Rafał S Napisano Wtorek o 08:59 Napisano Wtorek o 08:59 6 minut temu, Pawel Kloch napisał: Kolumny KEF R3Meta Nie będzie problemu z nadmiarem basu w 13-14m2? 2 Odpisz, cytując
stach_s Napisano Wtorek o 09:07 Napisano Wtorek o 09:07 Jest duża szansa, że będzie... 3 Odpisz, cytując
Pawel Kloch Napisano Wtorek o 09:13 Napisano Wtorek o 09:13 13 minut temu, Rafał S napisał: Nie będzie problemu z nadmiarem basu w 13-14m2? Może masz rację, w takim razie KEF LS50 Meta. Mam i bardzo sobie chwalę Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Wtorek o 09:22 Napisano Wtorek o 09:22 (edytowany) 8 minut temu, Pawel Kloch napisał: Może masz rację, w takim razie KEF LS50 Meta. Mam i bardzo sobie chwalę A to jest soczysty dźwięk czy bardziej precyzyjny i konturowy ? Nie znam więc sam z ciekawości pytam. Edytowano Wtorek o 09:22 przez kaczadupa Odpisz, cytując
Pawel Kloch Napisano Wtorek o 09:31 Napisano Wtorek o 09:31 5 minut temu, kaczadupa napisał: A to jest soczysty dźwięk czy bardziej precyzyjny i konturowy ? Nie znam więc sam z ciekawości pytam. Dźwięk jest bardzo przestrzenny, łatwo zlokalizować instrumenty. Piękna średnica podkreślająca głosy, idealna do słuchania Cohena ;-). Bas nie jest nachalny podkreślam go delikatnie subwooferem B&W ASW 608, Powierzchnia ca 17 m2 Odpisz, cytując
Q21 Napisano Wtorek o 14:32 Napisano Wtorek o 14:32 5 godzin temu, Rafał S napisał: Nie będzie problemu z nadmiarem basu w 13-14m2? Zależnie od samego pomieszczenia. U mnie w 11m2 było okej przykładowo Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano Wtorek o 14:49 Napisano Wtorek o 14:49 15 minut temu, Q21 napisał: Zależnie od samego pomieszczenia. U mnie w 11m2 było okej przykładowo Rzeklbym, że zależy to też od samego słuchacza. Znam takich, którzy lubią bas bardziej powłóczysty, a inni wolą jak jest tylko lekko zarysowany 😉. Odpisz, cytując
tomasz1w Napisano Wtorek o 17:26 Napisano Wtorek o 17:26 Dnia 1.06.2025 o 17:01, kaczadupa napisał: ...ale jak już bawimy się w strzelanie na oślep to zaproponuję w miejsce małych Dali wypożyczyć Dynaudio Emit 20 i niech będzie już przywołana Rega Elex. Biorąc pod uwagę oczekiwania autorki wątku i przewidziany budżet, pokusiłbym się nawet o spróbowanie Evoke 20. Do tego Rega Elex MK4 i jakiś cedek Rotela albo Yamahy do 3K, tak, żeby zmieścić się w budżecie. Czyli mniej więcej za nowe 8K + 5K + 3K = 15K. Pozostaje tylko kwestia standów, bo oryginalne Dynaudio Stand 20 to koszt ok. 2K. 1 Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano Wtorek o 18:20 Napisano Wtorek o 18:20 53 minuty temu, tomasz1w napisał: 8K + 5K + 3K = 15K. Cos słabo z matematyką 😇 3 Odpisz, cytując
Sipo Napisano Wtorek o 18:35 Napisano Wtorek o 18:35 15 minut temu, Artur Charicki napisał: Cos słabo z matematyką 😇 Jeden drink 15zl x 10 to 110 Odpisz, cytując
Kraft Napisano Wtorek o 19:38 Napisano Wtorek o 19:38 To komplet Yamaha AS501 + CD303 (<3500 zł) albo Rotel A11 Tribute + CD11 Tribute (<3500 zł)... i budżet się domyka. Do tego komplet ładniejszy i łatwiejszy w obsłudze. A jak zamiast AS501 kupić RN800a to i znacznie funkcjonalniejszy. Odpisz, cytując
tomasz1w Napisano wczoraj o 03:34 Napisano wczoraj o 03:34 9 godzin temu, Artur Charicki napisał: Cos słabo z matematyką 😇 No coś nie pykło, faktycznie😉 Miało być 8K + 5K + 2K = 15K. 1 Odpisz, cytując
resi Napisano wczoraj o 05:55 Autor Napisano wczoraj o 05:55 Tomasz 1w To yamaha i rotel grają podobnie? Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano wczoraj o 06:13 Napisano wczoraj o 06:13 10 godzin temu, Kraft napisał: CD303 Oj , nie forsowałbym tego projektu 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 50 minut temu, Kraft napisał: A konkretniej? A konkretniej to miałem to cudo techniki w łapkach , a i nawet jakieś dwa miechy grało u mnie. Dźwięk czysto techniczny , suchy , tryb direct polega na tym , że gaśnie wyświetlacz , a włożenie płyty do szuflady by ta ją wciągnęła wymaga zdolności manualnych. Jarek , wierz mi wolałbym każdy nawet niski model CD starej Yamahy , niż tą " perełkę". Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 3 minuty temu, tomek4446 napisał: Dźwięk czysto techniczny , suchy Nie lubisz analogu ? Ja tam uwielbiam. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 7 minut temu, tomek4446 napisał: Jarek , wierz mi wolałbym każdy nawet niski model CD starej Yamahy , niż tą " perełkę". Ależ wierzę. Przynajmniej, jeśli chodzi o tę tackę. Czyli Yamaha nie (bo innego modelu w tym budżecie chyba nie ma). A kto ma osobiste doświadczenia z tanim CD Rotela? Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Ja w tej cenie polecam Denona DCD 900NE. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 14 minut temu, kaczadupa napisał: Nie lubisz analogu ? Ja tam uwielbiam. Widać każdy ma swój analog , mój brzmi ciut inaczej 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 5 minut temu, tomek4446 napisał: Widać każdy ma swój analog , mój brzmi ciut inaczej Audiofile wyolbrzymiają subtelne różnice. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 12 godzin temu, Kraft napisał: komplet Yamaha AS501 + CD303 (<3500 zł) albo Rotel A11 Tribute + CD11 Tribute (<3500 zł)... (...) A jak zamiast AS501 kupić RN800a to i znacznie funkcjonalniejszy. Uważasz, że to będzie ciepły i soczysty dźwięk? Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 4 minuty temu, kaczadupa napisał: Audiofile wyolbrzymiają subtelne różnice. Adam , wczoraj porównywałem przez cały dzionek dwa pre gramofonowe i nawet podłączone do drapaka Co Ty wiesz o analogu ? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Przed chwilą, tomek4446 napisał: i nawet podłączone do drapaka Co A ślepy test był, wyrównany poziom głośności i siedziałeś cały czas nieruchomo w tym samym miejscu ? No właśnie… Do poprawki! Odpisz, cytując
Kraft Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 18 minut temu, Grzesiek202 napisał: Ja w tej cenie polecam Denona DCD 900NE. No to do tego wzmacniacz Denona i gotowe. Może być sieciowy. Odpisz, cytując
Recommended Posts