tomasz1w Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Jak w temacie, czyli trzeba sobie skomplikować życie;) Żona z prawie tyranozaura zmieniła się w pterodaktyla, czyli można dalej działać, najgorsze stadium już za nami;} System, jak w sygnaturce. Moje pomysły: 1) Dynaudio Exoke 10 + ASW 608 2) Acoustic Energy AE500 + ASW 608 3) Gato Audio FM8 + ASW 608 No wiem, że pisałem o moich Bowersach 706 S3, że większa obudowa robi robotę (bo robi), ale mam jakąś słabość do mniejszych monitorów. Ale skoro u mnie jest trochę pokoju, ale też nie jakiś hangar, chciałbym te monitory dopalić właśnie ASW608. Co Wy na to? Odpisz, cytując
Kraft Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 11 godzin temu, tomasz1w napisał: chciałbym monitory dopalić właśnie ASW608. Co Wy na to? Dobry plan. Szczególnie jeśli masz problemy z rezonującym basem. Mam ASW608 plus monitory w 25 m2 i sobie chwalę to rozwiązanie. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Masz mozliwośc odsłuchu tej 3ki? Ten sub już masz? Jak dziaal to też bym go zostawił. Na jakiej podstawie wybrane te 3 modele? Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu A może dołożyć i kupić ciut lepsze, no chyba że kolor dalej musi być tylko biały. https://www.olx.pl/d/oferta/kolumny-dynaudio-special-40-forty-sp40-black-vine-focal-bowers-dali-CID99-ID141sxH.html https://www.olx.pl/d/oferta/dynaudio-confidence-c1-signature-CID99-ID1698pj.html?reason=ip|cool_rec_platform https://www.olx.pl/d/oferta/nowe-dynaudio-special-40-red-birch-kolumny-podstawkowe-standy-CID99-ID16AiGw.html Jak nie muszą być białe to te w dobrej cenie plus ewentualnie dedykowane standy za 1000zł. https://www.olx.pl/d/oferta/kolumny-glosnikowe-monitory-dynaudio-evoke-10-stan-idealny-CID99-ID15Bbmh.html?reason=ip|cool_rec_platform Daj znać jak z tym kolorem bo z białymi zawsze może być trudniej. 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 32 minuty temu, Tomasz Kluczynski napisał: A może dołożyć i kupić ciut lepsze, no chyba że kolor dalej musi być tylko biały. Tomek, pełna zgoda, że warto dołożyć do lepszych, ale moim zdaniem S40 raczej do tranzystora niż lampy. Trzeba wziąć w ryzy ich mocny bas i lekko podgrzaną średnicę, żeby się to nie rozlazło. Confidence C1 Signature nie znam, ale na podstawie swoich doświadczeń z różnymi Dynkami (w tym własnymi Confidence 20) sądzę, że też przyda się tran, np. w klasie A. A w ogóle, fajna cena na te C1, do tego do negocjacji, więc za kwotę jeszcze do przyjęcia można mieć hi-endowe monitory. Potem tylko pomału budować system pod ich kątem, bo jestem pewien, że na to zasługują. 1 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 31 minut temu, Rafał S napisał: Tomek, pełna zgoda, że warto dołożyć do lepszych, ale moim zdaniem S40 raczej do tranzystora niż lampy. Trzeba wziąć w ryzy ich mocny bas i lekko podgrzaną średnicę, żeby się to nie rozlazło. Confidence C1 Signature nie znam, ale na podstawie swoich doświadczeń z różnymi Dynkami (w tym własnymi Confidence 20) sądzę, że też przyda się tran, np. w klasie A. A w ogóle, fajna cena na te C1, do tego do negocjacji, więc za kwotę jeszcze do przyjęcia można mieć hi-endowe monitory. Potem tylko pomału budować system pod ich kątem, bo jestem pewien, że na to zasługują. Rozumiem, osobiście nie miałem do czynienia z tego typu monitorkami i się nie znam. To może Tomkowi trzeba podpowiedzieć jakie dobre monitory będą pasowały pod lampę. Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 13 godzin temu, tomasz1w napisał: Jak w temacie, czyli trzeba sobie skomplikować życie;) Żona z prawie tyranozaura zmieniła się w pterodaktyla, czyli można dalej działać, najgorsze stadium już za nami;} System, jak w sygnaturce. Moje pomysły: 1) Dynaudio Exoke 10 + ASW 608 2) Acoustic Energy AE500 + ASW 608 3) Gato Audio FM8 + ASW 608 No wiem, że pisałem o moich Bowersach 706 S3, że większa obudowa robi robotę (bo robi), ale mam jakąś słabość do mniejszych monitorów. Ale skoro u mnie jest trochę pokoju, ale też nie jakiś hangar, chciałbym te monitory dopalić właśnie ASW608. Co Wy na to? Cześć, Proponuję niewiele dołożyć do modelu ASW610, większa membrana daje większą elastyczność. Moc co prawda jest taka sama w obu modelach, ale jednak to "przełożenie" jest inne. Z tyłu masz szeroki zakres regulacji, do 25 metrów nie będzie żadnych problemów. https://www.tophifi.pl/glosniki/subwoofery/bowers-wilkins-asw610.html?color=1830&gad_source=1&gad_campaignid=17943066416&gbraid=0AAAAAD3sgsEjF4BUV6oAH5AYOEYCV839J&gclid=Cj0KCQjwyvfDBhDYARIsAItzbZGcIRFNfX-jlVLJsCw4M63m3pNTgxoPDgO4L9xzjAOWsssA5EsE1gQaAvF7EALw_wcB Odpisz, cytując
Q21 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Cześć przede wszystkim - jakiego przejścia szukasz? Patrząc po opcjach zgaduję, że szukasz więcej barwy i dołu, ale chcę się upewnić Odpisz, cytując
Salon Planeta Dźwięku Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 16 godzin temu, tomasz1w napisał: Jak w temacie, czyli trzeba sobie skomplikować życie;) Żona z prawie tyranozaura zmieniła się w pterodaktyla, czyli można dalej działać, najgorsze stadium już za nami;} System, jak w sygnaturce. Moje pomysły: 1) Dynaudio Exoke 10 + ASW 608 2) Acoustic Energy AE500 + ASW 608 3) Gato Audio FM8 + ASW 608 No wiem, że pisałem o moich Bowersach 706 S3, że większa obudowa robi robotę (bo robi), ale mam jakąś słabość do mniejszych monitorów. Ale skoro u mnie jest trochę pokoju, ale też nie jakiś hangar, chciałbym te monitory dopalić właśnie ASW608. Co Wy na to? Czytając temat również zastanawiam się w jakim kierunku brzmieniowym chcesz pójść. Biorąc pod uwagę Acoustic Energy czy Bowersy to mam wrażenie, że lubisz raczej otwarte, selektywne granie z precyzyjnym dołem. Niemniej jednak fajnie by było jak byś doprecyzował tę kwestię Spotkałeś się kiedyś z ATC? Odpisz, cytując
Recommended Posts