Skocz do zawartości

Czego słuchasz??

karp

Recommended Posts

@soberowy Też się dziś przeniosłem do Australii.

Mahalia Barnes - "Ooh Yea!: The Betty Davis Songbook".

Córka Jimmy Barnesa (wokalisty między innymi Cold Chisel i Living Loud). Niedaleko pada jabłko... i tak dalej. Joe Bonamassa na jednej z gitar, produkcja Kevina Shirleya, Jimmy Barnes gościnne w przedostatnim numerze (ale mało go słychać). Ogólnie: funkujący soul z bluesrockowym brzmieniem i ekspresją. Szkoda, że mastering pod smartfony.

I spokojniejszy kawałek.

Edytowano przez Rafał S

3 godziny temu, Highlander_now napisał:

Keith Jarrett koncert w Paryżu.

Moja pierwsza płyta Keitha Jarretta. Bardzo dobry koncert i moim zdaniem miejscami mocno inny od pozostałych dokonań solo tego artysty. Ma to co lubię: stawia opór i nie daje się w pełni poznać a co za tym idzie - docenić - po pierwszych dwóch, trzech przesłuchaniach. Ja do tego koncertu musiałem dojrzeć, co zabrało mi kilka lat…

22 minuty temu, sonique napisał:

Moja pierwsza płyta Keitha Jarretta. Bardzo dobry koncert i moim zdaniem miejscami mocno inny od pozostałych dokonań solo tego artysty. Ma to co lubię: stawia opór i nie daje się w pełni poznać a co za tym idzie - docenić - po pierwszych dwóch, trzech przesłuchaniach. Ja do tego koncertu musiałem dojrzeć, co zabrało mi kilka lat…

Wspomniane pierwsze takty i moje zauroczenie barokiem spowodowały, że ten koncert pokochałem od razu.