kaczadupa Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu Nie, Supernait 3 zdecydowanie. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) 2 minuty temu, kaczadupa napisał: Supernait 3 zdecydowanie. Zgaduję, że już to wałkowałeś w głowie. Dlaczego właśnie SN3? Czy Nait XS3 nie dałby lepszej średnicy (a D2R poradziłby sobie nawet z poluzowanym basem tego pieca)? Edytowano 4 godziny temu przez Rafał S Odpisz, cytując
Kraft Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: Dobrze widzę, że to bardzo drogi przetwornik? Sztuka aż 2kzł?? Ciężko powiedzieć, bo nie ma go już w ofercie. Przerzucili się w tej serii na membrany z magnezu, grafenu i Nextelu. Robią go tylko dla OEM. Ale to faktycznie raczej drogi przetwornik. 2-3 razy droższy od legendarnego CA18RLY;) Edytowano 4 godziny temu przez Kraft 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu Rafał, od góry do dołu ciepło i trochę ciemno i bardzo gęsto. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Przed chwilą, kaczadupa napisał: od góry do dołu ciepło i trochę ciemno i bardzo gęsto. Z którym piecem? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu (edytowany) 2 minuty temu, Kraft napisał: Ciężko powiedzieć, bo nie ma go już w ofercie. Przerzucili Właśnie widzę, że jest jakieś oznaczenie Vintage na stronie producenta. Przed chwilą, Rafał S napisał: Z którym piecem? Supernait 3. Edytowano 4 godziny temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) Electrocompaniet eci 6 mógłby się dogadać z proakami. Trafiają się na rynku wtórnym w dobrych cenach. Edytowano 3 godziny temu przez majkel74 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 9 minut temu Autor Napisano 9 minut temu (edytowany) Dobra, porównałem ponownie (już bezpośrednio po sobie) głośniki, skończyło się na tym, że musiałem wrzucić na listę kilka swoich ulubionych utworów i … przechodzić z monitora na monitor co utwór, żeby być pewnym co naprawdę słyszę… A w du…ę z tym wszystkim, całym testowaniem z pamięci... Byłem przekonany, że po 6 dniach ciągłego słuchania tylko z D2R mogę super dokładnie ocenić różnice w stosunku do ATC. Ta, jasne… dźwiękowa super pamięć audiofila, bla, bla, bla. Fantazje i tyle. Jedyne co się zgadza (potwierdziło się) to mocniejsze granie skrajami przez D2R ale już wokale tu i tu słodkie, ciepłe, naturalne!. Byłem przekonany (z pamięci) , że bardziej agresywne (bardziej otwarte) wokale mam z ATC a jakby bardziej nosowe z D2R a wcale tak nie jest a wręcz nieznacznie odwrotnie… Co jeszcze usłyszałem przeskakując co piosenka z ATC na D2R. Ano przestrzeń (obszerność) i swoboda dla ProAc, nie jest tak ciasno jak z ATC przez co jest też czytelniej na średnicy i wysokich, jakby cała przestrzeń urosła, jest więcej powietrza, większa głębia, wyraźniejsze wybrzmienia gdzieś w oddali a mniej sklejania i nachodzenia na siebie jak w ATC (i to jest chyba powodem gorszej czytelności całego dźwięku ATC, jest zwyczajnie ciasno na tle D2R). I ta spodoba i przestrzeń to największy i najbardziej znaczący progres w stosunku do ATC. To tyle, spadam na rower. Jedne i drugie bardzo angażują. Nawet nie pytajcie czy warto zapłacić 4 razy więcej za D2R w stosunku do ceny ATC. Na szczęście tu i tu wygrywa muzyka. Dla mnie mega przyjemne paczki, jedne i drugie. Edytowano 8 minut temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
Recommended Posts