Karol64208 Napisano 30 listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 listopada 2023 1 minutę temu, DiBatonio napisał: Nic bardziej błędnego, czasem wystarczy zwykle umeblowanie, ale kwiatkami, dywanem, czy gruba zasłona nie osiągniesz efektu, jak za pomocą konkretnych ustrojów akustycznych. skoro tak uważasz 🤔nie będę się spierać, ale czytaj to poniżej 10 minut temu, Karol64208 napisał: Takie poprawki wymagają raczej słabe jakości kolumny, lub źle dobrany sprzęt. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 30 listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 listopada 2023 1 godzinę temu, Karol64208 napisał: Takie poprawki wymagają raczej słabe jakości kolumny, lub źle dobrany sprzęt. Powiem grzecznie NIEPRAWDA! 1 godzinę temu, Karol64208 napisał: skoro tak uważasz 🤔nie będę się spierać, ale czytaj to poniżej Raczej przeczytaj powyżej 🤭 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 30 listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 listopada 2023 16 minut temu, Karol64208 napisał: Wszystkie materiały dopuszczone do budowy pomieszczeń mieszkalnych są atestowany pod kątem akustyki /tłumienności/,porowatości, itd. nie jestem budowlańcem, ale były takie normy wprowadzane w latach 70/80. Tak szczególnie , "Wielka płyta " 🤨 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 30 listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 listopada 2023 (edytowany) @DiBatonio sorrki, ale twoje argumenty są dość skromne. Nie oceniaj tylko po swoim sprzęcie i pomiarach wykonanych za pomocą telefonu, bo to mało profesjonalne i śmieszne. 2 minuty temu, Dedal napisał: Tak szczególnie , "Wielka płyta " 🤨 pisałem, beton itd, jak wielka płyta to beton, czy nie mam racji🤔 Edytowano 30 listopada 2023 przez Karol64208 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 30 listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 listopada 2023 17 minut temu, DiBatonio napisał: Moje monitory mogą zwstydzic niejedne podłogówki Jeśli można zapytać. Jakie to monitory? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 30 listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 listopada 2023 1 minutę temu, Karol64208 napisał: sorrki, ale twoje argumenty są dość skromne. Nie oceniaj tylko po swoim sprzęcie i pomiarach wykonanych za pomocą telefonu, bo to mało profesjonalne i śmieszne. Sorry, ale to Ty zatrzymałeś się w latach 80' nie wiem, czy ze sprzętem, ale z mentalnością i podejściem do audio na pewno. Każdy kto przerabiał akustykę w pomieszczeniu odsłuchowym to wie, może to jeszcze przed Tobą. Masz internety i wujka Google, poczytaj o akustyce i ustawieniu kolumn, czy adaptacji pomieszczeń pod audio. Przed chwilą, MMarek napisał: Jeśli można zapytać. Jakie to monitory? Nic szczególnego 🙂 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 30 listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 listopada 2023 1 minutę temu, DiBatonio napisał: Nic szczególnego 🙂 Śmiało, z pewnością są znakomite. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 30 listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 listopada 2023 Tak z ciekawosci, jesli sprzet stoi i gra. Bardzo przyjemnie gra, nie produkuje dziwnych i nieporzadanych dzwiekow. Czy wciaz takie pomieszczenie wymaga jakiejkolwiek ingerencji , jesli chodzi o akustyke? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 30 listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 listopada 2023 2 minuty temu, DiBatonio napisał: Masz internety i wujka Google, dodaj Yt, usiądę i będę 😂 że taka wiedza mnie ominęła. Napisze raz jeszcze, żeby powiedzieć cokolwiek o akustyce pomieszczenia należy go osłuchać kilkoma systemami jeżeli nie dysponujesz profesjonalnym sprzętem do analizy akustyki pomieszczenia, a i tak się wykonuje się różne próby z różnym sprzętem akustycznym dla osłuchania pomieszczenia, to robi się dodatkowo pod gatunek muzyki czy przeznaczenia . Wtedy można wnioski wyciągnąć i ewentualnie zmieniać akustykę pomieszczenia, sali, itd.. Przestańcie cytować Yt czy Wiki ni autoryzowaną. 3 minuty temu, Artur Brol napisał: Czy wciaz takie pomieszczenie wymaga jakiejkolwiek ingerencji , jesli chodzi o akustyke? moim zdanie nie, ale zapytaj innych na pewno poznasz różne opinie😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 30 listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 listopada 2023 8 minut temu, Artur Brol napisał: Tak z ciekawosci, jesli sprzet stoi i gra. Bardzo przyjemnie gra, nie produkuje dziwnych i nieporzadanych dzwiekow. Czy wciaz takie pomieszczenie wymaga jakiejkolwiek ingerencji , jesli chodzi o akustyke? Może i nie wymaga. Jednak po zrobieniu porządnie akustyki przez specjalistę można się zdziwić jak dużo brakowało do dobrego brzmienia wcześniej 😉 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 30 listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 listopada 2023 21 minut temu, Karol64208 napisał: dodaj Yt, usiądę i będę 😂 że taka wiedza mnie ominęła. To nie ten adres, ale jest tu na forum kilka osób, co wyciagaja wnioski z prezentacji YT. Swoją drogą są tu wątki o akustyce. 23 minuty temu, Karol64208 napisał: Napisze raz jeszcze, żeby powiedzieć cokolwiek o akustyce pomieszczenia należy go osłuchać kilkoma systemami jeżeli nie dysponujesz profesjonalnym sprzętem do analizy akustyki pomieszczenia, a i tak się wykonuje się różne próby z różnym sprzętem akustycznym dla osłuchania pomieszczenia, to robi się dodatkowo pod gatunek muzyki czy przeznaczenia . Wtedy można wnioski wyciągnąć i ewentualnie zmieniać akustykę pomieszczenia, sali, itd.. Widzisz nie do końca, bo jak wjedzie do Ciebie branża z pomiarami, to nie każą Ci zmieniać sprzętów, pomieszczenia i pokoje mają to do siebie, że ich wymiary definiują mody tych pomieszczeń nie trzeba przewalać sprzętami, żeby to ogarnąć. Do wyliczenia modów danego pomieszczenia są kalkulatory, albo jak wiesz jak to kartka papieru i ołówek. Jak zagra dobrze w zrobionej akustyce jeden zestaw, to zagra dobrze każdy następny. Doszlifować można też innymi sposobami, czy elementami nie chce wchodzić w te rejony. Ty naprawde myślisz, że ja składałem sobie system oczami i na podstawie filmików z YT? 😆 Naprawdę myślisz, że nie słyszałem różnych systemów, o niektórych to możesz pomarzyć, bo tylko z obrazków takie znasz. Jedna osoba z tego forum była u mnie, u siebie też ma ogarniętą akustykę, zapytaj Michała @Mikelas76 na PW. Nie będę też udowadniać Tobie zdjęciami, nie mam parcia na chwalenie się, nie wypisuje w stopce co u mnie z czym jak jest połączone, ja nie z tych. Ale twoje wywody są raczej na poziomie nawet nie podstaw akustyki, tylko onanizmu sprzętowego. 29 minut temu, muzofan napisał: Może i nie wymaga. Jednak po zrobieniu porządnie akustyki przez specjalistę można się zdziwić jak dużo brakowało do dobrego brzmienia wcześniej Można bardzo bardzo, niekoniecznie też przy pomocy specjalisty, ale to prawda. 37 minut temu, Karol64208 napisał: Przestańcie cytować Yt czy Wiki ni autoryzowaną. Kto tutaj cytuje Wiki i YT? Od akustyki to masz książki i konkretne tematy, czy wypracowania, nie mówię o forach. Poszukaj tutaj, też znajdziesz jest wątek w którym udziela się branża, Bartek Chojnacki. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 30 listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 listopada 2023 @DiBatonio 12m2. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 30 listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 listopada 2023 48 minut temu, MMarek napisał: Śmiało, z pewnością są znakomite. Nie nie są znakomite są fajne i ałdiofilne 😉 Gra cały system i pomieszczenie, które koreluje z klumnami, przecież to wiesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 30 listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 listopada 2023 48 minut temu, MMarek napisał: Śmiało, z pewnością są znakomite. Jakieś Proacze za kilka tyś $, w sumie dla niektórych dwie tygodniówki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 30 listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 listopada 2023 1 minutę temu, Adi777 napisał: @DiBatonio 12m2. To będziesz leczył mody pokoju korekcją DSP 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 30 listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 listopada 2023 19 minut temu, DiBatonio napisał: pokoje mają to do siebie, że ich wymiary definiują mody tych pomieszczeń nie trzeba przewalać sprzętami, żeby to ogarnąć. podaj mi tylko wartość dla jakiej są liczone, ile W / m2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 30 listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 listopada 2023 2 minuty temu, DiBatonio napisał: To będziesz leczył mody pokoju korekcją DSP 😉 Co będzie, to się okaże. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 30 listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 listopada 2023 (edytowany) 29 minut temu, DiBatonio napisał: Naprawdę myślisz, że nie słyszałem różnych systemów, o niektórych to możesz pomarzyć, bo tylko z obrazków takie znasz. ok, jesteś jasnowidzem😏, podaj wartość "W" Wat. Edytowano 30 listopada 2023 przez Karol64208 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 30 listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 listopada 2023 1 godzinę temu, DiBatonio napisał: wysokotonowy, Coaxial. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 30 listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 listopada 2023 (edytowany) Dla ciśnienia akustycznego nawet w m³. Policz sobie dowolnych wymiarów pokój np. kwadrat 12m2, prostokąt 12m², czy będą się rozkładać w ten sam sposób, zrób sobie to samo dla większych pomieszczeń. 2 minuty temu, Adi777 napisał: Coaxial. Czyli szerokopasmowy? 2 minuty temu, Karol64208 napisał: ok, jesteś jasnowidzem😏, poda wartość "W" Wat. Nie jestem jasnowidzem. Natomiast Twoje opowieści są jakieś dziwne, poszukaj wątków o akustyce. 8 minut temu, soberowy napisał: Jakieś Proacze za kilka tyś $, w sumie dla niektórych dwie tygodniówki Dla Adiego chyba 🙂 Edytowano 30 listopada 2023 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 30 listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 listopada 2023 13 minut temu, DiBatonio napisał: Czyli szerokopasmowy? Tak. Być może, poczekam na pomiary. Fajnie, że basstrapów nie potrzebuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 30 listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 listopada 2023 (edytowany) 28 minut temu, DiBatonio napisał: Nie nie są znakomite są fajne i ałdiofilne 😉 Gra cały system i pomieszczenie, które koreluje z klumnami, przecież to wiesz. Już wiem, ale nie powiem Ale jaja, miałem te lub bardzo podobne do Twoich jednocześnie z B&W 705 Signature. Muszę przyznać, że doskonałe kolumny. Korzystając z pomocy Wojtka @lpomis wybrałem Bowersy, uwzględniając moje preferencje dźwiękowe. Pojedynek był bardzo wyrównany. Sprawozdanie Wojtka jest na forum. Edytowano 30 listopada 2023 przez MMarek 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 30 listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 listopada 2023 To jaki następny ruch ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 30 listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 listopada 2023 1 minutę temu, Dedal napisał: To jaki następny ruch ? Tylko do przodu 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 30 listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 listopada 2023 Czasami tak nam się tylko wydaje 😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts