fabularasaAUDIO Napisano 16 października 2011 Udostępnij Napisano 16 października 2011 W nawiązaniu do:http://forum.audio.com.pl/Plyty-jakie-powi...cji-t26186.htmlCzęsto zdarza się tak, że na płycie nie ma wielu ciekawych utworów, ale za to są pojedyncze cukierki. Np.: James Last - Biscaya Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 17 października 2011 Udostępnij Napisano 17 października 2011 Tutaj będę "pisał" linkami:Ani DiFranco - ModulationCibelle - Flying HighChameleonViktoria Tolstoy - Upside OutCharlie Hunter - Percussion Shufflei jedna z moich najlepszych perełek, utwór, przy którym momentalnie dostaję gęsiej skóry na 10 cm i pocą mi się ręce i który ZAWSZE zabieram na Audio Show, choć album wydał mi się beznadziejny. PROSZĘ SŁUCHAĆ GŁOŚNO!! Joey Baron - Wide LoadŻyczę miłych wrażeńProfi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fabularasaAUDIO Napisano 17 października 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 października 2011 Z tym youtube to dobry pomysł Kilka moich propozycji z różnych gatunków:Marcus Miller - PantherTears For Fears - Women In ChainsLenny Kravitz - You Were In My HeartHans Zimmer - Leaving Wallbrook/On The RoadQuincy Jones - Soul Bossa Nova Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D-Art Napisano 15 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2013 Płyta "Amarok" Mike'a Oldfielda - oryginał.http://www.youtube.com/watch?v=vJjGTxoXtSIOgromna ilość instrumentów razem i osobno, dużo akustycznych gitar, które są wymagające dla sprzętu. Szalone skoki dynamiki, pasmo wykorzystane w całości albo i dalej , efekty, świetne krystaliczne brzmienie, znakomita techniczna realizacja płyty.Do zakupów nadaje się świetnie, obnaża wszystko do golasa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 15 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2013 No skoro cała płyta jest dobra (a jest!), to trzeba było napisać tu Ja z kolei zaproponuję inne klimaty: Terje Isungset - Fading SunMyślę, że poprawne odtworzenie tego utworu będzie sporym wyzwaniem dla niejednego zestawu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darecki234 Napisano 25 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2013 D-Art, skusiłeś mnie na "Amarok" Oldfielda Tylko powiedz, którą wersję masz? Zerkając szybko na allegro dostrzegłem zarówno oryginał z 1990, jak i remaster... A po ostatnich doświadczeniach z remasterem "Nevermind" Nirvany mam mieszane uczucia co do wszelakich typowych remasterów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 27 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2013 Trzeba szukać wydań typu XRCD, SHM-CD, MFSL 24k Gold... wtedy jest 99% gwarancji, że będzie dobrze Tylko te ceny... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert73 Napisano 30 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2013 http://www.youtube.com/watch?v=xz8LUPmEXDYMozna potestowac bas na tym utworze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek_ch Napisano 30 marca 2013 Udostępnij Napisano 30 marca 2013 Mój faworyt - Eric Clapton - płyta " Pilgrim" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 30 marca 2013 Udostępnij Napisano 30 marca 2013 Polecam utwór z płyty Stanisława Soyki - W Hołdzie Mistrzowi, tytuł : Jeszcze sen.Piękny klasyk w nowej odsłonie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 13 kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2013 Cytat peter gabriel - sledgehammer - bez dwóch zdań ilość detali i brzmienia wyciaga wszystko z audiohttp://www.youtube.com/watch?v=OJWJE0x7T4Q Nie jest zle, ale znam lepsze W sumie niezle sa plytku HDEND Audiophile Air.Skladanki najlepszych utworow. Niestety posiadam tylko jedna plyte, ale jest swietna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kostku Napisano 14 maja 2013 Udostępnij Napisano 14 maja 2013 Do testowania sprzętu audio polecam nową płytę Museo Rosenbach (wydaną jakiś miesiąc temu). Świetnie zrealizowane nagrania, brzmi soczyście. Nie ma zbyt wielu płyt, których realizacja by mnie w końcu nie zmęczyła, więc brawo dla Włochów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gunis Napisano 28 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2014 THX jak najbardziej nadaje się do testów. Z muzyki polecałbym np. nagrania Richarda Bony http://www.youtube.com/watch?v=s1-feHUng6c , Rippingtones, Spyro Gyra itp. tam płyty nagrywane są z dużą dawką pietyzmu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argue Napisano 18 lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 lutego 2014 http://thepir**************8280/Mar..._2011_-_%28MalePanowie i Panie polecam, przy utworach Thank To You, When Luther Play Blues, czy In The Arms Of An Angel dosłownie odpływam. Świetnie zrealizowane, wypaliłem sobie płytkę na CD i odpaliłem na moim zestawie. Cud miód i orzeszki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 marca 2014 Udostępnij Napisano 24 marca 2014 Kostku ... Chylę czoła, Museo Rosenbach pierwsza klasa materiał...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 7 maja 2014 Udostępnij Napisano 7 maja 2014 Miałem pożyczoną płytę MFSL, która jako album mnie nie urzekła za wyjątkiem jednego utworu. Ten z kolei rzucił mnie na kolana Louis Armstrong & Duke Ellington - Black And Tan Fantasy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M-Arya Napisano 19 lipca 2014 Udostępnij Napisano 19 lipca 2014 "Zooma" Johna Paula Jonesa: http://www.youtube.com/watch?v=puQj15x_jNU...be_gdata_player, Większość na gitarze basowej. I może to: http://www.youtube.com/watch?v=dBfbprawaFU...be_gdata_player. I był gdzieś chyba "Kashmir" z Plantem, Page'em i jakąś orkiestrą. "Immigrant Song";-) jak pęknie całe szkło w promieniu 10000 metrów jest gites;-) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panas Napisano 11 sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2015 Swego czasu klubowe audio testowaliśmy na Chemical Brothers - Bass Test w dobrym bitrate. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miwako Napisano 24 września 2015 Udostępnij Napisano 24 września 2015 Dla mnie tylko akustyka gitarowa np. Koncert unplugged hey Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinzp Napisano 19 października 2015 Udostępnij Napisano 19 października 2015 Utwory z płyty Rogera Watersa "Amused to Death" np.: The Ballad Of Bill Hubbard, Late Home Tonight Part I. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin B. Napisano 24 października 2015 Udostępnij Napisano 24 października 2015 CześćPoprosił bym o podanie utworów do testowania basu, byle nie w wydaniu instrumentów elektronicznych. Zależy mi na utworach gdzie "nakładają" się trzy (lub więcej) źródła dźwięku o niskiej częstotliwości np. kontrabas, gitara basowa, perkusja.P.S.Muszę podczas odsłuchu wycisnąć siódme poty ze wzmacniaczy, moich faworytów . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xetras Napisano 30 listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 listopada 2015 Dziewczyna szamana - Steczkowskiej Ta z 96 roku .Są tam kawałki gdzie jest i punktowy i długo wybrzmiewający bas z różnych źródeł.Grawitacja -chyba.Co prawda realizacyjnie ten CDek mocno techniczny, ale go lubię.PS. Rewelacyjne jest Disintegration (począwszy od Plainsong ! przez Lullaby, Fascination Street i pozostałe) The Cure.Również 4 wiolonczele czyli Apocalyptica, chociażby "Plays Metallica"PPS. Nie widzę sensu w takim podejściu jak w poście #22Intermodulacje, subharmoniczne też przecież istnieją - Nie da się wypreparować samego tego przedziału. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xetras Napisano 30 listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 listopada 2015 Cytat Poprosił bym o podanie utworów do testowania basu Samego doła nie da się słuchać.Wytrzymię co najwyżej 5-8 minut, nie dłużej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin B. Napisano 30 listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 listopada 2015 Cześćxetras bardzo dziękuję za podanie konkretnych przykładów, tak się składa, że oprócz zespołu Apocalyptica mam wszystko , a właściwie moja piękniejsza połowa ma. Jak to mówią najciemniej pod latarnią ...P.S.Jakoś trzeba sprawdzić ten sprzęt i imam się wszystkich sposobów aby w miarę moich możliwości zrobić to profesjonalnie. Wiadomo różne czynniki wpływają na efekt końcowy w postaci wydobywającej się muzyki z głośników, ale staram się wziąć i na to poprawkę i jakoś obiektywnie spojrzeć na całość. Nie jestem fanem wyeksponowanego basu, ale lubię bas sprężysty, dość mocny, pod kontrolą, który ładnie się komponuje ze średnicą i nie "zamazuje" jej przekazu.Serdecznie pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xetras Napisano 8 grudnia 2015 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2015 Cytat Cześć Nie jestem fanem wyeksponowanego basu, ale lubię bas sprężysty, dość mocny, pod konolą, który ładnie się komponuje ze średnicą i nie "zamazuje" jej przekazu.Serdecznie pozdrawiam. Polecam się.Przypomniało mi się, że przecież funk, reggae, dub, dubstep, rhythm'n'bass też mocno eksponują pulsację i bujaniebasowe.Ba!Bez tego bujania te gatunki mnóstwo tracą, ale trudno mi o konkretne przykłady dobrych rejestracji - za cienki jestem w tym temacie.Ale np. Bee Gees- Jive Talking z płyty "Main Course" bardzo nisko schodzi.Do wczesnej epoki disco trzeba by było się cofnąć.Spróbuj iść tymi skojarzeniami, począwszy od glam rocka z lat 73 -75- 78 do jakichś murzyńskich beatów.PS.Ta płyta - Apocalyptica plays Metallica zawiera ogólnie znane tematy, ale bardzo oryginalnie podane.Na Inquisition Symphony zaś z kolei było coś z repertuaru Faith No More Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts