Dedal Napisano 2 maja Udostępnij Napisano 2 maja Sąsiad- a to dobre. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 2 maja Udostępnij Napisano 2 maja 3 godziny temu, audiowit napisał: Ch...j, że warte to tyle co nic. Ee, może nie przesadzajmy.😏 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano wczoraj o 10:20 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:20 Choroba nie odpuszcza 9 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano wczoraj o 10:57 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:57 (edytowany) Art to takie pod lampę? Edytowano wczoraj o 10:58 przez elektron6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano wczoraj o 10:58 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:58 Przed chwilą, elektron6 napisał: Art to takie pod lampę? Ponoć tak 89 z tego co pamiętam 8ohm 6.5 min 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano wczoraj o 11:33 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:33 32 minuty temu, Wing0 napisał: 6.5 min Tyle działają ? No cóż , czas jest pojęciem względnym Gratulacje , fajne paczki. I jeszcze duży plus za wytrwałość w pasji. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano wczoraj o 17:51 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:51 No to Michał ma paczki na lata. I nie jest to żart :). Gratuluję doskonalego wyboru. Jaka mila odmiana od mainstreamu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano wczoraj o 17:54 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:54 1 minutę temu, audiowit napisał: No to Michał ma paczki na lata. I nie jest to żart :). Gratuluję doskonalego wyboru. Jaka mila odmiana od mainstreamu Może to być ciekawą przygodą. Czas pokaże. Szkoda że nie Signature wersja ale to już niestety budżet co najmniej o 60% większy. Nie zmienia to faktu że konstrukcje ciekawe. Zobaczymy jak zagrają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano wczoraj o 18:00 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:00 Zagrają tak dobrze jak dobra elektronike do nich podepniesz. To brat Kudosow wiec wszystko o nich Ci moge powiedzieć :))). I są bardzo uniwersalne. Lampa, tranzystor co tam chcesz. I zawsze bedzie dobrze, a czasem nawet wybitnie. No i to wykonczenie klasa. Specjalna, sztywna skrzynia, lakier samochodowy no i crescendo... i 20cm niskosredniotonowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano wczoraj o 18:02 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:02 Zobaczymy. Buchardt teraz grają GusGus jest kurde mega też granie. Szkoda że nie można mieć wszystkiego 😉 Trzeba kupić płyty chodnikowe pod ARTy żeby na panelu pływającym nie stały bezpośrednio, granity są za wąskie te co mam. Sprzedający miał Isoacoustic zamontowane ale podłoga fajna z klepki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano wczoraj o 18:06 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:06 Kupilem z ciekawości, własnie testuje. Wielkie i ciężkie pudla, 120 cm ze standami. 2 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano wczoraj o 18:19 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:19 13 minut temu, Wing0 napisał: Zobaczymy. Buchardt teraz grają GusGus jest kurde mega też granie. Szkoda że nie można mieć wszystkiego 😉 Trzeba kupić płyty chodnikowe pod ARTy żeby na panelu pływającym nie stały bezpośrednio, granity są za wąskie te co mam. Sprzedający miał Isoacoustic zamontowane ale podłoga fajna z klepki. Coś wymyślimy ;). Isoacoustic raczzej do nich nie polecalbym. Stawialbym bardziej na precyzję. Plyty chodnikowe myslę są lepszym rozwiazaniem. Te arty mają w sobie tyle muzykalnosci, ze trzymalbym je krotko, choc znajac Ciebie nie musi tak być. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano wczoraj o 18:25 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:25 Będzie zabawa znowu, ale fajnie nie może być nudy. Muzyka muzyka, ale poznawanie sprzętu to też dla mnie zawsze mega ważne było w tym całym hobby. Fajnie też było posłuchać dziś tych kolumn z Audionem, oczywiście znane wzmacniacze, ale kurcze fajowy piecyk z jednej strony minimalizm, a widać że nie wypadł sroce spod ogona. Jest tego sprzętu masa tylko się bawić i cieszyć. A co do trzymania kolumna AMT były długo z 3 lata mniej więcej i szczerze w kilku konfiguracjach można z nimi żyć. Poszły na szczęście kilka domów dalej będzie okazja posłuchać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano wczoraj o 19:43 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:43 9 godzin temu, Wing0 napisał: Choroba nie odpuszcza Ale buchardty dużo ładniejsze. I standy chyba B&W. Też takie mam 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu Wyglad to kwestia gustu. Deco nie bez powodu mają taki ksztalt. Obudowa z decolamu. Terminale chyba wbt. Lakier z palety Bentleya, Porsche? No i ten dźwięk. Za te pieniadze, darmoszka. Jak ja je chcialem kupic kosztowaly duzo wiecej i nie sprzedano mi ich :). Nie zasluzylem... Deco8 mozna jeszcze dostać, bo ART buduje je jeszcze na indywidualne zamowienie. Mozna tez kupic serie signature z okablowaniem Kondo, srebrnym i innymi elementami zwrotnicy. Arty nie są tanie, a seria Deco byla jeszcze w stosunkowo ( jak dla ludzi majetnych w rozsadnej cenie. Ale wieksze modele od 8 wzwyz juz raczej dla tych bardziej bogatych. To co Michał jak przyjadę na odsluchy to przesuniesz Bentleya zebym mógl sie wslizgnać swoim skromnym autkiem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 5 godzin temu, audiowit napisał: To co Michał jak przyjadę na odsluchy to przesuniesz Bentleya zebym mógl sie wslizgnać swoim skromnym autkiem? A zapraszam zapraszam jak to w mojej 50 letniej willi wiesz parking jakiś tam jest 😉. Co do kolumn. Lakier dokładnie tu Porshe jest ma to plusy wiadomo jakość wykonania waw, głębia koloru i drobinki srebra wgłębi bajka, ale niestety naprawić drobne wady raczej niemożliwe. Z ciekawości patrzyłem dostanie takiego lakieru graniczy z cudem (trzeba by pewnie do producenta pisać). To podstawowa wersja kolumn. Gniazda WBT, ale nie jakieś wybitnej jakości, zwrotnica w środku jak wyczytałem średnia, okablowanie mieć ofc. Dalej jak Witek piszesz jest lvl2 i signature. Zmiany w zwrotnicy, ale przede wszystkim okablowanie. Kondo kable to cena nie do akceptacji dla zwykłego zjadacza chleba (ciekawe ile mb potrzeba). Fajnie bo upgread można zrobić spokojnie we własnym zakresie ART pisze jasno co trzeba zrobić. Ale na wszystko przyjdzie czas. I przyznam co do wyglądu. Na zdjęciu wyglądają znacznie gorzej niż w realu. Jak się na nie spojrzy widać klasę. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 13 minut temu, Wing0 napisał: A zapraszam zapraszam jak to w mojej 50 letniej willi wiesz parking jakiś tam jest 😉. Co do kolumn. Lakier dokładnie tu Porshe jest ma to plusy wiadomo jakość wykonania waw, głębia koloru i drobinki srebra wgłębi bajka, ale niestety naprawić drobne wady raczej niemożliwe. Z ciekawości patrzyłem dostanie takiego lakieru graniczy z cudem (trzeba by pewnie do producenta pisać). To podstawowa wersja kolumn. Gniazda WBT, ale nie jakieś wybitnej jakości, zwrotnica w środku jak wyczytałem średnia, okablowanie mieć ofc. Dalej jak Witek piszesz jest lvl2 i signature. Zmiany w zwrotnicy, ale przede wszystkim okablowanie. Kondo kable to cena nie do akceptacji dla zwykłego zjadacza chleba (ciekawe ile mb potrzeba). Fajnie bo upgread można zrobić spokojnie we własnym zakresie ART pisze jasno co trzeba zrobić. Ale na wszystko przyjdzie czas. I przyznam co do wyglądu. Na zdjęciu wyglądają znacznie gorzej niż w realu. Jak się na nie spojrzy widać klasę. Moment. Jakiś czas temu pisaliście z Witoldem, że Twój pokój miał spore problemy jeśli idzie o akustykę i stąd pomysł na buchardty. Coś się zmieniło od tamtego czasu? Nowe kolumny nie mają żadnych problemów w Twoim pomieszczeniu bez korekcji DSP? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 31 minut temu, Wing0 napisał: I przyznam co do wyglądu. Na zdjęciu wyglądają znacznie gorzej niż w realu. Jak się na nie spojrzy widać klasę. Może wrzuć jeszcze jakąś inną fotę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 22 minuty temu, KrólKiczu napisał: Moment. Jakiś czas temu pisaliście z Witoldem, że Twój pokój miał spore problemy jeśli idzie o akustykę i stąd pomysł na buchardty. Coś się zmieniło od tamtego czasu? Nowe kolumny nie mają żadnych problemów w Twoim pomieszczeniu bez korekcji DSP? Już przed Buchardt miałem minidsp shd. Nie śledzisz tematu dogłębnie 😉. Obecnie do ART nie mam nawet wzmacniacze. Bez minidsp się nie obejdzie na pewno. ART mają dość nietypowy bas jak słuchałem u sprzedającego był on bardzo oszczędny może się okazać że wpasują się w moją tragiczną akustykę.bobudowa robi tu robotę 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu Dnia 10.05.2025 o 12:20, Wing0 napisał: Co ustawiłeś jako dociążenie na monitorach? Szukam jakiegoś estetycznego rozwiązania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu Wybaczcie ignorancję moja w tym momencie, ale co to jest to ART? Marka tych stojących kolumn? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 25 minut temu, Artur Brol napisał: Wybaczcie ignorancję moja w tym momencie, ale co to jest to ART? Marka tych stojących kolumn? Tak Artur to ART loudspeakers nazwał firmy. 49 minut temu, Kraft napisał: Co ustawiłeś jako dociążenie na monitorach? Szukam jakiegoś estetycznego rozwiązania. To są te odbiorniki do drzwi wewnętrznych. Kilogram sztuka ma 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Chodziło o odbojniki... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 21 godzin temu, Wing0 napisał: Może to być ciekawą przygodą. Czas pokaże. Gratuluję, bardzo ciekawe kolumny. Parę lat temu prawie jechałem je kupić ale uwzględniłem WAŻ 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Parę zdjęć jeszcze. Muszę poczytać czym je czyścić dokładnie żeby odświeżyć lakier lekko. 3 minuty temu, marcinmarcin napisał: Gratuluję, bardzo ciekawe kolumny. Parę lat temu prawie jechałem je kupić ale uwzględniłem WAŻ 😀 O dziwo mojej żonie się wyjątkowo podobają, ale w sumie do mojego pokoju pasują klimatem. 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts