze sponsorów Racing Point - koncernie RAVENOL? Oni mają chyba tylko oleje... A tak jeszcze odnośnie różnic między BMW w Williamsem 🙂 Jest już pełniejsze podsumowanie wyników testów w Jerez: https://powrotroberta.pl/2019/12/podsumowanie-testow-dtm-czasy.html W piątek Robert Kubica pokonał 117 okrążeń, a jego najlepszym czasem był 1:32.639. Był to zatem wynik lepszy od Marco Wittmanna, który jeździł w czwartek, ale nie było go na torze w piątek. Robert w przejazdach kwalifikacyjnych był jednak szybszy ostatniego dnia od innego etatowego kierowcy BMW, Philippa Enga. Oto czasy czterech kierowców BMW biorących udział w testach: 1. Robert Kubica (czwartek, piątek) 1:32.639 (245 okrążeń) 2. Marco Wittmann (środa, czwartek) 1:32.691 (200) 3. Philipp Eng (piątek) 1:32.766 (158) 4. Nick Yelloly (środa) 1:33.185 (126) Jak widać wyniki poprawiały się z dnia na dzień, Robert przejechał najwięcej okrążeń i dobrze, że to on kończył jazdy testowe 🙂 Audi w czwartek było o ok. 0.3 - 0.4 sekundy szybsze. A w piątek??? Pozdrawiam
-
Wedlug mnie nie podlaczysz do CD-NT670D Twojego gramofonu. https://www.euro.com.pl/slownik.bhtml?definitionId=15037566857 Ta opcje polecilem ze wzgledu na moc (klasyczny wzmacniacz mozna powiedziec nigdy sie nie starzeje) i wejscie PHONO a ten odtwarzacz CD poniewaz ma pare funkcji ktorych nie ma CD-S300. Serwisow strumieniujacych ktore sa Ci potrzebne nie bedzie.
-
OK pojawił się pierwszy problem a mianowicie podczas podkręcania głośności wzmacniacz wyłącza się i pojawia się komunikat "AM standbay". Potencjometr schodzi do - 5, ale gdy zmniejsza bas wyłącza się przy +2. Nie kumam o co chodzi.
-
Bardzo ciekawa alternatywa, ale czy takie cudo jak dac pociągnie głośniki t50, jaka jest właściwie główna różnica pomiędzy takim kombajnem a niewielkim dac'em - co zabiera tak mała konstrukcja, rozumiem że nie ma nic za darmo. Powiem szczerze, że nie chciał bym rozstawać się z jakością uzyskaną poprzez amplituner Pioneer'a fakt, że dominujący bedzie sygnał z tv, Spotify premium i YouTube ale czy niewielki sprzęt nie utnie skrzydeł kolumnom?
-
Dzięki za odpowiedź. Ja w tej chwili mam CXA80 i stream robię z lapka po optyku, ale korci mnie dokupienie CXN v2 do zestawu i stąd takie pyatnie.
- 718 odpowiedzi
-
- amplituner sieciowy
- wzmacniacz sieciowy
- (i %d więcej)