tomek4446 Napisano wczoraj o 09:36 Napisano wczoraj o 09:36 8 minut temu, Adi777 napisał: tylko TV zmieniłem z 65 cali na 120 A to wiele wyjaśnia , faktycznie jak się dokładniej przyjrzałem .... tak to te same 14 minut temu, Rega napisał: doszedł do etapu budowy drugiego systemu:) Przy szóstym dopiero zacznie wyprzedawać , tak jest w naszym kodeksie audiofila. Czyli kolega idzie starym utartym szlakiem. A tak jeszcze o gwarancji. Do dzisiaj nie mogę uwierzyć , że ludzie zaakceptowali fakt , iż sam producent/dystrybutor namawia do wykupienia dłuższej gwarancji .Przecież jest to ewidentną sugestią , że kupowany przez nas towar może się zrąbać po dwóch latach , czyli jego jakość jest żadna. I to przechodzi. Jak to mówią , za moich czasów nikt by czegoś takiego nawet nie dotknął. 3 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano wczoraj o 09:45 Napisano wczoraj o 09:45 6 minut temu, tomek4446 napisał: Przecież jest to ewidentną sugestią , że kupowany przez nas towar może się zrąbać po dwóch latach , czyli jego jakość jest żadna. I to przechodzi. Jak to mówią , za moich czasów nikt by czegoś takiego nawet nie dotknął. Można to też inaczej zinterpretować - producent jest tak pewny swego, że po prostu w ten sposób ma czysty zysk na naiwnych. 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano wczoraj o 09:48 Napisano wczoraj o 09:48 (edytowany) @tomek4446 - masz rację. To zwyczajne naciąganie klienta. No, ale jeśli ktoś chce.... . Sprawdza się w 1% zakupów. Ja, np wolę kupić sprzęt z zagranicznej linii dystrybucji, z normalną gwarancja, ALE o ok 1/3 taniej. Polska , to jednak DZIWNY KRAJ, jak kiedyś mówił ZULU GULA (zainteresowani pewnie pamiętają). PS Przypomina to trochę opłatę dystrybucyjną w sprzedaży energii elektrycznej. Dostawca pobiera od nas kasę za to ze raczył nam, sprzedać energię:) Edytowano wczoraj o 09:54 przez Rega 3 Odpisz, cytując
pairtick Napisano wczoraj o 14:44 Napisano wczoraj o 14:44 4 godziny temu, Rega napisał: Przypomina to trochę opłatę dystrybucyjną w sprzedaży energii elektrycznej. Dostawca pobiera od nas kasę za to ze raczył nam, sprzedać energię:) Z tym, że koszty utrzymania infrastruktury są stałe. Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Trzeba przyznać, że Leben ładnie sobie radzi z napędzeniem ART. Lampy Sylvania plus ruskie lampy mocy dobrze sobie poczynają w kwestii dynamiki. Oczywiście względem wzmacniacza Sony dynamika jest mniejsza, ale nie wkurza. Ostatnio słucham bardzo dużo muzyki elektronicznej i wyjątkowo przyjemnie to brzmi. Częściej tez słucham bliżej kolumn, jest tu mniej niskich, są znacznie bardziej zwięzłe, ale spokojnie slucha się bez korekcji względem starego miejsca odsłuchowego. 7 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 4 minuty temu, Wing0 napisał: Leben Nie miałeś przypadkiem aktywnych Buchardt? Czy to już było i jednak w dłuższym czasie się nie spodobało? Chyba nie jestem na bieżąco. Odpisz, cytując
Rega Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Michał, jak rasowy audiofil, przynajmniej raz na miesiąc wymienia sprzęt:) 1 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, kaczadupa napisał: Nie miałeś przypadkiem aktywnych Buchardt? Czy to już było i jednak w dłuższym czasie się nie spodobało? Chyba nie jestem na bieżąco. Tak miałem. Z pół roku, albo lepiej zamieniłem się z Witkiem. Świetny zestaw all in one. Witek nawet tez je gdzieś już opisywał. Ciężko sie do nich o coś konkretnego dowalić. W okolicach 10-12 tysiecy za używane jeśli sie chce mieć system kompaktowy to bardzo dobra opcja. Z czasem jednak zwyciężył u mnie pierdolnik w glowie i wróciłem na stare śmieci tzn nie takie stare bo wszystko zmieniłem praktycznie tylko juz w konkretniejszym kierunku. Trafiła sie okazja dobrze kupic ART, wzmacniacz główny tez już mam (obecnie na przeglądzie), do tego teraz będę szedł w kierunku ogarniania dalej pokoju i czasem jakiejś odskoczni jak nuda złapie. 1 minutę temu, Rega napisał: Michał, jak rasowy audiofil, przynajmniej raz na miesiąc wymienia sprzęt:) O dokladnie w niektórych sprawach jestem stały w innych lubię zmiany ;), ale dzięki temu poznałem juz sporo tematów od D przez AB po A klase, stare, nowe wzmacniacze, kolumny, DSP, all in one itd itd trzeba wszystkiego posmakować. 2 Odpisz, cytując
Rega Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu No, właśnie i dlatego uważam Cię za audiofila. Nie to co u mnie - jak postawię jakiś sprzęt to po roku na podłodze powstaje rzut pionowy od kurzu , a za sprzetem myszy gniazda robią , bo są spokojne, ze nikt nie zakłóci im spokoju:) No i dlatego NIGDY nie uważałem się za audiofila, a tym bardziej za kogoś znającego się na sprzęcie. Po prostu czasem zdarza mi się trochę posłuchać:) 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) 25 minut temu, Rega napisał: jak postawię jakiś sprzęt to po roku na podłodze powstaje rzut pionowy od kurzu , a za sprzetem myszy gniazda robią , bo są spokojne, ze nikt nie zakłóci im spokoju:) Dziwne… bo wyglądają tak zwiewnie i lekko, że aż się prosi o szybkie podmiany. Podchodzisz, bez wysiłku podnosisz i przestawiasz w każde inne wolne miejsce w pokoju. Co innego monitory po 7kg każdy. Edytowano 4 godziny temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
Rega Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 8 minut temu, kaczadupa napisał: wyglądają tak zwiewnie i lekko, że aż się prosi o szybkie podmiany. W razie przeprowadzki poproszę Cię o pomoc w przenoszeniu. Szczególnie Altec. Wiem, ze nie odmówisz pomocy koledze:) Odpisz, cytując
Rega Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) Spokojnie! - wszystkie o wadze pow 33kg, są na kółkach lub na samojezdnych platformach:) Muszą , bo wyobraź sobie starego dziada, targającego kolumienki o wadze 75kg/szt:) Edytowano 4 godziny temu przez Rega 2 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Czyli w pewnym wieku Panowie, szukanie sprzetu staje sie prostrze, pewna grupa produktow odpada na starcie, z powodu wagi. Jednak sa plusy bycia starszym😁 3 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, Rega napisał: No i dlatego NIGDY nie uważałem się za audiofila, a tym bardziej za kogoś znającego się na sprzęcie. Roman , przypomnij mi , ile Ty masz kolumn ? Odpisz, cytując
Rega Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) @tomek4446 - w tej chwili zaledwie 9 kompletów:( (ale nic ciekawego). W tym pięć w pokoju odsłuchowym. Więcej się nie mieści:) Jedne, podłogówki, bardzo odpowiednie do lampy (na przetwornikach Peerless i Vifa - po serwisie w Salto, we Wrocławiu) na zbyciu , bo mi przeszkadzają we wchodzeniu. Edytowano 2 godziny temu przez Rega 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 18 minut temu, Rega napisał: zaledwie 9 kompletów:( Co ja tu robię? Chyba trzeba poprosić Moderację o likwidację konta😁 Odpisz, cytując
Rega Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) Ale przecież napisałem, że nic ciekawego. Na pewno, masz ciekawsze i lepsze! Widzisz tu coś dobrego? Edytowano 2 godziny temu przez Rega Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Nie znam się 😁. A te ciekawsze,lepsze? Odpisz, cytując
Rega Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Nie mam pojęcia. Nie jestem audiofilem. A poza tym nigdy ich nie słuchałem. Ale sądząc po wyglądzie - na pewno. Niedawno zrobiłem eksperyment - słuchałem tego samego utworu jednocześnie na czterech wzmacniaczach i czterech parach kolumn. Żeby nie było - bez żadnego przesunięcia w czasie. Zabrzmiało ciekawie. Już samo to, ze tak zrobiłem, degraduje mnie do roli podrzędnego słuchacza. Edytowano 1 godzinę temu przez Rega 2 Odpisz, cytując
Recommended Posts