MarcKrawczyk Napisano wczoraj o 13:13 Napisano wczoraj o 13:13 Tego dnia, dawno, dawno temu w odległej galaktyce… 3 Odpisz, cytując
pairtick Napisano wczoraj o 13:59 Napisano wczoraj o 13:59 https://www.soundonsound.com/techniques/inside-track-black-sabbath-13 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano wczoraj o 14:06 Napisano wczoraj o 14:06 4 minuty temu, pairtick napisał: https://www.soundonsound.com/techniques/inside-track-black-sabbath-13 Zastanawiam się czasem, jaka byłaby 13-tka, gdyby zamiast zachowawczego Brada Wilka na garach zagrał tu Appice. I nie upieram się, że musiałby to być Vinny - chyba nawet wolałbym jego starszego brata. Odpisz, cytując
pairtick Napisano wczoraj o 14:32 Napisano wczoraj o 14:32 7 minut temu, Rafał S napisał: Zastanawiam się czasem, jaka byłaby 13-tka, gdyby zamiast zachowawczego Brada Wilka na garach zagrał tu Appice. I nie upieram się, że musiałby to być Vinny - chyba nawet wolałbym jego starszego brata. W 1998, w Spodku, bębnił Appice. Natomiast, jeżeli chodzi o '13', to Bill Ward powiedział, że nagra wszystko ale, ze względów zdrowotnych, nie pojedzie w trasę. No to go wyjebali - ta fotografia Black Sabbath, gdzie jest ich tylko trzech, to absolutna porażka, jaki dla mnie. Odpisz, cytując
Jacch Napisano wczoraj o 18:20 Napisano wczoraj o 18:20 Składak Tonpress 1987/4AD - na winylku Odpisz, cytując
PianoMan Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Płyta już kilka razy przesłuchana, awansowała do zamówienia CD. Album w starym stylu Grzesia, no i Dorota też robi klimat. Brawo! Dobrze, że nie ma żadnego nowatorstwa i eksperymentów. 4 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu (edytowany) O!!! Uwielbiam Turnaua. Dzięki za wiadomość, że wydał nową płytę. Najwyższy czas! Reklamują ją, że "po 11 latach od ostatniego albumu, światło dzienne ujrzy najnowsza płyta Grzegorza Turnaua nosząca enigmatyczny tytuł „Szósta godzina”." A "Bedford School"??? Edytowano 10 godzin temu przez Kraft Odpisz, cytując
sonique Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Dobra wiadomość! Między ciszą a ciszą wpadną czasem jakieś nowe nuty od subtelnego Krakusa. Popijając czasem jego białe winko Solaris, bądź co bądź wybitne, zastanawiałem się czy czymś mnie jeszcze kiedyś zaskoczy. Dzięki za info! Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu (edytowany) Mnie ostatnio udało się chyba w końcu odpowiednio przedstawić G.T. komuś, kto zawsze tę muzykę nazywał "zmanierowaną studencką poezją" (co samo w sobie dla mnie nie jest jakąś obelgą). A zacząłem od "Cafe Sułtan", czyli płyty dość nieoczywistej, bo nagrać - jednak, przesiąknięte humorem i frywolnością piosenki Starszych Panów, w tak piękny, poważny i nawet nostalgiczny sposób, to coś innego niż aranżować teksty M. Zabłockiego, J.K.Pawluśkiewicza, czy Grechuty, które już te cechy posiadają :). Moja ulubiona pieśń z "Cafe Sułtan". A cała płyta jest również bardzo przyzwoicie nagrana technicznie. Edytowano 9 godzin temu przez Grzesiek202 3 Odpisz, cytując
PianoMan Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 1 godzinę temu, Kraft napisał: O!!! Uwielbiam Turnaua. Dzięki za wiadomość, że wydał nową płytę. Najwyższy czas! Reklamują ją, że "po 11 latach od ostatniego albumu, światło dzienne ujrzy najnowsza płyta Grzegorza Turnaua nosząca enigmatyczny tytuł „Szósta godzina”." A "Bedford School"??? Żeby Tidal nie zaproponował to też bym nie wiedział. Strona internetowa od 2021 nie aktualizowana. Tylko Fejsbruk..., który nie wiadomo kto prowadzi, bo przecież nie sam Grzesiu! Na pewno ktoś z "firmy trzeciej" być może nawet nie bardzo wiedzący kto to jest Grzegorz Turnau. Czasami mam wrażenie, że artystom nie bardzo zależy na sprzedaży i promocji swoich dokonań. Ale jak zapytasz to "jak to jest źle!" - płyt nie opłaca się wydawać, strumyki mało płacą... Pliki na Tidalu i Qobuzie 24/88.2, ale kupić nigdzie nie można. Z drugiej zaś strony innych pseudoartystów mamy wszędzie... Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 40 minut temu, PianoMan napisał: Tylko Fejsbruk..., albo "śledź nas na Insta" i innego typu dziadostwo. Rozumiem Cię. Odpisz, cytując
sonique Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Płyta będzie z pewnością agresywnie promowana przez tutejszego rynkowego monopolistę, onegdaj firmę polską z wieloletnimi tradycjami, od połowy lat 90-tych zaś - będącą własnością niderlandzkiej spółki. Reasumując, o promocję się nie martwię. W przypadku produktów z tej półki, reklama usta-usta działa najlepiej… Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu W dzisiejszym kąciku historycznym dwie płyty, najpierw rok 1982 i jeden z topowych albumów synthpopowych „Quartet” zespołu Ultravox… Drugi to niesamowity debiut Bronski Beat i już czterdziestolatka „Age of Consent” … 1 1 Odpisz, cytując
Saimons69 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Foreigner - 4 - 4 album, na którym znajdziemy znany Juke box Hero. 3 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 1 minutę temu, Saimons69 napisał: Foreigner - 4 - 4 album, na którym znajdziemy znany Juke box Hero. Jak również "Urgent" i "Waiting for a Girl Like You". 1 Odpisz, cytując
Jacch Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu THIS MORTAL COIL Blood - na winylu 1 Odpisz, cytując
Bogusław 66 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu No! jak starocie to? ..... Odpisz, cytując
Jacch Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu A reszta wieczoru(?), raczej nocy przy: FLEETWOOD MAC – The Alternate Collection Trochę słuchania jest Odpisz, cytując
Recommended Posts