Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
1 godzinę temu, lpomis napisał:

Tak naprawdę to jakie korzyści przynosi słuchaczowi prawdziwa konstrukcja dual mono?

Szacun na dzielni ? :) 

Dawaj Wojtek tą recenzję ,bo mi się kończy i będę musiał dymać znowu da Żabki :) 

Napisano
5 minut temu, Rafał S napisał:

imponująca stereofonia. 

O ile Wojtek nie cofnął kolumn ze środka pokoju , to bardzo dobra stereofonia będzie na obu paczkach. Ale masz rację AP są bardziej precyzyjne , więc powinna być słyszalna większa ilość zaakcentowanych detali niż na Dali.

Napisano

Nie za szybko na reckę, tak bez wygrzewania? Niech chociaż te dwa dni pogra. Testujący nie zdąży się nawet odzwyczaić od swojego wzmaka. Wojtek, najszybciej w przyszłą niedzielę weź się za pisanie. A teraz Metallica i niech moc będzie z Tobą. :) 

Napisano
3 minuty temu, tomek4446 napisał:

O ile Wojtek nie cofnął kolumn ze środka pokoju

Gram nadal z ustawieniem metodą AP, kolumny stoją prawie na środku pokoju. Po małych korektach i odpowiednim skręceniu udało się też osiągnąć zamierzony efekt z monitorami od Dali (przeciwieństwo tego co zaleca sam producent).

7 minut temu, kaczadupa napisał:

odzwyczaić od swojego wzmaka

Tak, to też robi swoje - przyzwyczajenie do dźwięku, który mamy na co dzień. M6si jest... specyficzny. Mogę zdradzić, że nie jest to na pewno brzmienie schematycznie ocieplone, a wiele osób zapewne tego ciepła się po nim spodziewa. Potrzebuję jednak jeszcze trochę czasu, żeby ułożyć sobie to wszystko w głowie. Chcę też koniecznie sprawdzić wbudowany przedwzmacniacz gramofonowy.

Napisano
2 godziny temu, lpomis napisał:

Potrzebuję jednak jeszcze trochę czasu, żeby ułożyć sobie to wszystko w głowie. Chcę też koniecznie sprawdzić wbudowany przedwzmacniacz gramofonowy.

Daj spokój z tym PRE. Kto dzisiaj tego słucha, paru dziadersów? Pisz jak gra na "plikach". Ciepło, zimno, prawo, lewo, kupować, nie kupować... 😃

A tak serio. Sam jestem ciekaw Twojego zdania, ale zdaje się szybko ono się nie pojawi. Jeżeli piecyk świeży z kartonu, to z 2 tygodnie grania i słuchania trzeba odbębnić, c'nie?