MariuszZ Napisano Środa o 17:04 Napisano Środa o 17:04 12 minut temu, Artur Brol napisał: Kurcze jest jakis urok w tych lampowcach. 😍 Tylko czemu taki kosztowny? 🤣 Znaczy te duotriody od ruskich, z lat 50-60 tych ubiegłego wieku można wyhaczyć dość tanio, ok. 100 - 200 zł sztuka. Te zachodnie niestety już są droższe. Te Janki 600- 800 para, ale 6B4G z lat 40- tych to koszt ok. 1500- 2000 za parę. Dziwię się, że chińskie manufaktury nie ogarnęły tematu 6B4G jak zrobili to z 2A3 czy 300B. Pozdrawiam. M Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano Środa o 17:26 Napisano Środa o 17:26 (edytowany) Coz, wiedza co maja, i jak audiofile sobie te lampy cenia. Wiec korzystaja. Edytowano Środa o 17:27 przez Artur Brol Odpisz, cytując
pairtick Napisano Środa o 17:26 Napisano Środa o 17:26 42 minuty temu, Artur Brol napisał: Kurcze jest jakis urok w tych lampowcach. 😍 Żeby to jeszcze grało 😁 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano Środa o 17:35 Napisano Środa o 17:35 4 minuty temu, pairtick napisał: Ja tam wolę MOSFET 😇 Jedno z drugim się nie wyklucza. A raczej jedno z drugimi. I trzecimi. Oraz czwartymi... 1 Odpisz, cytując
audiowit Napisano Czwartek o 06:52 Napisano Czwartek o 06:52 13 godzin temu, MariuszZ napisał: Tylko czemu taki kosztowny? 🤣 Znaczy te duotriody od ruskich, z lat 50-60 tych ubiegłego wieku można wyhaczyć dość tanio, ok. 100 - 200 zł sztuka. Te zachodnie niestety już są droższe. Te Janki 600- 800 para, ale 6B4G z lat 40- tych to koszt ok. 1500- 2000 za parę. Dziwię się, że chińskie manufaktury nie ogarnęły tematu 6B4G jak zrobili to z 2A3 czy 300B. Pozdrawiam. M Nie ma co narzekać. Nie wiem czy zerkales na 2a3 lub 211 z epoki... Nie wspomne o 300B Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano Czwartek o 07:32 Napisano Czwartek o 07:32 Nie narzekam. Między innymi dlatego jest u mnie 6B4G. Dostępność i cena lamp NOS jest nieporównywalnie korzystniejsza od tych wspomnianych przez Ciebie. Poza tym ruskich 6C4C z kartonu całkiem sporo w obiegu dzięki sporym zapasom. Wszystkie państwa bloku wschodniego używały ruskiego sprzętu, zakładów naprawczo remontowych było sporo więc i pełnych kartonów lamp do wymian było w magazynach. Znalezienie nieużywanych NOS zatem nie jest trudnym wyzwaniem. Ostatnio brałem z Mołdawi po 100 pln za sztukę. Myślałem, że ich żywotność jest słaba, ale na jednej parze grałem 4 lata i nie ma żadnych oznak zużycia. Czasami przekładałem te zapasowe do wzmacniacza żeby je "potrenować" Lampy z zapasów powinny od czasu do czasu się pogrzać. W jednostkach wojskowych były nawet procedury i formularze do trenowania lamp. Kontrole gospodarcze i nadzór techniczny rygorystycznie rozliczały ich prowadzenie i rzetelność. Oczywiście nie wszystkie muszą, głównie te droższe, magnetrony, klistrony, lampy z falą bieżącą, ale i zwykłe lampy mocy. Pozdrawiam. M Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu U mnie małe przemeblowanie i mały zakup. TV poszedł na stojak - wzmak (teraz na idealny luft 😁), CD i kondy wyjechały na górę szafki a reszta została "przesiedlona" na środeczek. A zakupowo to doszedł tylko nowy drut zasilający ...większe zakupy są przewidziane na przyszły rok 🤘 12 1 Odpisz, cytując
Sipo Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu @MacieQDobrze się prezentuje, minimalistycznie. Odpisz, cytując
Mprezi Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 21 godzin temu, MacieQ napisał: U mnie małe przemeblowanie i mały zakup. TV poszedł na stojak - wzmak (teraz na idealny luft 😁), CD i kondy wyjechały na górę szafki a reszta została "przesiedlona" na środeczek. A zakupowo to doszedł tylko nowy drut zasilający ...większe zakupy są przewidziane na przyszły rok 🤘 Co to za sprzęt po lewej wzmaka? Widze laiva harmony..na dole. Fajnie 21 godzin temu, MacieQ napisał: U mnie małe przemeblowanie i mały zakup. TV poszedł na stojak - wzmak (teraz na idealny luft 😁), CD i kondy wyjechały na górę szafki a reszta została "przesiedlona" na środeczek. A zakupowo to doszedł tylko nowy drut zasilający ...większe zakupy są przewidziane na przyszły rok 🤘 Jeszcze pytanie, jaki tam jest streamer? Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 51 minut temu, Sipo napisał: @MacieQDobrze się prezentuje, minimalistycznie. Jest wszystko czego potrzebuję i gra jak oczekuję ...będą jeszcze pewne zmiany w przyszłym roku ale ów minimalizm zostanie utrzymany 😁 12 minut temu, Mprezi napisał: Co to za sprzęt po lewej wzmaka? Widze laiva harmony..na dole. Fajnie Jeszcze pytanie, jaki tam jest streamer? To po lewej to Audioquest Niagara 1200 natomiast na chwilę obecną za streamer "robi" BS N132 ...czekam na nowego Ever-a T8 który w zależności od tego jak się zaprezentuje możliwe że zastąpi BS Edytowano 1 godzinę temu przez MacieQ 2 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 9 minut temu, MacieQ napisał: Jest wszystko czego potrzebuję i gra jak oczekuję ...będą jeszcze pewne zmiany w przyszłym roku ale ów minimalizm zostanie utrzymany 😁 To po lewej to Audioquest Niagara 1200 natomiast na chwilę obecną za streamer "robi" BS N132 ...czekam na nowego Ever-a T8 który w zależności od tego jak się zaprezentuje możliwe że zastąpi BS To jeszcze z ciekawości ostatnie pytanie, oprócz laiva który służy rozumiem jako głównych DAC co to za trzy cudeńka kolo niego? Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 12 minut temu, Mprezi napisał: To jeszcze z ciekawości ostatnie pytanie, oprócz laiva który służy rozumiem jako głównych DAC co to za trzy cudeńka kolo niego? Obok Laiv-a też jest Laiv uDDC natomiast na dole jest zasilacz liniowy do uDDC - Keces P3 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts