Grzesiek202 Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 Mamy piękny koniec lata. Nieprawdaż? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 (edytowany) DM czy Sixth June? DM czy She Past Away? (nie wiem czy tylko ja, ale wyraźnie słyszę w tym drugim utworze inspiracje z Enjoy the Silence DM) Znacie jakichś innych wykonawców czerpiących z DM? Zdaję sobie sprawę, że to nie barok. Wrażliwe uszy proszę o wybaczenie. .................................................................................................................................................................................................................... 5 godzin temu, Fafniak napisał: 5 godzin temu, Highlander_now napisał: Metal brzmi dla mnie sztampowo, bo z racji bycia metalem musi taki być. To jest po prostu nieprawda. Myślę że podstawą jest raczej to( w kontekście mocniejszej muzyki) Metal w moim odczuciu ma wiele wspólnego z muzyką klasyczną - która też bywa "mocna". Solówki na skrzypcach w klasycznej czy na gitarach w metalu czasem brzmią bardzo podobnie. Edytowano 20 sierpnia 2023 przez Bebop 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 @Bebop ta Eleni to faktycznie hardcor, zrobiło mi się słabo 🤣. Po alko owszem, na trzeźwo dla mnie nie do przyjęcia. Obawiam się tylko, że na moich znajomych (zafiksowanych na jedynej słusznej dla nich muzyki) nie zadziała. Na szczęście znalazłem kiedyś dobry straszak, puszczam ludziom, zaciskam zęby na języku i obserwuję ich reakcje 🤣🤣🤣 Pozwolę sobie zaprezentować : Wrażliwcy NIE SŁUCHAĆ 😁 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 Takiego folka znalazłem Urocze. Wokal wręcz otulający Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 24 minuty temu, Profi napisał: Na szczęście znalazłem kiedyś dobry straszak, puszczam ludziom, zaciskam zęby na języku i obserwuję ich reakcje 🤣🤣🤣 Wypróbuj na nich jeszcze to >>> Mam w rękawie więcej takich "straszaków" ale raczej tutaj się nie odważę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 1 godzinę temu, Bebop napisał: Znacie jakichś innych wykonawców czerpiących z DM? Pięknie przypomniał o muzyce z lat 80. Wydaje mi się, że jest fanem DM 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 Tu jeszcze jeden straszak. Kiedyś bywalec festiwalu w Sopocie. Chyba narzucony przez jedynie słuszną władzę i opcję polityczną. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 Ja jestem fanem , nie wiem jak w tych czasach , ale równo z DM słuchałem też . Alison Moyet (yazzu) Xymox Camouflage 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 Alison Moyet Yazoo. Lubię wszystkie ze wspomnianych przez Ciebie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 (edytowany) Chochlik mi się wkradł w nazwie no ale znasz więc problemu nie ma 😉 A w utworze zapodanym przez Ciebie , ja słyszę też coś z the Cure Edytowano 20 sierpnia 2023 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 W którym? Utwór Yanimda? She Past Away - to taki turecki band post - punkowy. Chyba nie każdemu podejdzie ale ja czasem lubię. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 Tak, jest spoko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 (edytowany) To jest mój ulubiony klip (zrobiony przez jakiegoś fana) do utworu Ruh - She Past Away >>> (dziewczynka z rodziny Adamsów super tańczy) Ktoś miał fajny pomysł na klip bo taki klimat pasuje do tej muzyki. Edytowano 20 sierpnia 2023 przez Bebop Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 (edytowany) 1 godzinę temu, Dedal75 napisał: A w utworze zapodanym przez Ciebie , ja słyszę też coś z the Cure Coś w tym jest. Ja słyszę The Cure w utworze Monoton / She Past Away. Protoplastą takiego brzmienia był Ian Curtis / Joy Division - tak ja czuję. Chociaż, wiele inspiracji po drodze było. Edytowano 20 sierpnia 2023 przez Bebop Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 11 godzin temu, Highlander_now napisał: muzyka nie musi być dla mnie głośna i drapieżna aby wygrać we mnie te najlepsze nuty. Może być subtelna, zaledwie trącająca jakieś struny duszy. Metal w tym momencie jest nachalny. To mnie mocno zniechęciło i nie widzę światła w tunelu To mi pasuje do powyższego... Melana Chasmata - Waiting 😎 jest wsystko o co "poprosileś" - subtelność, spokój, brak nachalnosci ale tez momenty "zaskoczenia". Polecam gorąco. Ps: zanim wydasz wyrok, odsłuchaj do końca. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 No i która lepsza? Z lewej Pepsi, z prawej Cara. Moim zdaniem lepsza Cara. Pepsi ,,zjada,, początki i końce wyrazów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 Młynek Kawowy - Janusz Grzywacz Do Ani - Kult Będę z Tobą - Katarzyna Groniec Wiyathul - Gurrumul Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 (edytowany) Wiedzieliście kiedykolwiek jak Janosik podrywał dziewczyny jadąc swoim Pelikanem? Edytowano 20 sierpnia 2023 przez Bebop Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 (edytowany) Nic nie pachnie Jak Ty - Plateau Cliquot - Beirut Love Shack - Acid Drinkers Mocherowy Ninja - L-Dópa Down on my knees - Ayo Edytowano 20 sierpnia 2023 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 21 minut temu, Bebop napisał: Wiedzieliście kiedykolwiek jak Janosik podrywał dziewczyny jadąc swoim Pelikanem? @Fafniak albo inni Warszawiacy - czy rozpoznajecie to tajne miejsce randkowe? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 (edytowany) VID_20230819_204409.mp4 To wczorajsza muza🙂🍻. VID_20230819_202652.mp4 VID_20230819_203603.mp4 Trzech muzyków spotkało się na ulicy i tak sobie brzdękali😉 VID_20230819_201829.mp4 VID_20230819_201907.mp4 Edytowano 20 sierpnia 2023 przez Karol64208 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 5 godzin temu, Bebop napisał: Mam w rękawie więcej takich "straszaków" ale raczej tutaj się nie odważę. Weź nie pękaj, nikt Cię nie zbanuje - przecież wszystko jest muzyką. Poza tym trzeba sobie pomagać 😉. Ostatecznie podeślij mi na PW. Twoja propozycja bardzo fajna, z tym, że ja dałbym tu inną kategorię. Żaden tam straszak, tylko utwór na MEGA HUMOR (naprawdę rozbawił mnie do łez). Takich kawałków do śmiechu trochę mam w zanadrzu, nic nie stoi na przeszkodzie, żeby nimi również postraszyć na przykład natomiast uważam, że piosenki o Stegnie nic, ale to nic nie przebije 🤣 Z kolei ten Muslim od Regi już trochę postraszył. Muzyka noise z propozycji @Fandiscopolo też dobra do takich celów. Osobiście nie słucham, ale mam kumpla, który zajmuje się produkcją noise'u, stąd mam pewne obycie z tym gatunkiem. Ludźmi nieprzygotowanymi może wstrząsnąć. Wracając do głównego tematu, sporo ostatnio słucham albumu 'Martes' Murcofa, chyba będzie zakup CD. Świetna elektronika 🥰 https://murcofmusic.bandcamp.com/album/martes 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 21 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2023 12 godzin temu, Profi napisał: Wrażliwcy NIE SŁUCHAĆ 😁 Przesłuchałem urywkowo. Myślałem, że to będzie jakiś mózgotrzep, ale nie, spokojne to jest 🙂 Od Murcofa znam tylko właśnie album Martes - mega przyjemny. Jedna z moich ulubionych elektronicznych płyt, przynajmniej z tych nieco nowszych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 21 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2023 Muszę dodać, że czasami bardziej współczesnej elektronicznej muzyki słucha mi się przyjemniej niż klasyki z lat 70. Może dlatego, że tamte znam lepiej, więcej razy je przesłuchałem, a może po prostu to zależy od dnia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 21 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2023 11 godzin temu, Chyba Miro 84 napisał: Melana Chasmata - Waiting Ja tu słyszę Enigmę i Rammstain także. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts