Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Romek, bo pozbylem się kwadry e83cc z UR CDE i czuję sie smutno :)

Z tymi tfk, siemens, BB, tez tr?eba uwazać i nie ulegac stereotypom. Lampa gra tak jak uklad pozwoli. Pozatym lampa lampie nierowna. Dobierajac 88 do Graffa wyrzucilem TFK ze srebrnymi pinami na rzecz zlotych. Roznica w dźwieku duża.

Napisano

Aha, jeszcze jedna wazna sprawa, w Graaf GM50B KAŻDA lampa ma autobias. Dlatego mowię, że Graaf modelem 50B dal szansę takim laikom jak ja.

A a'propos pochopnego pozbywaniu się to mnie nie szkoda, bo mam dzieki tej kwadrze jeden z najlepszych pre Luxa. Myslę, ze warto było ;)

Napisano

Mhmmmm 😜 ale stoi obok może jutro wepnę, ważne żeby nie wypiąć :). 

Witek ładny ten Graff bez pokrywki. Front na dobrej focie całkiem ładnie wygląda już mniej niż Taga 😆

Napisano

Ty zrozumiesz o co kaman z tym Graafem. A ludzie chinczyki kupują...

Oprócz kwestii ideologicznych sa jeszcze estetyczno, ekonomiczno, techniczne. Nie jestem w stanie tego zrozumieć... choc jest kilka chinczykow udanych i koreanczykow. Ale oczywiscie kupuja te nieudane....

Tomek, teraz wszystko mozna ludziom wcisnać jeśli jest ladnie zapakowane i rozreklamowane.

Napisano
17 minut temu, audiowit napisał:

Rozumiem, ze nadruki biale, tylko na zdjeciu wyszly zołte?

Białe, tylko trochę zabrudzone.Mam jeszcze takie, ale na razie tylko cztery. Mój ,,człowiek w Danii,, obiecał mi jeszcze dwie do kolekcji.

inline (24).jpg

Napisano (edytowany)

A teraz niespodzianka.

PegasoP50AFront.jpg

Wprawne oko wychwyci pewne podobienstwo ;)

Powiem wiecej. Z tyłu kropka w kropkę. Ale juz bez bajerow, w srodku ... sami zobaczcie. I jedyne 26kzł ;). A porownujac z Graafem...

Jedyne co mi się podoba to regulacja glosnosci cyfrowa w biednym bracie? :) Chyba wolę od Alpsa.

I teraz spróbujcie byc laikami w audio i kupować nowe produkty....

8 minut temu, Rega napisał:

Białe, tylko trochę zabrudzone.Mam jeszcze takie, ale na razie tylko cztery. Mój ,,człowiek w Danii,, obiecał mi jeszcze dwie do kolekcji.

inline (24).jpg

Smooth plated. Pomierzyłeś?

Edytowano przez audiowit
Napisano

Ostatnio trafiły do mnie odpowiedniki ECC81 i ECC82. Ja nie uzywam. Pewnie wystawie w dziale giełda. Militarne JAN prawdziwe NOS czyli nieużywane. A GE używane kilkanaście godzin. Nawet niewygrzane. 

IMG_20240525_204256.jpg

IMG_20240525_204506.jpg

IMG_20240525_204616.jpg

IMG_20240525_204647.jpg