kaczadupa Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Porozmawiamy o Unitrze WSH 805? Wzmacniacz jest już trochę czasu na rynku. Kolejne recenzje (również zagraniczne) i kolejne zachwyty. Branża ( @rms.pl, @Q21, @Planeta Dźwięku, @Audio_Format, @S4Home, @Top Hi-Fi & Video Design) możecie napisać swoje wrażenia z obcowania z piecykiem Unitry? Podoba się? Jak tak, to za jakie cechy charakteru brzmienia? Koleżanki i Koledzy a może posiadacze tego wzmacniacza, podzieliście się swoimi wrażeniami? Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Ech...Moje marzenie...Cała seria Unitry to jest dla mnie ideał wzornictwa sprzętu audio. Nie ma na ten moment nic ładniejszego. Dla mnie to mogłoby nawet tylko stać i świecić🙂. Polacy stworzyli wg. mnie sprzęt z idealną synergią między stylami vintage a nowoczesnym. Coś pięknego. Jeżeli jeszcze to dodatkowo gra co najmniej przyzwoicie, to ja swojego "króliczka" już znam. Serio. Mając ten zestaw w swoim pokoju odsłuchowym, pewnie zakończyłbym swoją przygodę z pogonią króliczka, a kto wie, czy w związku z tym nawet nie usunąłbym tu konta?🙂 Odnośnie kosztów. Owszem, jest drogo. Ale...Jeżeli to jest faktycznie sprzęt od podstaw zaprojektowany w Polsce, przez polskich fachowców i jak twierdzą ludzie z Unitry, w zdecydowanej mierze powstały w Polsce, to byłbym w stanie zapłacić te pieniądze. Gdybym tylko je miał, oczywiście🙂. Mam trochę fioła na punkcie tego co Polskie i bardzo kibicuję każdemu przedsiębiorczemu rodakowi, a tym bardziej z branży audio. Mam świadomość ogromu pracy i trudności z wbiciem się na dany rynek, zwłaszcza w obliczu konkurencji posiadającej ugruntowaną pozycję na rynku i korzystającej z taniej siły roboczej ze wschodu. Dlatego, tym mocniej kibicuję ekipie Unitry i życzę im sukcesu, choć pomimo wielkich chęci, przyłożyć się do niego nie mogę. 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 7 minut temu, Vectorinni napisał: Owszem, jest drogo. Nie "drogo" tylko niegodziwie drogo. Ceny Unitry są z 4 liter wzięte. Argument o produkcji i projektowaniu w Polsce nie jest żadnym argumentem. Polska to nie Szwajcaria a Unitra to nie Nagra. Wielu producentów projektuje i wytwarza swoje wyroby w Polsce i ceny są normalne. 2 Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, il Dottore napisał: Nie "drogo" tylko niegodziwie drogo. Ceny Unitry są z 4 liter wzięte. A Twoja argumentacja opiera się o...? Na jakiej podstawie twierdzisz, że sprzęt opracowany i produkowany "w pełni"? w Polsce, ma cenę z 4 liter? Słuchałeś tego sprzętu? Masz jakiś punkt odniesienia? Potrafisz w miarę sensownie uzasadnić przesadzoną cenę w stosunku do jakości wykonania i dźwięku tego sprzętu? Cytat Argument o produkcji i projektowaniu w Polsce nie jest żadnym argumentem. Polska to nie Szwajcaria a Unitra to nie Nagra. Polska to nie Szwajcaria, ale też nie tak ubóstwiane Chiny... Cytat Wielu producentów projektuje i wytwarza swoje wyroby w Polsce i ceny są normalne. Podaj proszę definicję "normalnych cen" i choćby zarys metodologii określania ich normalnymi... Odpisz, cytując
S!N! Napisano 29 minut temu Napisano 29 minut temu (edytowany) Wizualnie whs to topka w porównaniu z większością paździerzy na rynku (słuchałem jednego modelu to mnie męczył, ale był niewygrzany). Z niecierpliwością czekam na zapowiedziane nowe kolumny, aby sobie je odsłuchać, zgb-401 grają i wyglądają kapitalnie. Edytowano 28 minut temu przez S!N! 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 29 minut temu Napisano 29 minut temu Wiecie ,zastanawia mnie fenomen nowej UNITRY w naszym kraju. Teoretycznie wszyscy powinni się cieszyć,dawna marka reaktywowana ,nie jest to jakaś wydmuszka, są autorskie ciekawe pomysły... . Tymczasem również na innych forach o tematyce audio wszechobecne narzekania,że drogo, że to przerost formy nad treścią,itd. . Ciekawe jest też to,że nikt z wypisujących jej nie slyszał. Zgodzę się,że cennik do okazjonalnych nie należy,ale przywołana przez @kaczadupa 805- tka, ma ekskluzywną topologię dual- mono, waży jak należy,oferowana moc kontra pobór prądu absolutnie nie wygląda na naciąganą , są oryginalnie pomyślane wskaźniki VU,hebelkowe retro przełączniki i możliwość pracy w czystej klasie A. Czyli mamy co najmniej kilka powodów,by życzliwie zainteresować się rodzimym produktem. Podobnie jak założyciel wątku,czekam na opinię kogoś kto słyszał. 2 Odpisz, cytując
S!N! Napisano 25 minut temu Napisano 25 minut temu @Nowy75 W tym rzecz, że najwięcej do powiedzenia mają betony, które totalnie nie słuchały ich produktów. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 24 minuty temu Napisano 24 minuty temu Yamahy z wycieraczkami też są drogie. Unitra zdaje się celować w ten sam segment rynku. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 22 minuty temu Napisano 22 minuty temu @S!N! i właśnie dlatego popełniłem swój przydługi wpis, opinia kogoś,kto mówi " nie" bo mu cena nie leży, nie są interesujące dla czytających, zwłaszcza z forum o tematyce audio Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano 21 minut temu Napisano 21 minut temu 7 minut temu, S!N! napisał: Wizualnie whs to topka w porównaniu z większością paździerzy na rynku (słuchałem jednego modelu to mnie męczył, ale był niewygrzany). Z niecierpliwością czekam na zapowiedziane nowe kolumny, aby sobie je odsłuchać, zgb-401 grają i wyglądają kapitalnie. Napiszesz coś więcej, skoro ich słuchałeś? W jakim setupie słuchałeś? Jakieś krótki opis grania? Warte ceny? Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 15 minut temu Napisano 15 minut temu 7 minut temu, Kraft napisał: Yamahy z wycieraczkami też są drogie. Unitra zdaje się celować w ten sam segment rynku. Myślę, że Yamahy z wycieraczkami były dużą inspiracją. Z resztą, potwierdziło się to przy okazji projekcji filmu z wycieczki do "centrum Unitry". Odpisz, cytując
S!N! Napisano 10 minut temu Napisano 10 minut temu (edytowany) @VectorinniW tej cenie większość grała dla mnie beznadziejnie. Byłem ich właścicielem około roku w połączeniu z denonem 2500ne, grają mega klarownie, bardzo przypominają studyjny sznyt, są trochę po jasnej stronie, ale góra jest niemęcząca, przyjemna, bas bez jakiegoś przesadnego dołu jak np. w pylonach , gdzie jest podbity ten niski, ale dzięki temu jest dokładniejszy, potrafiły spokojnie rozwinąć skrzydła na 35m2, nowy właściciel również mega usatysfakcjonowany i podzielił moją opinię, że to jedne z lepiej grających paczek na rynku. Edytowano 8 minut temu przez S!N! 1 Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano 9 minut temu Napisano 9 minut temu 4 minuty temu, terracan1929 napisał: Myślę, że Yamahy z wycieraczkami były dużą inspiracją. Z resztą, potwierdziło się to przy okazji projekcji filmu z wycieczki do "centrum Unitry". To i dobrze, bo nie ma nic złego we wdrażaniu dobrych i sprawdzonych rozwiązań.🙂 3 minuty temu, S!N! napisał: @VectorinniW tej cenie większość grała dla mnie beznadziejnie. Byłem ich właścicielem około roku w połączeniu z denonem 2500ne, grają mega klarownie, bardzo przypominają studyjny sznyt, są trochę po jasnej stronie, ale góra jest niemęcząca, przyjemna, bas bez jakiegoś przesadnego dołu jak np. w pylonach , gdzie jest podbity ten niski, ale dzięki temu jest dokładniejszy, potrafiły spokojnie rozwinąć skrzydła na 35m2, nowy właściciel również mega usatysfakcjonowany i podzielił moją opinię, że to jedne z lepiej grających paczek na rynku. Brzmi jak produkt dla mnie. Tym bardziej, że POLSKI. Ktoś się orientuje, po ile chodzą nerki 45-latka na czarnym rynku?🙂 Odpisz, cytując
S!N! Napisano 1 minutę temu Napisano 1 minutę temu (edytowany) Fajny rabat i masz, albo używka, ewentualnie czekaj na nowy wypust może będzie lepszy niż monitory. Edytowano 1 minutę temu przez S!N! Odpisz, cytując
Recommended Posts