marcinmarcin Napisano 10 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2021 8 minut temu, RLC napisał: Moja też do chwili jak nie leci nic ostrego 😉 Haha moja też za metalem nie przepada 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 10 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2021 19 minut temu, JaZz napisał: Nie próbowałem. Podejrzewam że będzie więcej dołu ale ucierpi reszta pasma? Ty próbowałeś? @marcinmarcin fajnie mieć żonę gracza. Trochę zazdroszczę Tak kiedyś "dla jaj" sprawdzilem jaki bedzie efekt i wyszlo ciekawie. Oczywiście tak jak piszesz "spadły" wysokie ale za to te odbicia od scian powodowały ciekawe efekty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paul klacska Napisano 10 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2021 54 minuty temu, JaZz napisał: Moja ma gdzieś muzykę i gry Moja też, ale paragony za sprzęt już nie.🤑🤑🤑 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 10 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2021 @JaZz i @paul klacska nie jesteście ododsobnieni z Waszymi żonami. Moja ma tak samo.😊. KD po roku zlikwidowałem bo nie miał kto ani oglądać ani tym bardziej słuchać. Wystarczają jej głośniki z tv. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 10 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2021 (edytowany) Dzisiejsza mała poprawka (a właściwie wymiana) fabrycznych kolców w Platinum-ach. Stopka od mebli fi6, nakrętka kontrująca i korek samo przylepny pod spód w celach wibroizolacyjnych. Nie rozumiem kolców na panelach /płytkach, to rezonuje a nie gra... 😉 Korek zawsze najlepiej mi się sprawdza jak chodzi o naturalne wyostrzenie dźwięku i poprawę separacji między dźwiękami Edytowano 10 kwietnia 2021 przez marcinmarcin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 10 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2021 Rękodzieło zawsze w cenie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 10 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2021 1 godzinę temu, gienas napisał: Rękodzieło zawsze w cenie Nic lepszego przez 20 lat jak korek nie wymyśliłem Korcą mnie trochę IsoAcoustics Gaia ale 2k to dość dużo jak za nóżki... Choć dla mnie różnica w graniu kolumny na filcu/kolcach/granicie/korku jest bardzo duża, w przeciwieństwie do np. kabli głośnikowych , więc może i te 2k warto... @Top Hi-Fi & Video Design wypożyczacie Gaia IsoAcoustics na kolumny 14kg/ śruba kolca m6? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 10 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2021 @marcinmarcin proste rozwiązania bywają najlepsze ,ja też podobne mam na 2cm gumie ,ale teraz zaczynam budować podstawy , prawie mam wszystko kupione . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 10 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2021 (edytowany) 4 minuty temu, Dedal75 napisał: @marcinmarcin proste rozwiązania bywają najlepsze ,ja też podobne mam na 2cm gumie ,ale teraz zaczynam budować podstawy , prawie mam wszystko kupione . Pzdr Ja jeszcze nie wiem które kolumny sobie zostawię... kurcze obie paczki świetnie grają. O dziwo mniejsze Platinum mają dziury na kolce i były sprzedawane fabrycznie z kolcami, a wielkie Ascenty mają podstawę i nie mają w niej dziur na kolce, więc tam zrobiłem korkowe nóżki i jest super. Muszę właśnie jeszcze gumowe wibroizolatory potestować 👍 Edytowano 10 kwietnia 2021 przez marcinmarcin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 11 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2021 Dnia 10.04.2021 o 19:00, marcinmarcin napisał: Nic lepszego przez 20 lat jak korek nie wymyśliłem Korcą mnie trochę IsoAcoustics Gaia ale 2k to dość dużo jak za nóżki... Choć dla mnie różnica w graniu kolumny na filcu/kolcach/granicie/korku jest bardzo duża, w przeciwieństwie do np. kabli głośnikowych , więc może i te 2k warto... @Top Hi-Fi & Video Design wypożyczacie Gaia IsoAcoustics na kolumny 14kg/ śruba kolca m6? Spróbuj zadzwonić w tej sprawie do naszych kolegów w Sopocie t:.58 551 13 65 -chłopaki bardzo sobie cenią wszelkie akcesoria pod komponenty i głośniki, więc powinni Ci pomóc. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 11 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2021 2 minuty temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Spróbuj zadzwonić w tej sprawie do naszych kolegów w Sopocie t:.58 551 13 65 -chłopaki bardzo sobie cenią wszelkie akcesoria pod komponenty i głośniki, więc powinni Ci pomóc. 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 11 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2021 Możesz później napisać, czy udało się wszystko załatwić. W razie pytań śmiało pisz na priv skrzynkę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 11 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2021 1 minutę temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Możesz później napisać, czy udało się wszystko załatwić. W razie pytań śmiało pisz na priv skrzynkę Dzięki, na razie muszę podjąć decyzję które kolumny sobie zostawić, potem będę myślał dalej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 13 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2021 Od dziś nowy nabytek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 13 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2021 No no. Gratuluję. A z czym Topping gra? Można prosić o szerszy kadr? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 13 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2021 To chyba MF😏 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 13 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2021 Proszę bardzo, jest szerszy kadr, 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 13 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2021 Dziękuję. Tak, to MF. A kolumny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 13 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2021 MA Bronze 6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 13 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2021 (edytowany) 23 minuty temu, Amarok napisał: Od dziś nowy nabytek Którą wersję wziąłeś? Który MF? Też mnie korci ostatnio ta marka 😁 Edytowano 13 kwietnia 2021 przez marcinmarcin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 13 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2021 5 minut temu, JaZz napisał: Ma się te oko co? A co Ty myślisz ! 😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 13 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2021 1 minutę temu, Amarok napisał: MA Bronze 6 Ciekawe połączenie. Lubisz spokojne, dociążone brzmienie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 13 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2021 Topping w wersji bez MQA, stwierdziłem że to raczej zbędny wydatek. Zdecydowanie wolę spokojniejsze brzmienie. Kupując Bronze 6 byłem nastawiony bardziej ku KD, ale preferencje zmieniły się. Kusi mnie by sprawdzić inne kolumny, ale za bardzo nie wiem jakich zacząć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 13 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2021 Zacząć od wizyty u kogoś znajomego, który wiesz, że jest bardziej osluchany od Ciebie. Proponuję kilka takich wizyt. Posłuchasz jaki kierunek obrać. Często jest tak, że coś Ci się wydaje, że lubisz, po czym następuje zwrot o 180 stopni :). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 13 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2021 9 minut temu, Amarok napisał: Topping w wersji bez MQA, stwierdziłem że to raczej zbędny wydatek. Chciałem nawet kupić wersję z MQA, ale niestety MQA trochę jak bit perfect... nie wsadzisz w tor equalizera cyfrowego... Więc póki co gra E30 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts