Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
8 minut temu, Pawel Kloch napisał:

Może masz rację, w takim razie KEF LS50 Meta. Mam i bardzo sobie chwalę

A to jest soczysty dźwięk czy bardziej precyzyjny i konturowy ? Nie znam więc sam z ciekawości pytam. 

Edytowano przez kaczadupa
Napisano
5 minut temu, kaczadupa napisał:

A to jest soczysty dźwięk czy bardziej precyzyjny i konturowy ? Nie znam więc sam z ciekawości pytam. 

Dźwięk jest bardzo przestrzenny, łatwo zlokalizować instrumenty. Piękna średnica podkreślająca głosy, idealna do słuchania Cohena ;-). Bas nie jest nachalny podkreślam go delikatnie subwooferem B&W ASW 608, Powierzchnia ca 17 m2

Napisano
15 minut temu, Q21 napisał:

Zależnie od samego pomieszczenia. U mnie w 11m2 było okej przykładowo :) 

Rzeklbym, że zależy to też od samego słuchacza. Znam takich, którzy lubią bas bardziej powłóczysty, a inni wolą jak jest tylko lekko zarysowany 😉

Napisano
Dnia 1.06.2025 o 17:01, kaczadupa napisał:

...ale jak już bawimy się w strzelanie na oślep to zaproponuję w miejsce małych Dali wypożyczyć  Dynaudio Emit 20 i niech będzie już przywołana Rega Elex. 

Biorąc pod uwagę oczekiwania autorki wątku i przewidziany budżet, pokusiłbym się nawet o spróbowanie Evoke 20. Do tego Rega Elex MK4 i jakiś cedek Rotela albo Yamahy do 3K, tak, żeby zmieścić się w budżecie. Czyli mniej więcej za nowe 8K + 5K + 3K = 15K. Pozostaje tylko kwestia standów, bo oryginalne Dynaudio Stand 20 to koszt ok. 2K.

Napisano

To komplet Yamaha AS501 + CD303 (<3500 zł) albo Rotel A11 Tribute + CD11 Tribute (<3500 zł)... i budżet się domyka. Do tego komplet ładniejszy i łatwiejszy w obsłudze.

A jak zamiast AS501 kupić RN800a to i znacznie funkcjonalniejszy.

Napisano
50 minut temu, Kraft napisał:

A konkretniej?

A konkretniej to miałem to cudo techniki w łapkach , a i nawet jakieś dwa miechy grało u mnie. Dźwięk czysto techniczny , suchy , tryb direct polega na tym , że gaśnie wyświetlacz , a włożenie płyty do szuflady by ta ją wciągnęła wymaga zdolności manualnych. Jarek , wierz mi wolałbym każdy nawet niski model CD starej Yamahy , niż tą " perełkę".

Napisano
7 minut temu, tomek4446 napisał:

Jarek , wierz mi wolałbym każdy nawet niski model CD starej Yamahy , niż tą " perełkę".

Ależ wierzę. Przynajmniej, jeśli chodzi o tę tackę. Czyli Yamaha nie (bo innego modelu w tym budżecie chyba nie ma). 

A kto ma osobiste doświadczenia z tanim CD Rotela? 

Napisano
12 godzin temu, Kraft napisał:

komplet Yamaha AS501 + CD303 (<3500 zł) albo Rotel A11 Tribute + CD11 Tribute (<3500 zł)... (...) A jak zamiast AS501 kupić RN800a to i znacznie funkcjonalniejszy.

Uważasz, że to będzie ciepły i soczysty dźwięk?