Krzysztof29 #1551 Napisano 14 listopada Odświeżę kotleta.;D Nic bym nie zmienił - choć zmieniłem wiele - a w sumie to dodałem ... bo wszystko zostało ... stan na kwiecień tego roku i obecnie ... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Inferno #1552 Napisano 14 listopada Krzysztof sporo tego 😁 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krzysztof29 #1553 Napisano 14 listopada (edytowany) to 30% tego co posiadam ....... Ale jakoś z wiekiem ciągnie do "starego " - najmłodsze Tannoy'e - ok 25 lat , Acr RP 300 - ok 35 lat a Tandbergi - bagatela ok 45 ... Edytowano 14 listopada przez Krzysztof29 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rega #1554 Napisano 14 listopada Do tych kolumn Tandberga polecam TR2055. Mam, używam i uwazam że mało który wzmacniacz dorówna tej parze. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JohnDoe #1555 Napisano 14 listopada @Krzysztof29 łał! Super to wszystko wygląda, zwłaszcza te stare kolumny. Gratuluję całej kolekcji 🙂 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krzysztof29 #1556 Napisano 14 listopada 3 minuty temu, JohnDoe napisał: @Krzysztof29 łał! Super to wszystko wygląda, zwłaszcza te stare kolumny. Gratuluję całej kolekcji 🙂 T+A też już swoje lata mają - ok 25 - ale to gra ... najmłodsze ( 3 lata ) to Mangaty - niby daj radę ale ..... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MaGav #1557 Napisano 15 listopada (edytowany) Fajny wątek więc się przyłączę. Ładne zestawy niektórzy tu mają. Mój skromny poniżej: Sprzęt: Magnat MR780 + Magnat MCD750 + Klipsch RP600m. Muzyka: szeroki zakres z przewaga rocka (Jarocin, Woodstock, Polandrock) + pop + elektro itp. Miejsce odsłuchu: pokój do pracy. Edytowano 15 listopada przez MaGav Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wallace #1558 Napisano 15 listopada postaw wzmacniacz na odtwarzaczu, bo teraz ma za słabą wentylację Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #1559 Napisano 15 listopada To fakt. Odtwarzaczowi również powinno pomóc gdy będzie dociążony ciężarem wzmacniacza. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MaGav #1560 Napisano 15 listopada Racja. Przestawione. Kolumny też stoją inaczej, tak blisko postawiłem tylko do zdjęcia. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Repugnant #1561 Napisano 16 listopada kurcze fajne sprzety Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lysyrafal #1562 Napisano 18 listopada Dnia 15.11.2019 o 21:48, MobyDick napisał: Odtwarzaczowi również powinno pomóc gdy będzie dociążony ciężarem wzmacniacza. Mozna prosic o szersze wyjasnie dlaczego to pomaga? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #1563 Napisano 18 listopada Są nawet specjalne audiofilskie płyty dociskowe do odtwarzaczy CD. Generalnie takie dociążenie lepiej stabilizuje całą obudowę odtwarzacza , przez wprowadzenie naprężeń. Mniej wtedy rezonuje, co daje lepsze warunki do pracy lasera. Trzeba pamiętać ze odległości pomiędzy ścieżkami to tysięczne części milimetra. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zenobi #1564 Napisano 18 listopada I wzmacniacz na górze ma lepsze chłodzenie. Nie podgrzewa napędu od dołu. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #1565 Napisano 18 listopada To już sprawa dość podstawowa. Zbyt wielu ludzi to ignoruje. Wzmacniacze pracujące w klasie AB i A z zasady nie są przewidziane do tego aby coś na nich stawiać. Niektóre końcówki mocy bywają przewidziane do tego aby stały jedna na drugiej. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lysyrafal #1566 Napisano 18 listopada (edytowany) U mnie odtwarzacz cd i wzmacniacz stoja na osobnych polkach o podstawach o grubosci 4cm. Rezonanse i wibracje nigdy mnie spotkaly mimo malego pokoju. Z wentylacja tez nie mam problemu poniewaz przy projektowaniu tego elemetu mebla postanowilem, ze bedzie niezabudowany z tylu i widac tam po prostu gola sciane. Zrobilem tak pomimo to ze glebokosc tego mebla wynosi az 50cm. -wzmacniacz ma nad soba 15cm i po bokach po 12cm, -odtwarzacz cd nad soba 11cm i po bokach po 12cm. Edytowano 18 listopada przez lysyrafal Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #1567 Napisano 18 listopada W odtwarzaczu CD głównym źródłem wibracji jest sama wirująca płyta. Dopuszczalne bicie osiowe przewiduje rozmiar 200 ścieżek. Dlatego sporo zależy od wykonania konkretnego krążka CD. Nawiasem mówiąc tylko w sytuacji gdy sprzęty stoją na osobnych półkach, płyty dociskowe mają sens. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lysyrafal #1568 Napisano 19 listopada 21 godzin temu, MobyDick napisał: Nawiasem mówiąc tylko w sytuacji gdy sprzęty stoją na osobnych półkach, płyty dociskowe mają sens. Wezme to pod uwage przy ewentualnej wymianie mebli lub sprzetu. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach