Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Obecny system 9.11.2023r :  
stereo-Tidal:  Lumin D3, Hegel H190, Audiovector QR5 
Kino domowe-Netflix : Onkyo 969 + kolumny Mission  do Surround + sufitowe CELO5, centralny JAMO100 + Qr5 oczywiście jako fronty  HT ... (wywaliłem subwoofer żeby mi nie zaburzał i kolidował dzwiękowo z Qr5 i estetycznie.., )  :)  

Teraz jestem naprawdę bardzo zadowolony z  obecnej konfiguracji. 

Dokupiłem  ostatnio kable Ricable Magnus Speaker MKII do głośników frontowych  a jako interconector XLR zakupiłem NEOTECH 1220 z wtyczkami też tej firmy. Bardzo czysto i dynamicznie gra teraz całość.
Miłego wieczoru. :) 

Fotka z dziś:
aaaaaa2.jpg.26d3a32cf7693059e7839fe1e3c23612.jpg

Edytowano przez Marek333
Napisano (edytowany)
38 minut temu, PanKlor napisał:

Kreatywne ustawienie głośnika centralnego ;)

Hi hi, bardzo kreatywne bo nigdzie mi nie wchodzi, pod TV za mała wysokość a i tak oglądam Netflixa szczątkowo w stosunku do słuchania z Titala więc nie boli mnie to jakoś specjalnie.

6 godzin temu, Dedal napisał:

Hegel + Audiovectory no,no

A bawiłeś się z wysunięciem tych kolumn ?

I z ciekawości wepchnąć coś tłumiącego w ten prawy róg, nie wiem jak lewy . Pzdr 

Nie wiem czy to dobrze te ho ho  :)   ale gra bardzo  dynamicznie i z oddechem nareszcie i bez pogłosu zupełnie ... tym razem (QR5)  Nawet nie potrzeba wygłuszeń. Stopki i kabel spowodowały dokłądny bez bez echa oprócz oczywiście dobrze dobranego modelu wielkościowego kolumn.

7 godzin temu, AudioTube napisał:

Gratki👍
Gratuluję sobie kolejnego zadowolonego kolegi.

U mnie łysina w świetle także lśni😃

Na podłodze to dechy? Czy inny materiał?

A dzięki, dzięki :) 

No cóż nasze łysiny lśnią jak lampy w Twoim avatarze :)  Mają moc ! ;) 
Parkiet połysk egzotyk chyba KayaKuku - zapytałem żony i jakoś tak to nazywa się o ile nie przekręciłem, ale mamy go z 12 lat i nadal bardzo ładnie wygląda - w rzyczwistości jest o kilka tonów ciemniejszy jak ciemna, mocna herbata odcień. 

Edytowano przez Marek333
Napisano
8 godzin temu, AudioTube napisał:

Gratki👍
Gratuluję sobie kolejnego zadowolonego kolegi.

Tylko na jak długo? Bo przecież nie od dzisiaj wiadomo, że w audio słuchanie muzyki to aspekt wtórny, najważniejsze są zmiany, zmiany i jeszcze raz zmiany :) 

Napisano

Mój kolega zmieniał już 5 razy kolumny dla siebie. Nic w tym dziwnego. 

1 godzinę temu, MMarek napisał:

Bo przecież nie od dzisiaj wiadomo, że w audio słuchanie muzyki to aspekt wtórny, najważniejsze są zmiany, zmiany i jeszcze raz zmiany :)

Zarabia na życie jako projektant, konstruktor między innymi kolumn. Malutkich, wielgaśnych, no różnistych. Każdy model inny, a ich było już może nawet grubo ponad setka. Nie wiem, a może i więcej. 

I jak my Maluczcy audiofile mamy tego nie robić/zmiany, skoro nawet on nie potrafi na dobre być zadowolonym. 

Napisano (edytowany)
3 minuty temu, Artur Brol napisał:

To co na zdjęciu, utalentowany Cambridge  cxc v2 cd transport.

Po coaxialu ?

Pewno Melodika 😉

Pokaż "dupkę" tego DACa, czy różni się od ver.3 KTE 

Edytowano przez DiBatonio
Napisano (edytowany)

Już pokazuję 🫡

A nie, nie Melodika 

20231111_220620.jpg

1 godzinę temu, Wing0 napisał:

Za ile udało się wyrwać? To dość droga i u nas mało dostępna zabawka. Fajny jest też ich DAC z oddzielonym zasilaniem ale ceny są grubaśne...

Udało się, czy tak jest, to się okaże po teście 🥲

Za 2070 euro z przesyłką. 

Z małym ale - napisał że jak nowy wygląda, a przy rozpakowaniu od razu mi się dwie rysy w oczy rzuciły, na górnej płycie.  No ale trudno, pozatym jest ok.

Jak by ktoś był zainteresowany.y, Denafrips ma za 1690 Pontiusa w ofercie. Nie wiem dlaczego ale może jakaś obniżka. Wczoraj czy przed wczoraj mi napisali. Kurcze minuty po tym jak się na Holo zdecydowałem.

Cóż jako człowiek honoru nie mogłem z Holo zrezygnować.  A kusiło mnie.

20231111_221740.jpg

1 godzinę temu, AudioTube napisał:

@Artur Brol gratuluję en blij met jou😃

Daj następnym razem lepszą fotkę. Kupujemy/podziwiamy oczami. Podejdź, wypełnij kadr tym Holo, jakaś roślinka czy na pierwszy plan te Gato postaw😊 

Bedankt.

Co mogłem zrobić. 

20231111_222118.jpg

20231111_222109.jpg

20231111_222031.jpg

Edytowano przez Artur Brol
Napisano
Dnia 9.11.2023 o 01:34, Marek333 napisał:

Obecny system 9.11.2023r :  
stereo-Tidal:  Lumin D3, Hegel H190, Audiovector QR5 
Kino domowe-Netflix : Onkyo 969 + kolumny Mission  do Surround + sufitowe CELO5, centralny JAMO100 + Qr5 oczywiście jako fronty  HT ... (wywaliłem subwoofer żeby mi nie zaburzał i kolidował dzwiękowo z Qr5 i estetycznie.., )  :)  

Teraz jestem naprawdę bardzo zadowolony z  obecnej konfiguracji. 

Dokupiłem  ostatnio kable Ricable Magnus Speaker MKII do głośników frontowych  a jako interconector XLR zakupiłem NEOTECH 1220 z wtyczkami też tej firmy. Bardzo czysto i dynamicznie gra teraz całość.
Miłego wieczoru. :) 

Fotka z dziś:
aaaaaa2.jpg.26d3a32cf7693059e7839fe1e3c23612.jpg

Czyli z Qr5 strzał w 10? Nie śledziłem już dalej wątku ( zakladając, że ja zawsze mam rację ;)

Dnia 11.11.2023 o 22:09, Artur Brol napisał:

Już pokazuję 🫡

A nie, nie Melodika 

20231111_220620.jpg

Udało się, czy tak jest, to się okaże po teście 🥲

Za 2070 euro z przesyłką. 

Z małym ale - napisał że jak nowy wygląda, a przy rozpakowaniu od razu mi się dwie rysy w oczy rzuciły, na górnej płycie.  No ale trudno, pozatym jest ok.

Jak by ktoś był zainteresowany.y, Denafrips ma za 1690 Pontiusa w ofercie. Nie wiem dlaczego ale może jakaś obniżka. Wczoraj czy przed wczoraj mi napisali. Kurcze minuty po tym jak się na Holo zdecydowałem.

Cóż jako człowiek honoru nie mogłem z Holo zrezygnować.  A kusiło mnie.

20231111_221740.jpg

Bedankt.

Co mogłem zrobić. 

20231111_222118.jpg

20231111_222109.jpg

20231111_222031.jpg

Tył 3 nie różni się od 1.

Żeby poznać możliwości Holo trzeba spełnić pewne warunki. Ale dobrze, że kupiłeś Holo, a nie Denafprisa

Gato dobrze wygląda i to jego główny atut.

Dnia 11.11.2023 o 21:20, DiBatonio napisał:

Naprawdę "kupujemy" oczami?

Myślałem, że brzmienie ważniejsze. 

😉

Oczywiście, że brzmienie. Oczami to najlepiej się przed kolegami wypada ;)

Dnia 11.11.2023 o 21:16, AudioTube napisał:

@Artur Brol gratuluję en blij met jou😃

Daj następnym razem lepszą fotkę. Kupujemy/podziwiamy oczami. Podejdź, wypełnij kadr tym Holo, jakaś roślinka czy na pierwszy plan te Gato postaw😊 

Artur rzeczywiście powinien popracować trochę nad kadrowaniem i światłem, bo w sumie atrakcyjne wzorniczo urządzenia wyglądają mało estetycznie.

A jako przerywnik dla domowego audio, najbardziej chyba popularne woły robocze zaraz po Yamaha ns10. G 1030.

20231106_201108.jpg