Skocz do zawartości

Wasze systemy...

npl

Recommended Posts

1 godzinę temu, Kraft napisał:

Myślę, że wibracje to jeden z tych istotniejszych problemów w audio."

Wpis użytkownika Kraft w temacie "Wibracje i drgania" -  27 listopada 2018 roku.

A 21 maja 2019 roku wrzuciłem nawet na forum przepis na nóżki antywibracyjne własnego pomysłu.

To nadal dość późno 🤭

Poza tym ten niby "wlasny" pomysł jest znany od wielu lat tak naprawdę. 

Druga sprawa, że nie u każdego filcyki i miękkie "plastelinki" się sprawdzą, u mnie nie do przyjęcia pod kolumnami, czy standami.

Może u kogoś z żywą akustyką I sprzetem się to sprawdza, ale u mnie zawsze był efekt rozmycia konturów, ogólnego zmiękczenia całego pasma i zbytniej gladkości na górze.

Tak, że ten... 😉

Zamiast filcu za to świetnie sprawdza się korek i tutaj też są różne efekty, zależy od grubości korka i jego faktury, granulacji.

1 godzinę temu, Chyba Miro 84 napisał:

nie są zgodne z prawdą i posiadają charakter prowokacji.

W 2018 r. to ja już byłem dawno po takich domoroslych zabawach, które przynosiły losowe efekty, czasem zupełnie marne, czasem troszkę lepsze. Zatem nadal uważam, że to prawda.

Stąd wolę rozwiązania firm, które mają większe i lepsze zaplecze i doświadzaenie, a które dają o wiele lepsze efekty i możliwości. 

Owszem, to kosztuje niestety.

Na razie Jaro jest na etapie wygaszania drgań pod kolumnami, mamy jeszcze urządzenia audio tzw. elektronika. Tu efekty też bywają zdumiewające,  pomijam stawianie tej elektroniki na mebelkach z płyty meblowej z IKEI. Czyli jeszcze daleka droga kolego przed kolegą Kraftem 😉

Edytowano przez DiBatonio