Rega Napisano 19 maja 2022 Udostępnij Napisano 19 maja 2022 Bez zbędnych słów. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 19 maja 2022 Udostępnij Napisano 19 maja 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, Rega napisał: Bez zbędnych słów. Twoja ulubiona? Z tej płyty pochodzi wspaniały To the Unknown Man… U mnie Rapsodies z Irene Papas. Taka dostojna… refleksyjna. Edytowano 19 maja 2022 przez sonique Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 19 maja 2022 Udostępnij Napisano 19 maja 2022 @sonique Ta jest moja średnio ulubioną. Ulubione bardzo mam trzy - Apocalypse des Animaux , Oceanic i Friend of Mr Cairo. Ale lubię większość twórczości Vangelisa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 19 maja 2022 Udostępnij Napisano 19 maja 2022 Dwa "Vangelisy", które bardzo lubię. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FromBorg Napisano 19 maja 2022 Udostępnij Napisano 19 maja 2022 Jest sporo wersji tej genialnej piosenki z fajna historią, ale ta konkretna najbardziej przypadła mi do gustu. Wole to wykonanie nawet od kultowego Wilsona Picketta ( chociaż ono tez jest niesamowite). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 19 maja 2022 Udostępnij Napisano 19 maja 2022 9 minut temu, Rega napisał: @sonique Ta jest moja średnio ulubioną. Ulubione bardzo mam trzy - Apocalypse des Animaux , Oceanic i Friend of Mr Cairo. Ale lubię większość twórczości Vangelisa. Spiral jest mało spójna. Słuchana w całości może zmęczyć zmianami klimatu. Vangelisa słucham od siódmej, a może nawet szóstej klasy szkoły podstawowej. Pomimo, iż dzisiaj gości u mnie już rzadko (pożeglowałem do innych krain), to jednak wciąż obdarzam go wyjątkową estymą, w zasadzie zarezerwowaną wyłącznie dla niego. Myślę, że to on jest dla mnie początkiem i końcem. To dzięki niemu zainteresowałem się muzyką przez duże „em”. To on zaprowadził mnie do jazzu, free jazzu, fusion, rocka progresywnego, muzyki poważnej, operowej, czy nawet punktualistycznej. Oczywiście zgrabnie wychodząc od swojego eksperymentowania w klimatach el muzyki, do której to wciąż mam ogromną słabość. A ulubiony okres twórczości? No oczywiście „Nemo Studios Era”… z Yamahą CS-80 w roli głównej… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 19 maja 2022 Udostępnij Napisano 19 maja 2022 32 minuty temu, Rega napisał: Apocalypse des Animaux , Klasa płytka. @Kraft The Four Horsemen spoczko, ale wolę R.I.P. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 20 maja 2022 Udostępnij Napisano 20 maja 2022 nowa płyta florence mnie nie powala, ale ten utwór jest bardzo spoko... i już niedługo koncert w w-wie... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 21 maja 2022 Udostępnij Napisano 21 maja 2022 Tak sobie właśnie przesłuchuję gościa https://tidal.com/album/96848527 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 21 maja 2022 Udostępnij Napisano 21 maja 2022 Niepowtarzalny zespół 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 21 maja 2022 Udostępnij Napisano 21 maja 2022 Dość dobrej jakości cover 11 minut temu, Adi777 napisał: Niepowtarzalny zespół 😀 W myslach czytasz? Właśnie miałem włączyć 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajto02 Napisano 21 maja 2022 Udostępnij Napisano 21 maja 2022 Mimo mojej wielkiej sympatii i niepodważalnego kunsztu K. Crimsona, jednak tym razem wybieram cover 🔥 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 22 maja 2022 Udostępnij Napisano 22 maja 2022 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 22 maja 2022 Udostępnij Napisano 22 maja 2022 Nie wiem jak tam u Was z tangiem ale warto sobie odświeżyć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 22 maja 2022 Udostępnij Napisano 22 maja 2022 (edytowany) Chyba jakiekolwiek opisy są zbędne. Edytowano 22 maja 2022 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 22 maja 2022 Udostępnij Napisano 22 maja 2022 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Nie wiem jak tam u Was z tangiem ale warto sobie odświeżyć Odświeżę sobie, ale nie tango, a tego Zimmera. Właściwie, to nie pamiętam nic, oprócz Chevaliers de Sangreal. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 22 maja 2022 Udostępnij Napisano 22 maja 2022 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 23 maja 2022 Udostępnij Napisano 23 maja 2022 Bardzo plastyczny utwór , i znowu udowodnienie , że facet wcale nie musi śpiewać falsetem jak w MTV 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 23 maja 2022 Udostępnij Napisano 23 maja 2022 Jeśli chodzi o męskie głosy to bardzo podoba mi się ten 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 maja 2022 Udostępnij Napisano 23 maja 2022 A u mnie różnie jest z męskimi wokalami. Wszystkie lubię tak samo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 23 maja 2022 Udostępnij Napisano 23 maja 2022 (edytowany) Ja tam lubię Thoma Yorka a to nowe Radiohead zajebiste, od 13 maja codziennie na głośnikach. Edytowano 23 maja 2022 przez tchocky 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 maja 2022 Udostępnij Napisano 23 maja 2022 Przed chwilą, tchocky napisał: a to nowe Radiohead zajebiste, Oj tak, zdecydowanie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 maja 2022 Udostępnij Napisano 23 maja 2022 23 minuty temu, PaVson napisał: Ten też fajny 😉 Zapomniałem jeszcze o Demisie Roussosie, oryginalny głos Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 24 maja 2022 Udostępnij Napisano 24 maja 2022 No ile można o tych męskich wokalach? A tu bardzo zwykła, ale piękna płyta… https://tidal.com/album/229395000 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 24 maja 2022 Udostępnij Napisano 24 maja 2022 bo damskie wokale , przynajmniej dzisiejsze klipy, mniej zajmują uwagę a bardziej ciało Tu się powtórzę, ale kawałek boski mimo, może dzięki wokalowi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts