Pawel Kloch Napisano 26 lipca 2021 Udostępnij Napisano 26 lipca 2021 Jestem wujkiem Karoliny Jastrzębskiej. Było jej bardzo miło jak się dowiedziała o opinii tomek4446. A nawiasem mówiąc jest to super dziewczyna i doskonała wokalistka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 26 lipca 2021 Udostępnij Napisano 26 lipca 2021 @Pawel Kloch miło poznać. Jak czytałeś moją recenzje z pierwszego dnia Pikniku , to zapewne wiesz już , że jestem szczery do bólu A więc , nie były to puste komplementy. Pani Karolina ma Swój styl i swobodę śpiewu , wokal nie jest wymuszony , piękna naturalna skala , bez sztucznie wyciąganych końcówek wyrazów , co często niestety spotykam u lansowanych przez media wokalistek. Do tego ta mandolina , rzadko wybierany przez młode osoby instrument. W drugim dniu Festiwalu dla mnie na scenie liczyły się tylko trzy osoby i wszystkie trzy to Panie. No może jeszcze " Babsztyl" coś pokazał nową płytą , choć część śpiewanych utworów znałem. A wracając do Pań, to była to Alicja Buncol , Karolina Jastrzębska i Agata Karczewska. Covery śpiewa się trudno , bo publiczność zwykle zna oryginał i porównuje. Te trzy Panie wykonały je po mistrzowsku. A teraz trochę prywaty Nigdzie nie znalazłem wzmianki ,czy Pani Karolina wydała płytę , a jak wydała , to od razu drugie pytanie ,gdzie można ją nabyć ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Kloch Napisano 26 lipca 2021 Udostępnij Napisano 26 lipca 2021 Płyty Karoliny można kupić pisząc wiadomość prywatną na stronie na Facebooku Karolina Jastrzębska https://www.facebook.com/KarolinaJastrzebskaMusic lub przez zespołową Stacja Folk https://www.facebook.com/stacjafolkfanpage. Bo w takiej sprzedaży oficjalnej to nie ma. Tylko tak lub po koncertach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 26 lipca 2021 Udostępnij Napisano 26 lipca 2021 Dziękuję za odpowiedź , nabędę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 27 lipca 2021 Udostępnij Napisano 27 lipca 2021 Napomniałem wcześniej o jazzowych koncertach plenerowych. Grał New Bone Longing i po koncercie też można było płytę pozyskać, nawet z dedykacją. To miłe jest jak artyści znajdują chwilę dla publiki 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 31 lipca 2021 Udostępnij Napisano 31 lipca 2021 Czas zacząć rozgrzewać uszy Jutro w zaprzyjaźnionym klubie koncert jednego z najbardziej znanych na świecie polskich wykonawców 🤘 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 31 lipca 2021 Udostępnij Napisano 31 lipca 2021 W tym roku skromnie festiwal XII RCK PRO JAZZ ale dla każdego coś miłego się znajdzie. Poza tym to do posłuchania na żywo jak leci poniżej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 31 lipca 2021 Udostępnij Napisano 31 lipca 2021 11 godzin temu, nowy78 napisał: Czas zacząć rozgrzewać uszy Jutro w zaprzyjaźnionym klubie koncert jednego z najbardziej znanych na świecie polskich wykonawców 🤘 Ja w tych gatunkach nie czuję się najlepiej bo nie znam totalnie ale miło mi się słucha Lipali. To jeszcze łapie się na Twoje klimaty i gatunki Piotrze? Przez słowa piosenki o falach i sztormie polubiłem i zacząłem słuchać. Fajnie grają jak na moje standardy muzycznej wrażliwości i chętnie wbiję się na koncert jak gdzieś w pobliżu będzie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 1 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2021 10 godzin temu, MariuszZ napisał: Ja w tych gatunkach nie czuję się najlepiej bo nie znam totalnie ale miło mi się słucha Lipali. To jeszcze łapie się na Twoje klimaty i gatunki Piotrze? Mariusz, ale ja słucham też inn muzyki, nie tylko totalnej rzeźni 😀 Na koncercie Lipali nawet kiedyś byłem. Niemniej jednak, bardziej preferuję ten drugi zespół Tomka Lipnickiego: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 1 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2021 25 minut temu, nowy78 napisał: Niemniej jednak, bardziej preferuję ten drugi zespół Tomka Lipnickiego: Kurcze... Fajne granie 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 26 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 października 2021 Dzisiaj w Katowicach można posłuchać Chopina... a dokładniej jego dzieł w wykonaniu zwycięzcy tegorocznego Konkursu Chopinowskiego Bruce’a (Xiaoyu) Liu oraz finalistki Koncert Evy Gevorgyan Kolejne 2 koncerty w Polsce to 29.10.2021 – Wrocław (NFM), a 30.10.2021 – Poznań (Aula Uniwersytetu). Koncert Bruce’a (Xiaoyu) Liu i Evy Gevorgyan w NOSPR Już dzisiaj, 26.10 o godz. 19.30 tryumfator XVIII Konkursu Chopinowskiego wystąpi w sali koncertowej NOSPR w Katowicach. Serdecznie zapraszamy na streaming z koncertu na kanale Chopin Institute na YouTube. W pierwszej części koncertu zabrzmią solowe dzieła Fryderyka Chopina w wykonaniu Evy Gevorgyan, w drugiej – Bruce (Xiaoyu) Liu zagra Koncert fortepianowy e-moll Fryderyka Chopina z towarzyszeniem NOSPR pod dyrekcją Victoriena Vanoostena. To pierwszy z koncertów w ramach światowego tournée laureatów XVIII Konkursu Chopinowskiego. W ciągu najbliższych 4 miesięcy Bruce (Xiaoyu) Liu wystąpi na 16 koncertach w prestiżowych salach koncertowych w Europie, Azji i obu Amerykach. W Polsce zagra jeszcze dwukrotnie – 29.10 w Narodowym Forum Muzyki we Wrocławiu oraz 30.10 w Auli Uniwersytetu w Poznaniu. Informacje o pozostałych koncertach znajdują się tutaj. Program Fryderyk Chopin Fantazja f-moll op. 49 Mazurki op. 17: nr 1 B-dur nr 2 e-moll nr 3 As-dur nr 4 a-moll Sonata fortepianowa b-moll op. 35 przerwa Koncert fortepianowy e-moll op. 11 Więcej na stroniehttps://chopin2020.pl/pl/news/article/500/światowe-tournée-zwycięzcy Tourne przez wiele krajów, a w Polsce po Katowicach jeszcze Wrocław i Poznań: Harmonogram trasy koncertowej zwycięzcy XVIII Konkursu Chopinowskiego – Bruce’a (Xiaoyu) Liu 26.10.2021 – Katowice (NOSPR), koncert z orkiestrą NOSPR pod dyrekcją Victoriena Vanoostena 29.10.2021 – Wrocław (NFM), koncert z NFM Filharmonią Wrocławską pod dyrekcją Andrew Littona 30.10.2021 – Poznań (Aula Uniwersytetu), koncert z Orkiestrą Filharmonii Poznańskiej pod dyrekcją Łukasza Borowicza 8.11.2021 – Tokio (NHK Hall) – koncert z orkiestrą NHK pod dyrekcją Taadaki Otaki 11.11.2021 – Tokio (Tokyo Opera City) – recital 14.11.2021 – Tel Aviv (Tel Aviv Opera Hall) – koncert z Orchestra Jerusalem pod dyrekcją Avnera Birona 15.11.2021 – Jerusalem (Jerusalem Theatre) – koncert z Orchestra Jerusalem pod dyrekcją Avnera Birona 27.11.2021 – Seul (Seoul Arts Center) – koncert z Seoul Philharmonic 5.12.2021 – Bruksela (Bozar) – recital 9.12.2021 – Buenos Aires (Teatro Colon) – recital 12.12.2021 – Rio de Janeiro (Sala Cecilia Meireles) – koncert z Brazylijską Orkiestrą Symfoniczną 14.12.2021 – Sao Paulo (Sala de Concertos) – recital 16.12.2021 – Brasilia (Teatro Poupex) – recital 19.01 – 3.02.2022 – tournée koncertowe w Japonii 21.02.2022 – Vancouver (Orpheum) – recital 28.02.2022 – Luksemburg (Chamber Hall of Philharmonie Luxemburg) – recital Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Sławski Napisano 26 października 2021 Udostępnij Napisano 26 października 2021 Na Youtube na kanale Instytutu Chopina leci na żywo. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 19 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2021 Prezenty zakupione! 😃🤘 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 24 lutego 2022 Udostępnij Napisano 24 lutego 2022 Jakby co to szukajcie mnie w sektorze pod samą sceną…;) 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 28 lutego 2022 Udostępnij Napisano 28 lutego 2022 Carlos Santana. Koncert w Dolinie Charlotty - 8 lipca 2016. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 28 lutego 2022 Udostępnij Napisano 28 lutego 2022 (edytowany) Dnia 24.02.2022 o 11:18, sonique napisał: Jakby co to szukajcie mnie w sektorze pod samą sceną…;) O widzisz, dzięki za info, to i ja się wybiorę w takim razie. Kraftwerk trzeba zobaczyć! Ale nie polecam w Charlottcie miejsc pod samą sceną zarówno ze względu na gorszy dźwięk jak i tłum zbierający się, tańczący pod sceną. Górna część sektora I albo sektor II to najlepsze doznania dla uszu - sprawdzone wielokrotnie Edytowano 28 lutego 2022 przez lpomis Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 1 marca 2022 Udostępnij Napisano 1 marca 2022 (edytowany) Dzięki za info odnośnie nagłośnienia. Będę w Dolinie po raz pierwszy. Mimo wszystko jednak nie wybieram się na koncert w celach odsłuchów iście audiofilskich a od znajomych wiem, że dźwięk nawet pod sceną jest i tak niezły. Kraftwerk to też efekty wizualne. Więc swoją obecnością w sektorze pod sceną balans pomiędzy torem usznym a ocznym ustawiłem na środku. Nie wziąłem pod uwagę jednak tańczących… Myślisz, że ich ruchy będą robotyczne? No bo chyba nie pogo? /Niezręcznie mi się pisze o koncercie w tych dniach…/ Edytowano 1 marca 2022 przez RoRo Odpowiadając na post porzednika nie ma potrzeby cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 1 marca 2022 Udostępnij Napisano 1 marca 2022 Ogólnie nagłośnienie w Charlottcie uważam za absolutne top jeśli chodzi o podobne imprezy. Ale sam obiekt ma też bardzo dużo do zaoferowania pod względem akustyki. W końcu to amfiteatr. A pod sceną, jak to pod sceną, na pewno będzie na co popatrzeć, Kraftwerk słynie ze świetnych efektów wizualnych na swoich koncertach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 4 marca 2022 Udostępnij Napisano 4 marca 2022 Pod sceną tak to wygląda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 4 marca 2022 Udostępnij Napisano 4 marca 2022 Wczoraj byłem na niezwykłym wydarzeniu w Teatrze Kamila Maćkowiaka Scena Monopolis . Paru facetów którzy na co dzień ze sobą nie grają , postanowiło zrobić rock operę . Tematem jest " Mistrz i Małgorzata " Bułhakowa. https://scenamonopolis.pl/wydarzenia/mistrz-i-malgorzata-rockowy-teatr/ Teatr mieści się w rewitalizowanym starym Polmosie , urok tego miejsca jest niezwykły , szczególnie wieczorem. Stare cegły, fabryczne okna , klimat " Ziemi Obiecanej " robi niesamowitą robotę. Na scenie zebrali się ; - Daniel Frątczak - muzyk bluesowy , rockowy - Jakub Weigel / Qbek / - muzyk , KAT , Harlem - Tomasz Struszczyk - muzyk , Turbo - Agnieszka Nastarowicz - śpiew - Normalsi : Piotr Pachulski ; Przemysław Wyrwas ; Adam Marszałkowski Powiem krótko , rewelacja. Począwszy od tekstów utworów po muzykę. Od ballad , przez rock do havy metalu , mamy wszystko. Przy okazji niezły masaż pleców , jak ktoś chce usłyszeć i poczuć co robi bas to ma okazję. Niesamowita gra świateł. Mam jednak jedno zastrzeżenie , i tu pytanie do @audiowit Witka. Nie wiem po cholerę ktoś zainstalował wśró naprawdę wielu kolorowych lamp , dwie lampy stroboskopowe. Białe pulsujące światło przeszkadzało w odbiorze. Na szczęście lampy uaktywniały się nie we wszystkich utworach. Podsumowując polecam i zapraszam do Łodzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 5 marca 2022 Udostępnij Napisano 5 marca 2022 i jeszcze dwa zdjątka , aplauz na stojąco i bisy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 14 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2022 (edytowany) W czerwcu Pat Metheny da w Polsce aż trzy koncerty. W Sopocie i dwa w Warszawie. Bilety jeszcze dostępne. Są to te same koncerty, które nie doszły do skutku w roku 2020. A potem zostały anulowane również w 2021 - z wiadomych powodów. Zakupiłem bilety w 2020 do Opery Leśnej i czekam… i czekam… Wszystko wskazuje na to, że się wreszcie doczekam. Pat za Wielką Wodę już dzisiaj rzadko się wybiera, więc tym większa gratka dla fanów jego wizji muzyki mieszkających na prawo od Atlantyku. No i młodzieniaszkiem Pat też już nie jest… speszmy się słuchać wielkich muzyków… Edytowano 14 kwietnia 2022 przez sonique Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 14 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2022 Takie tam regionalne plumkanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 25 maja 2022 Udostępnij Napisano 25 maja 2022 (edytowany) Tool - Praga - O2 Arena - 23.05.2022 Maynard i ekipa są w życiowej formie. Mimo, że siedziałem dość daleko (cena za lepsze miejsca była dla mnie nie do zaakceptowania) to doznania audiowizualne były nie z tej ziemi. Krótko - orgazm. Poniżej nagrany w całości utwór Pneuma, pochodzący z najnowszej płyty. Gdyby kogoś interesowało nagranie w lepszej jakości w formacie HDR to mogę udostępnić. Edytowano 25 maja 2022 przez lpomis 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 Wojtku, jak Ciebie jeszcze na świecie nie było, miałem okazję być w Pradze na koncercie słynnej węgierskiej grupy Omega . Mój tato pracował w polskiej firmie, która coś tam budowała koło Pragi, a ja w tym, czasie byłem u niego. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts