MarcKrawczyk Napisano 29 września 2022 Udostępnij Napisano 29 września 2022 A u mnie dziś taki stary popik, jak ktoś pamięta Bronski Beat, to tu też śpiewa Jimmy Somerville… 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 29 września 2022 Udostępnij Napisano 29 września 2022 https://youtu.be/HgjLshrC_X0 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 29 września 2022 Udostępnij Napisano 29 września 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 29 września 2022 Udostępnij Napisano 29 września 2022 6 godzin temu, dorsz napisał: I dlatego preferuję własne zasoby na NAS. Też mam NAS-a z własną muzą, niemniej NAS by mi tego zespołu nie podsunął Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 29 września 2022 Udostępnij Napisano 29 września 2022 54 minuty temu, maxredaktor napisał: Też mam NAS-a z własną muzą, niemniej NAS by mi tego zespołu nie podsunął "502 Bad Gateway"? Też nie znam 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 29 września 2022 Udostępnij Napisano 29 września 2022 30 minut temu, dorsz napisał: "502 Bad Gateway"? Też nie znam 😉 Jest prawie tak dobry jak Delvon Lamarr Organ Trio. Choć nie tak dobry jak Lemmy i spółka 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 29 września 2022 Udostępnij Napisano 29 września 2022 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 29 września 2022 Udostępnij Napisano 29 września 2022 (edytowany) Dla zabicia czasu na szpitalnym wyrku. Edytowano 29 września 2022 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 30 września 2022 Udostępnij Napisano 30 września 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 30 września 2022 Udostępnij Napisano 30 września 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 30 września 2022 Udostępnij Napisano 30 września 2022 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciszyn11 Napisano 30 września 2022 Udostępnij Napisano 30 września 2022 świetnie nagrane Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 30 września 2022 Udostępnij Napisano 30 września 2022 Dnia 27.09.2022 o 11:57, Rafał S napisał: Z cyklu: cudze chwalicie... Marcin Wądołowski Trio - "Standards". Tytuł może być mylący. To nie jest grzeczne songbookowe plumkanie, tylko konkretny jazz. Moim zdaniem nie odstający poziomem od średniej ECM, a przy tym dość energetyczny. Piotr Lemańczyk to mój ulubiony krajowy kontrabasista - uważam, że gra w europejskiej lidze, bez żadnych kompleksów. Można to było trochę lepiej zmiksować (odsunąć gitarę od kontrabasu), ale poza tym dźwięk bez zarzutu. Kontrabas ładnie nagłośniony, co wcale nie jest regułą. @sonique - znasz? Jeśli nie, to na początek polecam Nardis. Przesłuchałem cztery razy w całości i kilka razy we fragmentach. Faktycznie bardzo dobre i dojrzałe granie. Nudy nie ma. Wiele kawałków robi wrażenie (Solar, Giant Steps, Hve You Met Miss Johnes) ale rzeczywiście Nardis się wyróżnia. Gitara i bas pierwszorzędne. Jedyny niewielki zarzut mogę mieć do samego nagrania. Na kolumnach daje jeszcze radę, ale przez słuchawki muzycy siedzą sobie na głowie. A przy trio aż się prosi o przestrzeń między instrumentami. Dodatkowo czuć studio i jego małą salkę. Jest trochę duszno i głucho. Choć może się to podobać - kwestia gustu. Ja preferuję nieco więcej magii w sposobie nagrania. Ogólnie jednak jest „w dechę”. Będę śledził poczynania Marcina Wądołowskiego. Dzięki Rafale za ciekawą rekomendację! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 30 września 2022 Udostępnij Napisano 30 września 2022 3 godziny temu, sonique napisał: Jedyny niewielki zarzut mogę mieć do samego nagrania. Na kolumnach daje jeszcze radę, ale przez słuchawki muzycy siedzą sobie na głowie. A przy trio aż się prosi o przestrzeń między instrumentami. Dokładnie tak samo uważam. Przede wszystkim odsunąć gitarę od kontrabasu. Szczególnie, że ten kontrabas potrafi zagrać dość wysoko, a gitara elektryczna zejść nisko. Akustyczne numery lepiej się bronią od strony sonicznej - gitara jakby się unosi nad basem, więc jest przynajmniej między nimi odległość w pionie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 1 października 2022 Udostępnij Napisano 1 października 2022 (edytowany) 7 godzin temu, Rafał S napisał: Dokładnie tak samo uważam. Przede wszystkim odsunąć gitarę od kontrabasu. Szczególnie, że ten kontrabas potrafi zagrać dość wysoko, a gitara elektryczna zejść nisko. Akustyczne numery lepiej się bronią od strony sonicznej - gitara jakby się unosi nad basem, więc jest przynajmniej między nimi odległość w pionie. Lepiej bym tego nie opisał. Konkludując, jeden z tych rzadkich przykładów gdzie pion sprawia, że nagranie wciąż trzyma poziom…;) Edytowano 1 października 2022 przez sonique 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 1 października 2022 Udostępnij Napisano 1 października 2022 1 godzinę temu, J4Z napisał: Wolę Seal 'a 😉 pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 1 października 2022 Udostępnij Napisano 1 października 2022 Do porannej kawki. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 1 października 2022 Udostępnij Napisano 1 października 2022 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 1 października 2022 Udostępnij Napisano 1 października 2022 Z wczorajszych Tidalowy nowości dwie zdecydowanie różne pozycje, ale obie "mnię się rzuciły na uszy" https://tidal.com/browse/album/249580029 oraz https://tidal.com/browse/album/249317321 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 1 października 2022 Udostępnij Napisano 1 października 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 1 października 2022 Udostępnij Napisano 1 października 2022 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts