audiowit Napisano 9 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2021 No dobra, żądam pytanie i chciałbym odpowiedź. Bez żadnych komentarzy i tylko od Seby. Jakie masz kable głośnikowe? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 9 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2021 Inakustik ls 20. Reszta to Marantz Ki Pearl Lite, Bluesound Node 2i. Nie wiem jakie interkonekty bo jestem teraz na wakacjach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 17 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2021 (edytowany) Io data Soundgenic podejście no2. Już ją gościłem ale nie chciało mi się jej podłączać, bo wydawało mi się, że coś co kosztuje 2700zl nie może dobrze zagrać. Kurtuazyjnie koledze podziękowałem i powiedziałem, że coś mam skopane z siecią WiFi i nie działa mi idiota. Wobec niesłabnących zachwytów ogółu stwierdziłem, że po prostu kupię i jak będzie lipa, to lunę bo że sprzedażą nie będzie problemu. Do zestawu dokupiłem najlepszy zasilacz niskoszumowy jaki był w zasięgu. Lepszy od znanej polskiej firmy, robiony na zamówienie pod idiotę. Musiałem zweryfikować swoje poglądy na to małe pudełeczko. Gra to świetnie. Jest bliskie ideałowi. Z Wad. Nieco niepokoju w dźwięku. Może troszkę ogłady by się przydało. Lepiej gra z dysku wewnętrznego. Zalety Tania przepustka do hiendu. Wbudowany dysk. Fajna apka. Polecam. Acha. W końcu mój laptop został pokonany. Co wydawałoby się łatwe, ale życie pokazało coś zgoła innego. 3 lata na nim grałem:) Edytowano 17 sierpnia 2021 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 (edytowany) Fajny DAC. Co do playera, ma możliwość podłączenia dwóch dysków jako RAID1? Edytowano 18 sierpnia 2021 przez HQ150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 Dać jest b dobry i do tego funkcjonalny. Nie znam się na podziale dyskow. Musisz sprawdzić w necie. Obawiam się jednak, że nie bo ma 2 wejścia usb. Wiadomo, że jedno wykorzystuje się na wyjście na dać lub konwerter. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 10 godzin temu, audiowit napisał: Io data Soundgenic podejście no2. O tak, to jedno z niewielu urządzeń, które przeczy stosunkowi grania a nawet możliwości do ceny. Niestety, rok czekania na aktualizacje softu w której obiecano streaming i ...... w końcu jest .......tylko Spotify, a ja chcę Qobuz. https://postimg.cc/PNtYhgqz @HQ150 Nie, dwóch dysków w raid nie połączysz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 Boguś, na streamingu wogole mi nie zależy. natomiast przydałoby się conajmniej 4 wejscia usb. Mam 3 dyski z muzyką. Trzeba je przełączać. Korzstasz z apki Fidaty? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 6 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Nie, dwóch dysków w raid nie połączysz. No niestety to w takim razie marne urządzenie. Jak dla mnie od razu dodam. Co mi z tego kopiowania płyt i wygodnego magazynu plikoteki jak w każdej chwili mogę się go pozbyć? Ja mam na dysku obecnie 1200 płyt z tego co widzę i bardzo byłbym niezadowolony jakby mi to zniknęło. Też kopiuję płyty na lapku ( nawet nie musi być podłączony do playera) i po WiFi ładuje się automatycznie na dyski z RAID-em, z których każdy w domu może korzystać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 Hq, to b dobre uzadzenie ponieważ dźwięk jest bliski doskonałości. To że nie jest WiFi,raid I Digital czy slot jest niczym wobec esencji dźwięku. A zadko które z obecnych plikograjow osiąga taki poziom. U mnie zagroził mojemu cdkowi. Jaki jest problem w przełączeniu dysku? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 10 minut temu, audiowit napisał: Boguś, na streamingu wogole mi nie zależy. natomiast przydałoby się conajmniej 4 wejscia usb. Mam 3 dyski z muzyką. Trzeba je przełączać. Korzstasz z apki Fidaty? Ja oddałem skrzynkę i nie mam, ale cały czas pilotuje ich poczynania. Tak, używałem ich apki, o ile na telefonie - nie bardzo (mało widać i jest troche klikania) to na tablecie pracuje się komfortowo. To moze przenieś wszystko na jeden zewnętrzny 3,5, wiadomo z własnym (kolejnym) zasilaczem. Ja testowałem taki 4TB .... żadnych problemów, nie było. Jest jeszcze inna opcja. Podłączyłem zewnętrzny dysk pod ruter TPlinka i Soundgenic tez go widział. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 Mam duży telefon i dobry wzrok :). pewnie możliwości podłączenia dysków jest sporo. Ja mam ten problem, że mam z 10Tb muzyki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 To już tylko NAS i RAID 1 tylko to kosztowne będzie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 17 minut temu, audiowit napisał: Ja mam ten problem, że mam z 10Tb muzyki. To nieźle. Torrenty atakowane były, co? Bo chyba nie powiesz, że kupiłeś 16 tysięcy płyt CD lub legalnie nabyłeś tyle plików. Ja bym się nie chwalił, że mam 10TB muzyki 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 Oczywiście, że kupowałem i zgrywalem płyty. Nie potrafię nawet korzystać z torentow. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 (edytowany) 2 godziny temu, audiowit napisał: Boguś, na streamingu wogole mi nie zależy. natomiast przydałoby się conajmniej 4 wejscia usb. Mam 3 dyski z muzyką. Trzeba je przełączać. Korzstasz z apki Fidaty? Witek, a myślałeś o switchu, hubie USB? Np. https://allegro.pl/oferta/hub-usb-7-portow-rozdzielacz-rozgaleznik-switch-10938743987?fromVariant=10938743997 Jest tego dużo. Edytowano 18 sierpnia 2021 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 Myślałem. Ale zobacz. Tam jest takie czarne pudełeczko tzw zasilacz impulsowy. Do tego masz sam switch. Samo audiofilskie zuo :). Nie po to gram na wysokiej klasie sprzęcie żeby na własne życzenie wprowadzać zakłócenia. I nie jestem pewien czy to wogole zażre. Ale nie wykluczone, że kiedyś spróbuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 (edytowany) Witek można zastosować zasilacz transformatorowy. Możliwości jest naprawdę dużo. Rozpiętość cenowa od kilkudziesięciu zł do kilku tysięcy. A ja nawet bym się pokusił o wersję DIY, z filtrami i zasilaniem transformatorowym. Dołożył przełącznik na pilota, dla wygody. Wszystko zależy od chęci i portfela. Edytowano 18 sierpnia 2021 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 Ale przecież zasilacz do hubów USB jest opcjonalny, jeśli ktoś chce używać portów do ładowania. Do samego przesyłania danych wystarczy zasilanie ze źródła. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 Jest to jakaś opcja. Jeszcze jedna sprawa. Bo nie pokazuje tego czego nie widać :). Ilość kabli. Przy tak rozbudowanym systemie jak mój mam już taką pajeczynę i miejsca na stoliku i półkach brak. Ale nie mówię, że nie. Dziku, spokojnie. Będę się kształcił w tej materii a najlepiej wypożyczę skądś i posłucham. Ja jestem bardzo ostrożny, bo łatwiej coś zepsuć niż poprawić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 Jestem całkowicie spokojny. Sam mam u siebie huba i sprawdza się znakomicie. Zamiast kombinować z zasilaczami lepiej wstawić separator galwaniczny między transportem a DACkiem, co jest też zbawienne w odniesieniu do potencjalnych problemów z pętlami masy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 (edytowany) 3 godziny temu, audiowit napisał: Jaki jest problem w przełączeniu dysku? Ale ja nie przełączaniu dysków piszę. Tylko o tym, że jak mamy jakieś urządzenie które kopiuje nam płyty i zapisuje na dysku, to nie wyobrażam sobie, żebym te pliki miał nie mieć na dyskach jako RAID1. Skopiowanie ponowne tysiąca płyt to chyba by był z tydzień roboty lekko. A nie wszystkie płyty mam swoje. Część to pliki od znajomych ( dozwolony użytek prywatny) więc bym je stracił bezpowrotnie. U mnie po skopiowaniu płyty lub pliku już nic nie muszę robić sam się ładuje na moim playerze z RAID-em. 30 minut temu, audiowit napisał: Przy tak rozbudowanym systemie jak mój mam już taką pajeczynę i miejsca na stoliku i półkach brak. Tak, to kolejny problem. Ja mam player za komodą i nawet go nie widzę. Tylko idzie z niego kabel USB do wzmaka i koniec. No dobra po prawdzie to idą dwa kable USB. Jeden z muzyką drugi z danymi z playera na wyświetlacz do wzmaka. Przy kopiowaniu płyt nic nie muszę wpinać, włączać, przenosić. Zero. Wkładam płytę lub pena do lapka i klikam kopiuj. Po temacie. Reszta się robi sama. Oczywiście lapka nie muszę też żadnymi kablami z resztą na czas tego transferu łączyć. Edytowano 18 sierpnia 2021 przez HQ150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 30 minut temu, Dzik napisał: Jestem całkowicie spokojny. Sam mam u siebie huba i sprawdza się znakomicie. Zamiast kombinować z zasilaczami lepiej wstawić separator galwaniczny między transportem a DACkiem, co jest też zbawienne w odniesieniu do potencjalnych problemów z pętlami masy. Separator jest. Hq150, zepsuł Ci się kiedyś dysk? Od czego są kopie zapasowe? Ja bym nie tu szukał problemu. Problemem jest przyzwoicie grający plikograj, który choć trochę zbliżyłby się do dobrego cd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 30 minut temu, audiowit napisał: Hq150, zepsuł Ci się kiedyś dysk? Od czego są kopie zapasowe? A spalił Ci się kiedyś dom? To po co ubezpieczać? A faktem jest, że już mi dysk raz padł. Talerzowy. Bo SSD to młodemu już parę. No ale jak będziesz te kopie zapasowe robił? Po skopiowaniu kilku płyt za każdym razem mam od wyciągać jeden dysk i wypinać drugi, podłączać do lapka np i aktualizować te biblioteki? Pamiętać, kiedy ostatnio robiłem tą aktualizację i ile płyt w tym czasie na niego naniosłem? Wolę wygodniejsze rozwiązania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 Nie mam argumentów albo nie chce mi się. W każdym razie dla kogoś kto lubi ryzyko, to idealne użądzenie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 18 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 1 godzinę temu, Łukasz Jankowski napisał: Ja u siebie mam wirtualną maszynę opartą na dystrybucji Debian, która jest serwerem DLNA, robię kopię całej maszyny na dyski w RAID-1, a dodatkowo muzykę mam na zewnętrznym dysku twardym. U mnie też mam PC-ta który jest routerem własnej roboty do neostrady i on też jest na Debianie. Ma dwa dyski serwerowe wpięte bezpośrednio do płyty głównej po sata chyba. I ten router-pecet też jest serwerem DLNA, ma WiFi itd. I playerem z MPD. Ale mnie zmartwiłeś informacją, że RAID-1 nie jest pewnym rozwiązaniem. Ciekawe jakie jest prawdopodobieństwo tego, że struktura RAID padnie i dodatkowo uszkodzi informacje na obu dyskach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts