Rega Napisano 5 listopada 2023 Napisano 5 listopada 2023 3 godziny temu, KrólKiczu napisał: A inni też mogą przyjechać 🤪? A Ty nie obiecuj - do mnie juz prawie trzy lata jedziesz i nie możesz dojechać. Metaxa już dawno zwietrzała 😉 i musiałem wylać. 1 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 5 listopada 2023 Napisano 5 listopada 2023 19 minut temu, Rega napisał: i musiałem wylać Ludzie, wy to czytacie ? Odpisz, cytując
audiowit Napisano 5 listopada 2023 Napisano 5 listopada 2023 5 godzin temu, Artur Brol napisał: Magico np. sa piekne, ale czy kolumny musza byc zrobione z materialow wykorzystywanych w lotnictwie wojskowym? Choc to w zasadzie bardzo na czasie - bez uzytku drewna. Ekologicznie.👍 Nie chodzi o ekologię. Aluminium przy niższej grubości ścianek osiąga większą sztywność. A wiadomo, cieńsze ścianki, większy litraż, mniejsze kolumny. Ideałem byłoby drewno. Ale kto teraz buduje z drewna kolumny. A jeśli nawet to po co? Żeby bardziej się podobały audiofilom. Np Boenicke, gdzie nawet przetworniki są z drewna, ale po co? Są lżejsze i sztywniejsze materiały. Odpisz, cytując
gienas Napisano 5 listopada 2023 Napisano 5 listopada 2023 czytacie i cierpicie 5 minut temu, misiekx napisał: Ludzie, wy to czytacie ? 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano 5 listopada 2023 Napisano 5 listopada 2023 @misiekx kazdy, kto u mnie był może potwierdzić, ze barek jest zaopatrzony. Czasem jednak przerwy pomiędzy odwiedzinami gości bywają długie i .... zawartość ulega zepsuciu. I nawet audiofilskie podpory barku firmy Dynaudio niewiele pomagaja. Odpisz, cytując
misiekx Napisano 5 listopada 2023 Napisano 5 listopada 2023 O której jutro masz czas, mogę być z samego rana 😂 Chodzi o te firmowe stendy dynaudio 😉 Odpisz, cytując
Rega Napisano 5 listopada 2023 Napisano 5 listopada 2023 Jutro idę do pracy i nie mogę sobie pozwolić na przyjmowanie gości. Pozostają weekendy oraz lipcowy urlop. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 5 listopada 2023 Napisano 5 listopada 2023 8 minut temu, audiowit napisał: Nie chodzi o ekologię. Aluminium przy niższej grubości ścianek osiąga większą sztywność. A wiadomo, cieńsze ścianki, większy litraż, mniejsze kolumny. Ideałem byłoby drewno. Ale kto teraz buduje z drewna kolumny. A jeśli nawet to po co? Żeby bardziej się podobały audiofilom. Np Boenicke, gdzie nawet przetworniki są z drewna, ale po co? Są lżejsze i sztywniejsze materiały. Z tego co wyczytalem one sa z Carbon Fiber zrobione , nie z aluminium. Nie wiem dokladnie jak ten material sie w jezyku polskim nazywa. Sonus Faber chyba wciąż drewno uzywa. Pewnie wiele innych firm, wciaz, w różnej postaci to drewno wykorzystuje. By sie audiofilom podobalo? A ktoremu z nich, czy z nas sie te Magico nie podobaja? Zaden z nas by nie odmowil sobie ich posiadania, gdyby mogl. Takze drewno, nie jest juz jedynym materialem uzywanym do budowy kolumn. Faktem jest jednak, ze dobrze zrobione drewniane kolumny, wygladaja zabojczo.🙂 6 minut temu, Rega napisał: @misiekx kazdy, kto u mnie był może potwierdzić, ze barek jest zaopatrzony. Czasem jednak przerwy pomiędzy odwiedzinami gości bywają długie i .... zawartość ulega zepsuciu. I nawet audiofilskie podpory barku firmy Dynaudio niewiele pomagaja. Dla mnie jeśli juz to smakowe. Czyli to żółte w butelce. I na dodatek sztuka w tle.👍Czegóż wiecej chciec. Odpisz, cytując
audiowit Napisano 5 listopada 2023 Napisano 5 listopada 2023 (edytowany) Seria S jest z aluminium. M również do modelu M9, który jest min z włókna węglowego ( tak jak monokoki samochodów sportowych) sztywność, waga. Ja mówię o serii S ( 500 000zł). O M nie wspominam, a o M9 nie marzę. 4.5ml zł. Warto wspomnieć z czego sà zrobione membrany. Z grafenu. Edytowano 5 listopada 2023 przez audiowit Odpisz, cytując
Rega Napisano 5 listopada 2023 Napisano 5 listopada 2023 (edytowany) 24 minuty temu, Artur Brol napisał: I na dodatek sztuka w tle. Tak, wisi tu kilka oryginalnych prac olejnych z lat 30 i 40 ubiegłego stulecia oraz jedna akwarela z 1942 roku. Poza tym mam córkę plastyczkę od której ostatnio dostałem ładny portret arabskiej księżniczki i nie mam gdzie powiesić. To kilka jej prac, w tym kopie Beksińskiego. Przepraszam za OT. Edytowano 5 listopada 2023 przez Rega 5 4 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 5 listopada 2023 Napisano 5 listopada 2023 (edytowany) Ma talent dziewczyna. 👍 27 minut temu, audiowit napisał: Seria S jest z aluminium. M również do modelu M9, który jest min z włókna węglowego ( tak jak monokoki samochodów sportowych) sztywność, waga. Ja mówię o serii S ( 500 000zł). O M nie wspominam, a o M9 nie marzę. 4.5ml zł. Warto wspomnieć z czego sà zrobione membrany. Z grafenu. Ten grafen, to nie przypadkiem, ten material w wydobyciu którego Polska miała być potentatem? Czy może coś gdzieś nie doczytałem. Aluminium przecież jest niezbyt drogim metalem, chyba również dość łatwym w obróbce. Skąd te ceny w takim razie? A nieważne, i tak to są produkty poza naszym zasięgiem. Edytowano 5 listopada 2023 przez Artur Brol Odpisz, cytując
audiowit Napisano 5 listopada 2023 Napisano 5 listopada 2023 Grafenu się nie wydobywa ehh... Rega, gratuluję potomstwa. Aluminium lotnicze jest też używane nie przez przypadek. To tak naprawdę duraluminium czyli stop kilku metali. Zwykłe Alu ulega utlenianiu. W dur też ale w sposób kontrolowany. Obudowa mojego pliniusa jest zbudowana z aluminium lotniczego. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 5 listopada 2023 Napisano 5 listopada 2023 28 minut temu, Rega napisał: To kilka jej prac, w tym kopie Beksińskiego. Uwielbiam Beksińskiego, ale to już wiesz😉 Ajjjj, ołówek tak nie odda jak prace Twojej córki. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 5 listopada 2023 Napisano 5 listopada 2023 Człowiek się uczy całe życie 🫡 Ale było coś z grafenem jakiś czas temu, czy to może o inny material chodziło. Juz podobno Amerykanie wykupili licencje na wydobycie, a czekaj to moze jakies lupki to byly czy coś takiego? Nie mogę sobie przypomnieć. A skąd bierze się grafen? Odpisz, cytując
Amarok Napisano 5 listopada 2023 Napisano 5 listopada 2023 4 minuty temu, Artur Brol napisał: A skąd bierze się grafen? Z grafitu. 1 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 5 listopada 2023 Napisano 5 listopada 2023 (edytowany) O, muszę przeprosić za moją niewiedze czy ignorancje w tym temacie, ale co to grafit też nie wiem. Albo nie pamiętam. Co się do tego samego w zasadzie sprowadza😔 Edytowano 5 listopada 2023 przez Artur Brol Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 5 listopada 2023 Napisano 5 listopada 2023 Nie, nie narażał bym się na wyśmianie dla jaj.😏 Jasne ze mogłem zerknąć w necie I napisać że, tak żartuję. To by jednak nie uczciwe było. 1 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 5 listopada 2023 Napisano 5 listopada 2023 Czyli zlot w Holandii. Czeka mnie zakup barku i jego uzupełnienie? Dobrze rozumiem? 😄 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 6 listopada 2023 Napisano 6 listopada 2023 Pamiętaj że w Holandii też mieszka kilku klubowiczów a i loty z Polski też nie są drogie..... 😂 1 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 6 listopada 2023 Napisano 6 listopada 2023 Widzę, że się niezła impreza szykuje 😁 Odpisz, cytując
Rega Napisano 6 listopada 2023 Napisano 6 listopada 2023 A Adi myslał , że kupując TAKIE kolumny, to nie będzie chętnych do obejrzenia i posłuchania? Proponuję aby barek nie był za słabo zaopatrzony bo jeszcze na forum ,,obsmarują,,🤣. A i dzwięk z kolumn nie będzie miał już takiego znaczenia i będzie się podobał wszystkim. Odpisz, cytując
misiekx Napisano 6 listopada 2023 Napisano 6 listopada 2023 Dokładnie, czym obficiej zaopatrzony barek, tym kolumny będą piękniej grać. A jak w barku pustki to obsmarują jak po weselu 😂 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 6 listopada 2023 Napisano 6 listopada 2023 52 minuty temu, misiekx napisał: Dokładnie, czym obficiej zaopatrzony barek, tym kolumny będą piękniej grać. Myślę, że nie tylko kolumny 🤭 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts