Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
2 minuty temu, kaczadupa napisał:

Supernait 3 zdecydowanie. 

Zgaduję, że już to wałkowałeś w głowie. Dlaczego właśnie SN3? Czy Nait XS3 nie dałby lepszej średnicy (a D2R poradziłby sobie nawet z poluzowanym basem tego pieca)?

Edytowano przez Rafał S
Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, kaczadupa napisał:

Dobrze widzę, że to bardzo drogi przetwornik? Sztuka aż 2kzł?? 

Ciężko powiedzieć, bo nie ma go już w ofercie. Przerzucili się w tej serii na membrany z magnezu, grafenu i Nextelu. Robią go tylko dla OEM.

Ale to faktycznie raczej drogi przetwornik. 2-3 razy droższy od legendarnego CA18RLY;)

Edytowano przez Kraft
Napisano (edytowany)
2 minuty temu, Kraft napisał:

Ciężko powiedzieć, bo nie ma go już w ofercie. Przerzucili

Właśnie widzę, że jest jakieś oznaczenie Vintage na stronie producenta. 

Przed chwilą, Rafał S napisał:

Z którym piecem?

Supernait 3.

Edytowano przez kaczadupa
Napisano (edytowany)

Dobra, porównałem ponownie (już bezpośrednio po sobie) głośniki, skończyło się na tym, że musiałem wrzucić na listę kilka swoich ulubionych utworów i … przechodzić z monitora na monitor co utwór, żeby być pewnym co naprawdę słyszę… A w du…ę z tym wszystkim, całym testowaniem z pamięci... Byłem przekonany, że po 6 dniach ciągłego słuchania tylko z D2R mogę super dokładnie ocenić różnice w stosunku do ATC. Ta, jasne… dźwiękowa super pamięć audiofila, bla, bla, bla.  Fantazje i tyle.
Jedyne co się zgadza (potwierdziło się)  to mocniejsze granie skrajami przez  D2R ale już wokale tu i tu słodkie, ciepłe, naturalne!. Byłem przekonany (z pamięci) , że bardziej agresywne (bardziej otwarte) wokale mam z ATC a jakby bardziej nosowe z D2R a wcale tak nie jest a wręcz nieznacznie odwrotnie… 
Co jeszcze usłyszałem przeskakując co piosenka z ATC na D2R. Ano  przestrzeń  (obszerność) i swoboda dla ProAc, nie jest tak ciasno jak z ATC przez co jest też czytelniej na średnicy i wysokich, jakby cała przestrzeń urosła, jest więcej powietrza, większa głębia, wyraźniejsze wybrzmienia gdzieś w oddali a mniej sklejania i nachodzenia na siebie jak w ATC (i to jest chyba powodem gorszej czytelności całego dźwięku ATC, jest zwyczajnie ciasno na tle D2R). I ta spodoba i przestrzeń to największy i najbardziej znaczący progres w stosunku do ATC. 
To tyle, spadam na rower. 
Jedne i drugie bardzo angażują.
Nawet nie pytajcie czy warto zapłacić 4 razy więcej za D2R w stosunku do ceny ATC.
Na szczęście tu i tu wygrywa muzyka. Dla mnie mega przyjemne paczki, jedne i drugie. 

Edytowano przez kaczadupa