Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
8 minut temu, Adi777 napisał:

tylko TV zmieniłem z 65 cali na 120

A to wiele wyjaśnia , faktycznie jak się dokładniej przyjrzałem .... tak to te same :) 

14 minut temu, Rega napisał:

doszedł do etapu budowy drugiego systemu:)

Przy szóstym dopiero zacznie wyprzedawać , tak jest w naszym kodeksie audiofila. Czyli kolega idzie starym utartym szlakiem.

A tak jeszcze o gwarancji. Do dzisiaj nie mogę uwierzyć , że ludzie zaakceptowali fakt , iż sam producent/dystrybutor namawia do wykupienia dłuższej gwarancji .Przecież jest to ewidentną sugestią , że kupowany przez nas towar może się zrąbać po dwóch latach , czyli jego jakość jest żadna. I to przechodzi. Jak to mówią , za moich czasów nikt by czegoś takiego nawet nie dotknął.

Napisano
6 minut temu, tomek4446 napisał:

Przecież jest to ewidentną sugestią , że kupowany przez nas towar może się zrąbać po dwóch latach , czyli jego jakość jest żadna. I to przechodzi. Jak to mówią , za moich czasów nikt by czegoś takiego nawet nie dotknął.

Można to też inaczej zinterpretować  - producent jest tak pewny swego, że po prostu w ten sposób ma czysty zysk na naiwnych.  

Napisano (edytowany)

@tomek4446 - masz rację. To zwyczajne naciąganie klienta. No, ale jeśli ktoś chce.... . Sprawdza się w 1% zakupów. Ja, np wolę kupić sprzęt z zagranicznej linii dystrybucji, z normalną gwarancja, ALE o ok 1/3 taniej. Polska , to jednak DZIWNY KRAJ, jak kiedyś mówił ZULU GULA (zainteresowani pewnie pamiętają). 

PS Przypomina to trochę opłatę dystrybucyjną w sprzedaży energii elektrycznej. Dostawca pobiera od nas kasę za to  ze raczył nam, sprzedać energię:)

Edytowano przez Rega
Napisano
4 godziny temu, Rega napisał:

Przypomina to trochę opłatę dystrybucyjną w sprzedaży energii elektrycznej. Dostawca pobiera od nas kasę za to  ze raczył nam, sprzedać energię:)

Z tym, że koszty utrzymania infrastruktury są stałe.