Amarok Napisano 26 lipca 2022 Udostępnij Napisano 26 lipca 2022 1 godzinę temu, J4Z napisał: Jelonki też lubią. 🙂👍 Ale dziewczyna trochę strachliwa 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 27 lipca 2022 Udostępnij Napisano 27 lipca 2022 Boom Boom 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajto02 Napisano 27 lipca 2022 Udostępnij Napisano 27 lipca 2022 Kunszt nie do opisania, jedna z tych kilku płyt, które gdybym musiał wybrać, wziąłbym na bezludną wyspę. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 28 lipca 2022 Udostępnij Napisano 28 lipca 2022 (edytowany) Kiedyś dość fascynujący dla mnie zespół. Sporo wspomnień, najczęściej z jakiegoś lipcowego, lub sierpniowego wieczoru. Dobrze się tego słuchało nawet na miniwieży Sony :). Teraz słyszę, że naprawdę fajnie mieli nagrane te płyty. Niestety (?), nie mogę się przekonać do nowszych albumów. Edytowano 28 lipca 2022 przez Grzesiek202 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekPijowczyk Napisano 28 lipca 2022 Udostępnij Napisano 28 lipca 2022 A u mnie cos tak nostalgicznie Norah Jones- December Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 28 lipca 2022 Udostępnij Napisano 28 lipca 2022 4 godziny temu, Grzesiek202 napisał: Kiedyś dość fascynujący dla mnie zespół. Sporo wspomnień, najczęściej z jakiegoś lipcowego, lub sierpniowego wieczoru. Dobrze się tego słuchało nawet na miniwieży Sony :). Teraz słyszę, że naprawdę fajnie mieli nagrane te płyty. Niestety (?), nie mogę się przekonać do nowszych albumów. Zacząłem od Pablo Honey, gdy jeszcze mało kto ich słuchał. Natomiast po wydaniu OK Computer to już mało kto ich nie słuchał. Potem dokonali kolejnego zwrotu (KID A, Amnesiac), i kolejnego… (Hail To the Thief, In Rainbow), i jeszcze jednego (The King of Limbs, A Moon Shaped Pool). Muzyczne kameleony. Choć pewne elementy ich stylu obecne na każdej płycie. Moim zdaniem, po bliższym poznaniu, wszystkie płyty na podobnym, wysokim poziomie. Skuchy nie ma. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajto02 Napisano 28 lipca 2022 Udostępnij Napisano 28 lipca 2022 Tak sobie przyjemnie plumka wieczorem po cichu... 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 28 lipca 2022 Udostępnij Napisano 28 lipca 2022 (edytowany) 3 godziny temu, sonique napisał: Zacząłem od Pablo Honey, gdy jeszcze mało kto ich słuchał. Natomiast po wydaniu OK Computer to już mało kto ich nie słuchał. Potem dokonali kolejnego zwrotu (KID A, Amnesiac), i kolejnego… (Hail To the Thief, In Rainbow), i jeszcze jednego (The King of Limbs, A Moon Shaped Pool). Muzyczne kameleony. Choć pewne elementy ich stylu obecne na każdej płycie. Moim zdaniem, po bliższym poznaniu, wszystkie płyty na podobnym, wysokim poziomie. Skuchy nie ma. Ja od 25 lat śledzę ich dokonania, Ok Computer i Kid A to dla mnie perfekcyjne płyty 10/10. Edytowano 28 lipca 2022 przez tchocky 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 28 lipca 2022 Udostępnij Napisano 28 lipca 2022 1 godzinę temu, tchocky napisał: Ja od 25 lat śledzę ich dokonania, Ok Computer i Kid A to dla mnie perfekcyjne płyty 10/10. Łał. I to się nazywa być w temacie zespołu 😀. "Amnesiac" to dla mnie świetna płyta. Ja już nie jestem na bieżąco, ale: 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 28 lipca 2022 Udostępnij Napisano 28 lipca 2022 (edytowany) 5 godzin temu, sonique napisał: Natomiast po wydaniu OK Computer to już mało kto ich nie słuchał. Ja nie słuchałem. Żona trochę próbowała mnie w to wciągnąć, ale się nie dałem. 2 godziny temu, Pajto02 napisał: Tak sobie przyjemnie plumka wieczorem po cichu... Sowy White znakomicie plumka (jaka staranna artykulacja!), ale jak chce, to potrafi też wyciąć siarczystego bluesa czy pojechać jazzrockowo. Kawał gitarzysty i zawsze ma dobrych, choć niekoniecznie znanych, muzyków towarzyszących. Edytowano 28 lipca 2022 przez Rafał S 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 29 lipca 2022 Udostępnij Napisano 29 lipca 2022 Trochę "techno" na początek weekendu i wakacji 😉 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 30 lipca 2022 Udostępnij Napisano 30 lipca 2022 Dobre Polskie brzmienie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 30 lipca 2022 Udostępnij Napisano 30 lipca 2022 Nawet pogoda w łykend a Strachy na Lachy 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 30 lipca 2022 Udostępnij Napisano 30 lipca 2022 Zespół, w którym śpiewał kiedyś Grayson Capps. Korzenna muzyka na bazie bluesa, folku i country, w której słychać i Nowy Orlean i okoliczne luizjańskie bagna. Gościnnie John Mooney (producent albumu) grający solo slidem w przedostatnim numerze ("Bible"). 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 30 lipca 2022 Udostępnij Napisano 30 lipca 2022 Muza na wstecznym odtwarzana ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 30 lipca 2022 Udostępnij Napisano 30 lipca 2022 35 minut temu, gienas napisał: Muza na wstecznym odtwarzana ? Tak zwany Chillwave🙂 @J4Z Toro y Moi znasz? Jeśli nie to polecam zajebistą płytę z tego gatunku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 31 lipca 2022 Udostępnij Napisano 31 lipca 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajto02 Napisano 31 lipca 2022 Udostępnij Napisano 31 lipca 2022 Totalnie nie moje rewiry, ale kurczę wpadło w ucho. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 31 lipca 2022 Udostępnij Napisano 31 lipca 2022 A mi to wpadło , tym bardziej że ostatni tydzień spędziłem w Kołobrzegu gdzie równolegle odbywał się Sunrise 😊 niestety jestem już w innym miejscu w życiu ,ale przystanąłem bawiących się grupek posłuchać ,😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 31 lipca 2022 Udostępnij Napisano 31 lipca 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, J4Z napisał: Piękny wokal Przesluchalem, ze 3 kawałki normalnie, resztę w tle jak sprzątałem i się kręciłem. Musisz mi wybaczyć, ale mimo tego że czasem coś tam mną zabujało to średnio podeszła. Spoko, nic na siłę🙂 Ja gościa bardzo lubię Edytowano 31 lipca 2022 przez tchocky 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 1 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2022 Pamiątajmy. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 1 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2022 5 godzin temu, HQ150 napisał: Pamiątajmy. Pamiętamy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 1 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2022 (edytowany) Edytowano 1 sierpnia 2022 przez tchocky Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 1 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2022 Po Lao Che nie chciałem wstawiać ale już mogę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 2 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2022 Dnia 16.07.2022 o 19:14, Adi777 napisał: Prawdopodobnie mój number one w całym jazzie. Perełka. Cztery utwory, natchnione brzmienie, mistyczny klimat, bardzo rozbudowane instrumentarium, między innymi harfa, skrzypce, tambura, flet, saksofony. Bajka 😍 @sonique Polecam 😉 Trochę mi to zajęło ale już jestem gotowy aby coś napisać. I muszę Ci (znowu) przyznać rację: niezwykle dobra, ciekawa, i świetnie zagrana płyta. Dużo się dzieje i to w sposób, który bardzo lubię. Doceniam również koncepcję albumu - fajny pomysł. Płyta zdecydowanie ze mną zostaje. Dzięki! Odwdzięczę się. Słuchałem wczoraj. Dobry kawał jazzu, rok 1978, Jack DeJohnette - New Directions: 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts