Artur Brol Napisano 29 grudnia 2024 Napisano 29 grudnia 2024 36 minut temu, Mikelas76 napisał: Sa roznice. Ale tak male, ze tylko ci bogatsi moga sobie na to pozwolic. Cala reszta moze ratowac sie dopieszczaniem systemu i akustyki. Robi to Jacek, Maciej i robie to ja. Pewnie jeszcze kilku by sie znalazlo ktorych nie znam osobiscie. Nie wykluczam ze takie podrasowane systemy moga zagrac lepiej niz system bogatego snoba bez pojecia o swiecie audio. Kolega spod Poznania ma znajomego, ktory ma system za jakies 200 tysiecy na MCintoszach itp w betonowo-szklanym salonie. Wlasciciel slucha disco z pola, dj bobo itd. I nic tam nie gra. Ale wlasciciel nie ma nawet pojecia ze to kompletnie nie gra. Dal sie po prostu ostrzyc w salonie... Ale jest szczesliwy. I to jest najwazniejsze ze jest szczesliwy. Roznice ktore sa tak male, ze trzeba ich wyszukiwac, w sprzecie za nie wiem ile kasy, to sa zadne roznice. Tak jakby ich nie bylo. Niedawno przeczytalem na forum, ze ktos porownal sprzet DAgostino do MSB i sprzedal DAgostino, bo nie uslyszal niczego co by usprawiedliwialo zatrzymanie drozszego systemu. Jestem pewien ze gdyby sie odwazyl i sprawdzil cos tanszego , ten sam efekt by byl. Odpisz, cytując
audiowit Napisano 29 grudnia 2024 Napisano 29 grudnia 2024 Msb do D'agostino? Który był drozszy? I kto porownywał? Na jakich kolumnach, w jakich warunkach akustycznych? To twoj kumpel? Byles swiadkiem? Sluchaleś. Co Ci się nie podobało? Aaaaa czytałeś na forum :))) Odpisz, cytując
soberowy Napisano 29 grudnia 2024 Napisano 29 grudnia 2024 30 minut temu, audiowit napisał: Mnie się podoba to, że nie ma tam nienaprawialnych chińskich śmieci. Wypowiadasz się jako serwisant sprzętu hi fi? Zaciekawiła mnie Twoja wypowiedź, więc zapytam @elektron6 czy zgadza się z powyższym stwierdzeniem? 1 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 29 grudnia 2024 Napisano 29 grudnia 2024 (edytowany) @audiowit Tak nawet zdjęcia systemu były. Przed zmianą i po. Kolumny jakie byly to nie jest istotne. Tak, czytałem na forum. Możliwe że na odwrót to miało być, jedyne co o tych markach wiem, to to że są cholernie drogie. Dziwne zachowanie, czyli jak tylko coś się nie zgadza z przyjętymi przekonaniami, w tym przypadku Twoimi, to nie może być prawda? Bo tak ta odpowiedź zrozumiałem. Mylę sie😆 Edytowano 29 grudnia 2024 przez Artur Brol Odpisz, cytując
audiowit Napisano 29 grudnia 2024 Napisano 29 grudnia 2024 Tak... To byleś swiadkiem i twoj kumpel? Czyli było na odwrót? Mhm... Artur, mam wrażenie, ze wogóle malo rozumiesz. 8 minut temu, soberowy napisał: Wypowiadasz się jako serwisant sprzętu hi fi? Zaciekawiła mnie Twoja wypowiedź, więc zapytam @elektron6 czy zgadza się z powyższym stwierdzeniem? A Tomek nim jest? Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 29 grudnia 2024 Napisano 29 grudnia 2024 Nie, to Ty chcesz by tak wyglądało że mało rozumiem. Na odwrót, chodziło o sprzęt i dobrze o tym wiesz. Wyraźnie pisze ze przeczytałem... Skąd Ci się wzięło że byłem świadkiem, kolega, że ja słuchałem? W kilku pierwszych słowach, można wyczytać że PRZECZYTALEM. Problemy ze zrozumieniem slowa pisanego, czy chęć zrobienia że mnie idiote?😁 Odpisz, cytując
soberowy Napisano 29 grudnia 2024 Napisano 29 grudnia 2024 Na forum wykazuje się sporą wiedzą w tym zakresie, naprawiał jakieś "graty" forumowiczom, także i mi więc w mojej ocenie tak. 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 29 grudnia 2024 Napisano 29 grudnia 2024 (edytowany) 1 godzinę temu, Artur Brol napisał: Roznice ktore sa tak male, ze trzeba ich wyszukiwac, w sprzecie za nie wiem ile kasy, to sa zadne roznice. Być może te różnice robią się rzeczywiście tak małe na pewnym poziomie. Nie wiem, nigdy się tam nie wdrapałem - za wysokie progi. W moim przypadku były one zwykle dość znaczne. W szczególności pomiędzy dwoma ostatnimi wzmacniaczami. Kolega, który mnie kiedyś odwiedził (nie audiofil) zapytał mnie wręcz, czy zmieniłem kolumny. A tymczasem było to przejście z czystego trana w klasie AB na hybrydę o 2.5 razy większym poborze mocy na biegu jałowym. W obydwu przypadkach mosfetowe końcówki mocy, ale inne pre i wyższy prąd spoczynkowy dały w rezultacie dźwięk o zupełnie innym charakterze. Edytowano 29 grudnia 2024 przez Rafał S 1 Odpisz, cytując
audiowit Napisano 29 grudnia 2024 Napisano 29 grudnia 2024 6 minut temu, soberowy napisał: Na forum wykazuje się sporą wiedzą w tym zakresie, naprawiał jakieś "graty" forumowiczom, także i mi więc w mojej ocenie tak. Oczywiście. I ma szeroką wiedzę. Tobie naprawiał? 1 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 29 grudnia 2024 Napisano 29 grudnia 2024 (edytowany) @Rafał SJa się nawet nie mam zamiaru nigdzie wdrapywać. Nie przesłuchałem tyłu wzmakow co tutaj niektorzy, poszedłem inna drogą. Kilka ale o różnej wartości. Cambridge CXA81 Gato Audio DIA250s Gato Audio Amp150 Gold Note IS1000 Różnice tak znikome że nawet nie potrafię z całą pewnością stwierdzić, że były. Edytowano 29 grudnia 2024 przez Artur Brol Odpisz, cytując
audiowit Napisano 29 grudnia 2024 Napisano 29 grudnia 2024 Moja Pani z warzywniaka potwierdzi, ze jem najlepszą marchewke w PL. 1 Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 29 grudnia 2024 Napisano 29 grudnia 2024 (edytowany) 10 minut temu, Rafał S napisał: A tymczasem było to przejście z czystego trana w klasie AB na hybrydę o 2.5 razy większym poborze mocy na biegu jałowym. Spróbuj pobawić się głośnością sygnału który wchodzi do nich. Mi wychodzi ze spora część różnic w charakterze dźwięku wynika z czułości wejscia i zgrania do tego na dacu. Na tym samym są czasem drastyczne, po dopasowaniu już mniejsze... Edytowano 29 grudnia 2024 przez marcinmarcin 3 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 29 grudnia 2024 Napisano 29 grudnia 2024 22 minuty temu, marcinmarcin napisał: Spróbuj pobawić się głośnością sygnału który wchodzi do nich. Niestety, nie mam regulacji głośności w daku. Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 29 grudnia 2024 Napisano 29 grudnia 2024 (edytowany) 2 godziny temu, Rafał S napisał: Niestety, nie mam regulacji głośności w daku. Ja też 😉 Edytowano 29 grudnia 2024 przez marcinmarcin Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 29 grudnia 2024 Napisano 29 grudnia 2024 Tak sobie śledzę wątek od jakiegoś czasu przed "aferą stopkową"kolegi @DiBatonio i nie po raz pierwszy mam wrażenie,że przydałoby się,by jakiś forumowy psycholog bądż psychiatra się ujawnił . Wielu kolegów tutaj to-czytając wpisy-dojrzali faceci ,a poziom dyskusji pasuje często do przedszkolnej piaskownicy . Żeby kolega @Rafał S usuwał ze swojej stopki okablowanie ,z powodu niewybrednych komentarzy na forum ,było nie było,audio ,to chyba nie jest normalne . Podobnie jak podgryzanie kogoś ,kto gra na 10m/sam gram na 20 ,żeby nie było,że nożyce.../. Są też koledzy ,którzy wciąż podkreślają ,że "na tym forum" to nie ma partnerów do rozmowy ,ze względu na braki umysłowe lub sprzętowe ,albo te i te. Skoro tak,to nic nie stoi na przeszkodzie ,by kontaktować się na pw,lub w inny sposób i tam w atmosferze wzajemnej adoracji rozmawiać o swoich systemach z pominięciem forumowych parweniuszy. Z drugiej strony ,trudno zrozumieć,że komuś wadzą czyjeś kable ,bezpieczniki,podstawki ,czy inne utensylia . Cóż ,pewne rzeczy same się nie zmienią jeśli my ich nie zmienimy . Pozdrawiam 5 1 Odpisz, cytując
audiowit Napisano 29 grudnia 2024 Napisano 29 grudnia 2024 Miejmy nadzieję, ze pojawi się dziś coś z prawdziwego zdażenia w tym watku, a nie kolejne 4 strony o rozważaniu dużo, niedużo, drogo, tanio i czy w stopce powinny byc przewody czy też nie. Odpisz, cytując
rajdek Napisano 29 grudnia 2024 Napisano 29 grudnia 2024 Mój system został wzbogacony o nowe grube twarde audiofilskie meble. Powinienem dodać je do stopki ? 4 2 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 29 grudnia 2024 Napisano 29 grudnia 2024 Ślicznie, ale przewieś te hexagony gdziekolwiek indziej. One w tym miejscu nic nie dają. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 29 grudnia 2024 Napisano 29 grudnia 2024 19 minut temu, Kraft napisał: Ślicznie, ale przewieś te hexagony gdziekolwiek indziej. One w tym miejscu nic nie dają. Ale wyglądają bardzo ładnie. Czasem to ma większy wpływ na odbiór muzyki niż akustyka 🙂. Ps. Kiedy temat o pomiarach? 2 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 29 grudnia 2024 Napisano 29 grudnia 2024 3 minuty temu, KrólKiczu napisał: Ale wyglądają bardzo ładnie. Czasem to ma większy wpływ na odbiór muzyki niż akustyka 🙂. Ps. Kiedy temat o pomiarach? Ja się z moimi wyrobię może na połowę stycznia. Ale możecie zacząć beze mnie. 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 29 grudnia 2024 Napisano 29 grudnia 2024 40 minut temu, rajdek napisał: Mój system został wzbogacony o nowe grube twarde audiofilskie meble. Powinienem dodać je do stopki ? Jasne!😀. W tym ustawieniu z pewnością mają wpływ na brzmienie systemu Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 29 grudnia 2024 Napisano 29 grudnia 2024 Z całym szacunkiem , ale pitolicie Panowie od dwóch dni o stopkach i kto ma większego, a mnie w międzyczasie taki w czerwonej czapce przytargał cóś takiego ; P.S. Jak wychodził to coś wspomniał , że fakturka za wózek widłowy i dźwig przyjdzie pocztą. Nie rozumiem o co mu chodziło .... 2 9 Odpisz, cytując
audiowit Napisano 29 grudnia 2024 Napisano 29 grudnia 2024 No i wreszcie coś wartego naszego czasu. Gratulacje. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 29 grudnia 2024 Napisano 29 grudnia 2024 A tu audiofilskie zasilanie , które wydziergałem na szybko 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts