Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Ale klasyki dzisiaj idą!!!

Dołączę, bo w jednym z poznańskich Empików doznałem szoku. Plyty wydane w 1991, 1992 i 1993!!!! Długo je badałem Discogsem i wyszło,  że tak - to plyty co mają ponad 30 lat, a i stan folii wskazywał na leciwy wiek opakowań .  Także takie oto 3 klasyki w świetnych wersjach, po 4 dychy za sztukę 😁

20250604_143505.jpg.30bf667090b89b6c60c48fb2097281a9.jpg

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, DiBatonio napisał:

"Wew" którym? 😉

W browarze. A z tej serii Columbia Jazz mieli jeszcze coś innego Di Meoli, Mahavishnu i Weather ale te akurat mam w kolekcji więc się nie przyglądałem. 

Edytowano przez fp74
Napisano (edytowany)

Zbliża się weekend, sobota z muzyką jak temperatura pozwoli 🤭.

Moje dylematy co wybrać AMJ, czy Marcus Miller? tym bardziej, że będzie też testowanie tweaków/dongli 😉

Najwyżej wjedzie jeszcze jakaś Bastarda Trio, tudzież coś z ostatnich propozycji.

Albo Naimowskie i japońskie perełki 🤭

IMG20250531165949_20250531174054.jpg

IMG20250531170217_20250531174054.jpg

Edytowano przez DiBatonio
Napisano

To dzisiaj ja zabawię się w kronikarza.... 55 lat temu ukazał się jeden z najważniejszych albumów rockowych ever. To dzięki tej płycie zgranej na kasecie od starszego kuzyna, mając 12 lat, poszedłem ścieżką klasyki rocka i mimo, iż dziś rzadko sięgam do  takiej muzyki, to właśnie ona ukształtowała mój gust i wrażliwość muzyczną .  A tu mam rocznicowe wydanie płyty z 1995...

20250605_204808.jpg.d5b52b71d16b44489562f38855d5470c.jpg

Napisano

Moje dylematy co wybrać AMJ, czy Marcus Miller?

"Sobremesa" AMJ, ale to

jak temperatura pozwoli 🤭.

bo to muzyka na piękny, sloneczy dzień. Uwielbiam tę płytę. Dla mnie trochę tak "od święta", ale dlatego, że ja jestem nieco skażony niedzielami Kydryńskiego.

Ale w sobotę M. Miller, i zaraz obok Manu Katche. 

Napisano
1 godzinę temu, Grzesiek202 napisał:

bo to muzyka na piękny, sloneczy dzień. Uwielbiam tę płytę. Dla mnie trochę tak "od święta", ale dlatego, że ja jestem nieco skażony niedzielami Kydryńskiego.

Ale w sobotę M. Miller, i zaraz obok Manu Katche. 

Też lubię, ale i tak u mnie numer jeden to „Upojenie” i „Farat”.

Jak jeszcze miałem tuner Denona słuchałem niedzielnej audycji „Siesta” Kydryńskiego o 15tej, czy nadal ta audycja jest nadawana?

Napisano
18 minut temu, DiBatonio napisał:

Jak jeszcze miałem tuner Denona słuchałem niedzielnej audycji „Siesta” Kydryńskiego o 15tej, czy nadal ta audycja jest nadawana?

Od rozpadu Trójki, już nie tam. Redaktor przeniósł się do radia "Nowy Świat". Teraz już nie słucham. Bo jak radio, to i fale, a nie internet. Ech, szkoda.