Nie wszystko wiedzący Napisano Piątek o 12:41 Udostępnij Napisano Piątek o 12:41 W zasadzie to dyskusji ale nie o gustach bo każdy ma inne. Mnie opisy brzmienia kogoś zupełnie nie interesują. Nie czytam takich rzeczy bo mam inne gusta i inny punkt odniesienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano Piątek o 12:49 Udostępnij Napisano Piątek o 12:49 5 minut temu, Nie wszystko wiedzący napisał: dyskusji Zatem najlepiej i najkorzystniej gdybyś napisał konkretnie o co chodzi. Tutaj każdy żyje w świecie swoich myśli i potrzeba konkretu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano Piątek o 16:26 Udostępnij Napisano Piątek o 16:26 Dnia 1.02.2025 o 01:24, DiBatonio napisał: Dlatego uważam, że bezpieczniej jest wziąć ten komplet, który można obciążyć do 54kg, przy wadze Twoich kolumn 29,8kg będzie O.K. trochę ponad środek ich zakresu obciążenia. No i wziąłem Gaia II. Jak dla mnie warte każdej złotówki. Dnia 1.02.2025 o 15:29, DiBatonio napisał: Zapytaj kolegę @Chmarski, czy go zdołowałem kiedy zapytał o izolatory Isoacoustic Gaia? Nie zdołowałeś. Wziąłem wersję droższą bo troche mnie kusiła zmiana na cięższe Platinum+ Nine. Na szczęście okazało się, ze już ich nie ma Nie wiem czy od dawna jestem na forum, ale niedługo dwa lata miną. Kwestia interpretacji. P.S. Przy okazji, wypraszam sobie jakiekolwiek sugestie o wielokontach w moim przypadku. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Piątek o 16:37 Udostępnij Napisano Piątek o 16:37 8 minut temu, Chmarski napisał: No i wziąłem Gaia II. Jak dla mnie warte każdej złotówki. Nie zdołowałeś. Wziąłem wersję droższą bo troche mnie kusiła zmiana na cięższe Platinum+ Nine. Na szczęście okazało się, ze już ich nie ma Nie wiem czy od dawna jestem na forum, ale niedługo dwa lata miną. Kwestia interpretacji. P.S. Przy okazji, wypraszam sobie jakiekolwiek sugestie o wielokontach w moim przypadku. No i kolejna osoba zadowolona z propozycji, pięknie 👍 Co do wielokonta, to kieruj pretensje do kogoś innego, cofnij się do wcześniejszych wpisów i spójrz kto stawiał takie podejrzenia i komu. Bo to chyba do mnie te zarzuty były, albo co. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano Piątek o 16:49 Udostępnij Napisano Piątek o 16:49 (edytowany) 12 minut temu, DiBatonio napisał: No i kolejna osoba zadowolona z propozycji, pięknie 👍 Bardzo zadowolona. Bałem się, że na gresie i gumowych podstawkach pod kolumnami to nie będzie wielki efekt. Jestem pod wrażeniem. Chyba nawet większym niż miało to miejsce na odsłuchach na AVS. 12 minut temu, DiBatonio napisał: Co do wielokonta, to kieruj pretensje do kogoś innego, cofnij się do wcześniejszych wpisów i spójrz kto stawiał takie podejrzenia i komu. Bo to chyba do mnie te zarzuty były, albo co. Do wielokonta potrzeba przynajmniej dwóch kont, a padło to w kontekście Twojej mi pomocy. Nie wiem co Ty masz "za uszami" 😉, ale ja się od tego na wszelki wypadek odcinam 😀 Edytowano Piątek o 16:50 przez Chmarski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Piątek o 17:02 Udostępnij Napisano Piątek o 17:02 (edytowany) 23 minuty temu, Chmarski napisał: Nie wiem co Ty masz "za uszami" 😉, ale ja się od tego na wszelki wypadek odcinam 😀 Za uszami to najczęściej mam na tym forum jedynie to, że czasem, proponuję komuś akcesoria którzy inni wyśmiewają, komentują,, że to nie ma prawa działać etc. Uwiera to innych i się czepiają. A wtedy bywa różnie...🤭 W multikonta się nie bawię, bo to nie moja bajka, nicków też nie zmieniam. Ale tak to wyglądało ze strony piszącego, który pewno myślał, że sam ze sobą piszę z różnych kont, żeby samego siebie pochwalić i dowartościowywać. Miałkie to i słabe, chociaż takie zachowania być może ktoś zna z autopsji. 23 minuty temu, Chmarski napisał: Bardzo zadowolona. Bałem się, że na gresie i gumowych podstawkach pod kolumnami to nie będzie wielki efekt. Jestem pod wrażeniem. Chyba nawet większym niż miało to miejsce na odsłuchach na AVS. No i bardzo dobrze, że się sprawdziło i efekt lepszy... Isoacoustic w ofercie ma też absorbery drgań pod sprzęt, warto sprawdzić 😉 Edytowano Piątek o 17:13 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano wczoraj o 00:06 Udostępnij Napisano wczoraj o 00:06 Dostałem na testy ciekawy spdif Singxer su1 PC daje sygnał przez USB do Spdif i wychodzi dalej po hdmi do Daca Trochę trwało (30minut) zanim zatrybilo żeby dźwięk był filtrowany bez szumów przez ten przetwornik do wzmacniacza. Od pierwszych chwil jest inny charakter grania, więcej napisze jak go posłucham na kolumnach zamiast słuchawek. Z ciekawostek nie mam pojęcia czemu po wpieciu spdif kanały są odwrócone, czyli lewy to prawy kanał i odwrotnie, Narazie głupia prowizorka by zamienić kable rca we wzmaku... Więcej opiszę w najbliższym czasie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano wczoraj o 17:19 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:19 To proste. Zamiana kanału nastepuje przed wejsciem do kabla Hdmi. Standard hdmi w audio nie jest... standardem i rozni producenci roznie podlączają. W Matrixie spdif2 masz swith inwersji. Ps. Ciekawa platforma antywibracyjna 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts