MarekPijowczyk Napisano 19 września 2022 Udostępnij Napisano 19 września 2022 teraz akurat oglądam ceremonię pogrzebu królowej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 19 września 2022 Udostępnij Napisano 19 września 2022 A jakby tak połączyć Heya i Firebirds? Wyjdzie super popik ala lata 80te, wielce udana debiutancka płyta i nostalgia trzyma mocno…. pytanie co do cholery pani Joanna robiła i gdzie się ukryła od lat 90tych? Szkoda tak dobrego wokalu… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 19 września 2022 Udostępnij Napisano 19 września 2022 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 20 września 2022 Udostępnij Napisano 20 września 2022 Coś na czasie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 20 września 2022 Udostępnij Napisano 20 września 2022 Nowi kryminaliści… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 20 września 2022 Udostępnij Napisano 20 września 2022 (edytowany) Edytowano 20 września 2022 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 20 września 2022 Udostępnij Napisano 20 września 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 20 września 2022 Udostępnij Napisano 20 września 2022 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 20 września 2022 Udostępnij Napisano 20 września 2022 2 godziny temu, dorsz napisał: Leslie West - "Soundcheck" Obudziłeś we mnie wyrzuty sumienia. Bardzo lubię Leslie Westa, mam kilka płyt, w tym tę, ale jeszcze jej nie przesłuchałem. Gorzej - nawet nie odpakowałem z folii. Na mojej poprzedniej konfiguracji sprzętowej takie rzeczy kiepsko brzmiały, więc się nie spieszyłem. Trzeba to będzie nadrobić... Bo przecież, jak śpiewał niegdyś Jim Morrison: "West is the best". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekPijowczyk Napisano 21 września 2022 Udostępnij Napisano 21 września 2022 Wszyscy tutaj słuchają bardziej mocniejszych brzmień, a czy ktoś tutaj słucha muzyki elektronicznej ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 21 września 2022 Udostępnij Napisano 21 września 2022 4 godziny temu, MarekPijowczyk napisał: Wszyscy tutaj słuchają bardziej mocniejszych brzmień, a czy ktoś tutaj słucha muzyki elektronicznej ? Co najmniej kilka osób. Np. @Rega czy @sonique sięgają po klasykę gatunku (Vangelis itp.). A ja tymczasem organicznie. Błędowski-Winder Band z 2004 r. @dorsz - pewnie znasz? Mnie się podoba nawet bardziej niż późniejsza płyta "Extrim" reaktywowanego Krzaka. Tutaj mamy zrelaksowane granie ze świetnym groovem. W ogóle lubię słuchać Arka Skolika - w różnej stylistyce i składach. Moim zdaniem to jeden z lepszych krajowych bębniarzy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 21 września 2022 Udostępnij Napisano 21 września 2022 16 godzin temu, Rafał S napisał: Obudziłeś we mnie wyrzuty sumienia. Bardzo lubię Leslie Westa, mam kilka płyt, w tym tę, ale jeszcze jej nie przesłuchałem. Gorzej - nawet nie odpakowałem z folii. Ostatnia, więcej już nie nagra ☹️ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 21 września 2022 Udostępnij Napisano 21 września 2022 6 godzin temu, MarekPijowczyk napisał: Wszyscy tutaj słuchają bardziej mocniejszych brzmień, a czy ktoś tutaj słucha muzyki elektronicznej ? Trochę słucham i mam na półce np. Air Amon Tobin Aphex Twin Avalanches Boards of Canada Bjork Burial Daft Punk Dam Funk DJ Shadow DJ Sprinkles DJ Koze DJ Rashad Four Tet FKA Twigs Fennesz Flying Lotus Thundercat Toro Y Moi Gang Gang Dance Herbert Roisin Murphy Junior Boys James Blake Stereolab Broadcast Max Tundra Massive Attack M83 Squarepusher Leon Vynehall Luomo Fennesz Keith Fullerton Whitman Prefuse 73 Jessy Lanza Solex Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 21 września 2022 Udostępnij Napisano 21 września 2022 6 minut temu, tchocky napisał: Trochę słucham i mam na półce np. Parę rzeczy z tego znam. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 21 września 2022 Udostępnij Napisano 21 września 2022 (edytowany) No niektóre nazwy myślę dosyć znane🙂 To przy okazji polecam tę płytę Edytowano 21 września 2022 przez tchocky 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajto02 Napisano 21 września 2022 Udostępnij Napisano 21 września 2022 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 21 września 2022 Udostępnij Napisano 21 września 2022 2 godziny temu, dorsz napisał: Ostatnia, więcej już nie nagra ☹️ Niestety, stara gwardia się wykrusza. To i tak niezwykłe, że jego dwie ostatnie płyty powstały. Nastawiałem się, że już "Unusual Suspects" będzie zakończeniem kariery, kiedy Leslie chorował na cukrzycę i stracił nogę. A on jeszcze z tego publicznie żartował. Facet był niezwykły. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 21 września 2022 Udostępnij Napisano 21 września 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 21 września 2022 Udostępnij Napisano 21 września 2022 (edytowany) 5 godzin temu, Rafał S napisał: Co najmniej kilka osób. Np. @Rega czy @sonique sięgają po klasykę gatunku (Vangelis itp.). Żeby nie było, że z elektroniki to tylko Vangelis, podzielę się poniżej płytą, którą dzisiaj odgrzebałem po latach zapomnienia (choć paradoksalnie tak znana, że niemal komercyjna). A co do samego określenia „muzyka elektroniczna” czy bardziej trójkowo-kordowiczowo: „el muzyka”, to od zawsze mam z nim problem. Bo dla mnie to jednak dość wąski zbiór wykonawców, do których zaliczam Vangelisa, Schulze’a, Vollenweidera, Kitaro, Tomita…, z polskich Komendarka, Plucińskiego, Bilińskiego, Hertla… itp. Pozostali wykonawcy, w tym poniżsi Atoms for Piece to dla mnie jedynie muzyka grana na instrumentach elektronicznych i z właściwą muzyką elektroniczną niewiele mająca wspólnego. Co nie znaczy, że nie jest wartościowa. Edytowano 21 września 2022 przez sonique 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 21 września 2022 Udostępnij Napisano 21 września 2022 12 minut temu, sonique napisał: Pozostali wykonawcy, w tym poniżsi Atoms for Piece to dla mnie jedynie muzyka grana na instrumentach elektronicznych i z właściwą muzyką elektroniczną niewiele mająca wspólnego. Co nie znaczy, że nie jest wartościowa. Też wolę starszych artystów. Nie zapomniałeś o Tangerine Dream? 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 21 września 2022 Udostępnij Napisano 21 września 2022 10 minut temu, Adi777 napisał: Też wolę starszych artystów. Nie zapomniałeś o Tangerine Dream? 😉 Nie zapomniałem ale nigdy nie pojąłem ich fenomenu, więc po angielsku ominąłem. A tu masz! Pierwszy post i już! 😛 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 21 września 2022 Udostępnij Napisano 21 września 2022 Miałem okazję poznać osobiście Klausa Shulze. Miał jeden ze swoich domów niedaleko od miejsca gdzie mieszkałem i miałem firmę w Danii. Miasto Aarhus. Dom przy plaży. Ul Glentevej 7b. Szkoda, że już nie porozmawiamy.🙄. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 21 września 2022 Udostępnij Napisano 21 września 2022 Mam uczulenie na współczesną tzw. muzykę elektroniczną. 1663692514_ZCHMMs.mp4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 21 września 2022 Udostępnij Napisano 21 września 2022 Dlatego wolę muzyke elektroniczną , ALE jednak tę klasyczną.😋. Przy drugiej płycie JMJ moja córka zasypiała ze słuchawkami na uszach, mając niecałe dwa lata. Dawne czasy. Obecnie córka ma 39 lat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 21 września 2022 Udostępnij Napisano 21 września 2022 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts