Adi777 Napisano 11 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2023 Ambient, Drone, Electroacoustic, Nature Recordings, Lithuanian Folk Music, Post-Minimalism, Sutartinės. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 Slowdive znam tylko z "wiadomo jakiej płyty", a więc czas na kolejne. Zachęciła mnie recenzja Pablo na Pablo's Reviews. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 Trochę muzycznego sunshine w ten niesłoneczny dzień 💦 My World Fell Down pewnie zna większość. Utwór Glass strasznie mi się kojarzy z jakimś znanym utworem, ale nie pamiętam jakiego zespołu. Beatles? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 Dobrego starego analugu nagranego w lat 78/81😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 Nigdy nie byłem fanem rapu ani hip-hop. Jest jednak twórczość z tego gatunku która mnie porusza. Wyjątkiem jest dla mnie Kaliber 44. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 (edytowany) ' Edytowano 13 sierpnia 2023 przez Bebop Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 https://youtu.be/ApFkZo9K5MQ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 Naczelny redaktor ponoć już śpi. Więc pozwolę sobie przypomnieć całkiem fajny album punkowy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 14 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2023 8 godzin temu, Bebop napisał: Naczelny redaktor ponoć już śpi. Więc pozwolę sobie przypomnieć całkiem fajny album punkowy. 🤣 Dobra dobra 😛 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 14 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2023 Dnia 5.08.2023 o 17:18, Bebop napisał: Miłośnikom gatunku polecam sprawdzić "Trio 3CD's" na Discogs. Można kupić 3- płytowe wydania za śmieszne pieniądze >>> https://www.discogs.com/label/317389-Trio-3-CDs Jedno już mam 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 14 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2023 @sonique Wspomniałeś, że lubisz klarnet 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 14 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2023 18 godzin temu, Bebop napisał: całkiem fajny album punkowy. Co Ty na to? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 14 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2023 11 minut temu, Adi777 napisał: Co Ty na to? Ja na to jak na lato. Same punx legendy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 14 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2023 (edytowany) Czasem mylony z kompozycjami ojca i syna Strauss. Muzyka taneczna czyli dziś coś całkiem lekkiego. Emil Waldteufel na płycie wydanej przez szwedzkie EMI. Najbardziej znane utwory wykonuje Philharmonia Promenade Orchestra, London. Dyryguje Henry Krips. Bardzo ładne wykonania i nagranie z mocnymi "przytupami" orkiestry. Właśnie jak do tańca. Edytowano 14 sierpnia 2023 przez Highlander_now 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 14 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2023 Tak sobie słucham i myślę, że ten izraelsko-amerykański leader jazzowego składu perfekcyjnie władający kontrabasem i oud może się Grześkowi @Grzesiek202 spodobać. A może jeszcze komuś? Moje uszy sobie w każdym razie zaskarbił. Muzyka lekka i miła. Omer Avital - New Song 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 14 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2023 Takie letnie deptakowe z Międzyzdrojów (choć może trochę bardziej ambitne) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 14 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2023 @Adi777, jak Cię znam to już dawno śpisz… a że sen to zdrowie… to nie będę Ci żałował… śpij więc a ja tu po raz kolejny słucham sobie jednej z Twoich minionych „polecajek”. I nadziwić się nie mogę jak mnie nią wyczułeś… została moją najulubieńszą jazzową płytą. A klub ten nieliczny i hermetyczny. Jak na klubik „achów i ochów” przystało. Jest tu John Abercrombie „Timeless”, Pat Metheny „Bright Size Life”, Tomasz Stańko „Balladyna”, Jan Garbarek „Afric Pepperbird”, Dave Holland „Conference of Birds”, Julian Priester Pepo Mtoto „Love, Love”, Keith Jarrett „Nude Ants”, Terje Rypdal „What Comes After”, i kilku innych świrów, którzy ciągną za moje najwrażliwsze struny. Domyślasz się, jaką płytę teraz słucham? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 15 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2023 7 godzin temu, sonique napisał: Domyślasz się, jaką płytę teraz słucham? Szczerze? Mój mózg jeszcze śpi 😆, także naprawdę nie wiem, ale miło, że aż tak Ci się spodobała 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 15 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2023 (edytowany) 46 minut temu, Adi777 napisał: Szczerze? Mój mózg jeszcze śpi 😆, także naprawdę nie wiem, ale miło, że aż tak Ci się spodobała 🙂 Dawać, dawać Panowie tytuł, sam chętnie posłucham Edytowano 15 sierpnia 2023 przez MMarek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 15 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2023 10 godzin temu, sonique napisał: Pat Metheny „Bright Size Life” Nie wiem, czy Pat byłby szczęśliwy z Twojego wyboru tak wczesnej płyty. To tak, jakbyś zanegował blisko pół wieku jego rozwoju artystycznego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 15 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2023 Dziś sięgam poza barok, do renesansu. Giovanni Pierluigi da Palestrina i The Song of Songs. Zbiór 29 pieśni. Wszystkie śpiewane a cappella. Wprowadzają niesamowity spokój, jak chyba żadna muzyka. Wydanie czechosłowackie z piękną w swej prostocie okładką. Ciekawostką jest to, że jest to nagranie i sama płyta w systemie SQ - kwadrofoniczna. Próbkę tej muzyki, konkretnie pierwszy utwór można wysłuchać z YT. Pocałuj mnie. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 15 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2023 (edytowany) 3 godziny temu, Adi777 napisał: Szczerze? Mój mózg jeszcze śpi 😆, także naprawdę nie wiem, ale miło, że aż tak Ci się spodobała 🙂 Wczoraj wrzuciłem ją po wielu miesiącach niesłuchania. Po raz kolejny stwierdzam, że to muzyka idealnie dopasowana do moich obecnych zainteresowań. No i jest tam też oczywiście zjawiskowy klarnet (basowy)… 1 godzinę temu, Rafał S napisał: Nie wiem, czy Pat byłby szczęśliwy z Twojego wyboru tak wczesnej płyty. To tak, jakbyś zanegował blisko pół wieku jego rozwoju artystycznego. Sorry Pat… ale Twoja pierwsza moją pierwszą…;) Lubię też wiele innych, np. nie wiem czy nie na równi „Watercolors”… - a fuj, jaki brzydki ten amerykański angielski dla oka… przecież brytyjskie „Watercolours” wyglądałoby dużo ładniej i wyszukanie…;) 3 godziny temu, MMarek napisał: Dawać, dawać Panowie tytuł, sam chętnie posłucham Mam nadzieję, że Ci się spodoba. Na Twoich B&W powinien zabrzmieć piękny bas, taki jak lubię…;) Edytowano 15 sierpnia 2023 przez sonique 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 15 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2023 (edytowany) PS. Te Audio Physic brzmią tak fajnie, że moja frekwencja zaglądnięć na forum drastycznie spadła…;) Edytowano 15 sierpnia 2023 przez sonique 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 15 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2023 33 minuty temu, Fandiscopolo napisał: Odpoczynek po sniadaniu Po śniadaniu? Nie za późno na śniadanie? 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts