Adi777 Napisano 15 lutego Udostępnij Napisano 15 lutego 14 godzin temu, MarcKrawczyk napisał: Jak święto zakochanych to musi po francusku… Super to jest. Czy to prawda, że za komuny ten kawałek był puszczany dopiero po 22:00? Ja za bardzo nie pamiętam 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 15 lutego Udostępnij Napisano 15 lutego Muza z filmu, poruszajacego filmu 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano 15 lutego Udostępnij Napisano 15 lutego 3 godziny temu, gienas napisał: Muza z filmu, poruszajacego filmu Jon Voight imo rola życia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 15 lutego Udostępnij Napisano 15 lutego 6 godzin temu, Adi777 napisał: Czy to prawda, że za komuny ten kawałek był puszczany dopiero po 22:00? Nie wiem jak było za peerelu, ale piszo, że : "Je t'aime... moi non plus" został zakazany w Hiszpanii, Szwecji i we Włoszech, a we Francji można było słuchać duetu Birkin-Gainbourg dopiero po godz. 23. Utwór nie podobał się włodarzom stacji BBC. Potępił go nawet Watykan w osobie papieża Pawła VI, którego Birkin nazwała "naszym najlepszym specem od PR-u". 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 15 lutego Udostępnij Napisano 15 lutego 30 lat skończyła ta płyta. https://tidal.com/album/1860624 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 15 lutego Udostępnij Napisano 15 lutego Mary Webb 'Fly on the Table' 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomai Napisano 15 lutego Udostępnij Napisano 15 lutego (edytowany) Zaraz weekend....Jako że moje zainteresowania muzyczne są dość szerokie....audiofile mogą zrobić krok wstecz...papa.... muzyka do zabawy....taki fajny House tworzony przez parę DJ - ów , którzy lubią tworzyć muzykę, jeździć po świecie ,oraz zajmować się dobrym jedzeniem. Tutaj są w Portugalii. Polecam słuchać w ustawieniu 2160p D28 bardzo dobrze tu pompują 😁😎 Edytowano 15 lutego przez Tomai Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LML Napisano 16 lutego Udostępnij Napisano 16 lutego Dnia 9.02.2024 o 20:23, Rega napisał: Jeśli chodzi o muzykę filmową to mam dwóch mistrzów - pierwszy to Ennio Moricone. Bez wyszczególniania. Drugi to Hans Zimmer, również bez wyszczególniania. Całokształt się liczy. No Ennio ma piękną muzykę. Jeśli chodzi o moje preferencje w temacie muzyki filmowej to zdecydowanie Top to JAMES HORNER, z nowszego pokolenia to JUSTIN HURWITZ. Niestety realizacja utworów tego drugiego jest wg mnie po prostu tragiczna... 11 godzin temu, Tomai napisał: Zaraz weekend....Jako że moje zainteresowania muzyczne są dość szerokie....audiofile mogą zrobić krok wstecz...papa.... muzyka do zabawy....taki fajny House tworzony przez parę DJ - ów , którzy lubią tworzyć muzykę, jeździć po świecie ,oraz zajmować się dobrym jedzeniem. Tutaj są w Portugalii. Polecam słuchać w ustawieniu 2160p D28 bardzo dobrze tu pompują 😁😎 No fajnie grają, znam ich. A słyszałeś może MARC REBILLET? Też DJ, wszsytko co robi to improwizacja. Bardzo zdolny gość. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 16 lutego Udostępnij Napisano 16 lutego Mój najnowszy nabytek (całe 25 zł), a tyle przyjemności ze słuchania: 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 16 lutego Udostępnij Napisano 16 lutego 13 godzin temu, Tomai napisał: muzyka do zabawy....taki fajny House tworzony przez parę DJ - ów , którzy lubią tworzyć muzykę, jeździć po świecie ,oraz zajmować się dobrym jedzeniem. Tutaj są w Portugalii. Mnie takie statyczne sety nie ruszają. Zwłaszcza muzycznie - jestem strasznie zblazowany pod tym kątem. Bywa że z 10 setów wyłuskam zaledwie 1 kawałek, który mi się podoba. Za to uwielbiam sety, w których dużo się dzieje dla oczu i takie chciałbym Ci polecić (o ile nie znasz 😉) Przede wszystkim projekty ekipy CERCLE: zapraszają mniej lub bardziej znanych DJ-ów w przepiękne, urokliwe miejsca, ci sobie grają, a zestaw dronów filmuje wszystko z różnych perspektyw. Ponieważ mam świra na punkcie wodospadów, mój absolutny numer 1 to ten z udziałem Nicoli Cruz (nie wiem jak to imię się odmienia 🤣) Jeszcze nr 2 i 3 😄 Pod kątem widoków cenię również dokonania dziewczyn Gioli & Assia, np. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 16 lutego Udostępnij Napisano 16 lutego ERWYN to austriacki zespół złożony z 4 panów grających etatowo muzykę poważną i bawiących się na boku w bluegrass / americanę. Ładnie nagrane. @AudioTube Tobie może się spodobać, jeśli nie przeszkadzają ci skrzypce w bardziej ludowym repertuarze. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano 16 lutego Udostępnij Napisano 16 lutego Do wieczornych przemyśleń. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 16 lutego Udostępnij Napisano 16 lutego 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rpm Napisano 17 lutego Udostępnij Napisano 17 lutego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 17 lutego Udostępnij Napisano 17 lutego 17 godzin temu, Pitt39 napisał: Do wieczornych przemyśleń. Lubię ich. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano 17 lutego Udostępnij Napisano 17 lutego 1 minutę temu, Adi777 napisał: Lubię ich. Ja też, od pierwszego obejrzenia trainspottinga i usłyszenia born slippy. Załuje że w zeszłym roku nie mogłem posłuchać na openerze... choc raz miałem tę przyjemność na żywo i do dziś miło wspominam :). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 17 lutego Udostępnij Napisano 17 lutego @Pitt39 To nie jest mój ulubiony podgatunek elektroniki, ale popełnili trochę naprawdę dobrej muzyki. Lubię w szczególności Dubnobasswithmyheadman i Second Toughest in the Infants, ale inne też wpadają w ucho 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 17 lutego Udostępnij Napisano 17 lutego Tymczasem tego dnia w 1986 roku Talk Talk wydali swój trzeci album studyjny "The Colour of Spring", zawierający single "Life's What You Make It", "Living in Another World", "Give It Up" i "I Don't Believe in You"… 7 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 17 lutego Udostępnij Napisano 17 lutego https://tidal.com/album/345367780 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 17 lutego Udostępnij Napisano 17 lutego Randy Sandke z przyjaciółmi w hołdzie dla Bixa Beiderbecke. Koncert z 1993 r. W składzie między innymi Ken Peplowski na klarnecie, Scott Robinson na saksofonie i Marty Grosz na gitarze. Czyli tradycyjny jazz i swing, jak na tę ekipę przystało. Jedno z wielu tego typu wydawnictw w katalogu wytwórni Nagel Heyer. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano 17 lutego Udostępnij Napisano 17 lutego Dave z głośników sie sączy... i człowiek wie ze dobre hobby sobie obrał i tą drogą należy kroczyć 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 17 lutego Udostępnij Napisano 17 lutego Cudo płyta - mogę w pętli słuchać 5 godzin temu, MarcKrawczyk napisał: Tymczasem tego dnia w 1986 roku Talk Talk wydali swój trzeci album studyjny "The Colour of Spring", zawierający single "Life's What You Make It", "Living in Another World", "Give It Up" i "I Don't Believe in You"… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomai Napisano 17 lutego Udostępnij Napisano 17 lutego (edytowany) https://tidal.com/album/104045060 Uspokaja mnie. Ale to jest Gładziutko nagrane❤️ Edytowano 17 lutego przez Tomai Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rpm Napisano 18 lutego Udostępnij Napisano 18 lutego 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coyote Napisano 18 lutego Udostępnij Napisano 18 lutego W tym tygodniu największe wrażenie wywarł na mnie album Olgi Konkova "Going With the Flow" dlatego go dziś dla was wybrałem. Wróciłem do niego po bardzo długim czasie i za każdym razem daję się porwać tej realizacji. Osobiście nie znam każdego jej wydania lecz pojedyncze utwory z innych albumów, na pewno teraz zamierzam to zmienić i bardziej zagłębić się w jej dyskografie. Warto było wrócić o tego wydania, wam również polecam wrócić lub poznać. Pozdrowienia... Olga Konkova "Going With the Flow" 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts